Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Изгледа и ништо не ти е јасно. Прашав кој ги створил вонземјаните, бидејки (според библијата која очигледно не ја имаш прочитано, пишува дека господ створил се), а не дали негира или потврдува постоење. Вонземјани има, само кој ги створил?Очигледно ти не разбираш. Со ова што си го пишал,каде Библијата потврдува дека постои живот вон оваа планета или каде го негира?Не ми е јасно.
Свето тројство во стариот завет, кој син во стариот завет? Прочитај го тоа книгичето, таканаречено библија.Зборува во множина затоа што се работи за Светото Тројство (Бог-Таткото,Синот и Светиот Дух).
Светот не настанал од машки деца.Работата е во тоа што во Библијата се запишани само имињата на машките деца бидејќи во тоа време (всушност до не толку одамно) жените немале право на глас,односно заземале некоја (условно речено) второкласна улога.
И да,во почетокот луѓето се размножувале преку инцест.
Бидејќи очигледно ја немаш прочитано библијата ќе се спротивставеше на тој цитат кој јас го извадив од контекст, еве прочитај си што пишува подолу (а вака цитат по цитат и тоа по заслуга на атеисти и ќе ја прочиташ цела библија) Ако ја имаше прочитано ќе ми го цитираше ова:
А за следното и да не коментирам,5
3 Адам поживеа двеста и триесет
години, кога му се роди (син) според подобието
негово и според образот негов,
и му даде име Сит.
4 А откако го роди Сит, Адам поживеа
уште седумстотини години, раѓајќи
синови и ќерки.
Значи легнал со една од неговите сестри.......4
Потомците на Каин
17 И легна Каин со жената своја, и таа
забремени и го роди Енох. Потоа соѕида
град и го нарече според името на својот
син – Енох.
Значи во тоа време инцестот бил IN, сега е OUT, зошто? пу пу не важи?
П.С. Бројките се за полесно да се снајдеш во библијата.