Остани затоа што ми требаш

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Дали некогаш имате молено односно барано од девојката или дечкото да остане во врска затоа што ти значи,затоа што ти е потребна/потребен и затоа што не можеш без неа или него?

До сега немам молено,не гледам која е поентата да молам некого да остане со мене кога самиот тој не го сака тоа,кога нема љубов.Што ќе ми е да биде со мене ако не ме сака,само така да го гледам и да знам дека го имам покрај мене,иако он со мислите си лута накај на пример некоја друга,или како да ме откачи побрзо и слично.Ако не ме сака не ме сака,ќе се помирам со тоа,може ќе биде тешко ама па мора да се прифатат и порази во животот,ако не ме сака он ќе ме сака некој друг.

Зошто да молиш кога од другата страна нема повеќе чувства? Кога знаеш дека повеќе не сака да биде со тебе? Да трошиш време на нешто што е изгубено, да се понижуваш и да живееш во лага со помислата дека можеби пак ќе му се вратат чувствата за тебе? Тоа е самоповредување, создавање нереален свет во кој уште повеќе ќе патиш и секој ден ќе ти биде потешко и потешко.

Немам молено, а се надевам дека и никогаш нема да молам.

Тоа е веќе болна љубов, опсесија....т.е шпанска серија
Не сум молел, а нема ни да молам

не сум молела и не дај боже да молам затоа што тоа е лоша работа и од тоа се нема никаква полза

Никогаш... Ако постои некоја искра обострано нема проблем, ќе и речам дека Без неа светот е празен. Но да ја молам, или да плачам за да остане со мене, не. Ако не штима, не штима. Чао пријатно сега сме си само пријатели (ако таа избере така) и толку.

Нема молење. Ќе се убијам од плачење пред другарките, ќе изедам две кила бајадери и ќе пијам додека можам, ќе бидам мизерија во движење (после пиењето мислам дека нема да има движење ама океј) што ќе се убие од гледање на романтични филмови и слушање Дајдо, ама нема да бидам пред него таква.

Ако не ме сака зашто да го молам да остане? Нема никаква полза од молење, од плачење пред него...ако не сака не сака...еве може ке се најде некој рамнодушен и ке се согласи да пробате пак...но што кога знаеш дека додека е со тебе он те вара во мислите...според мене има два вида на варање: кога типот е со друга, а мисли на тебе, и во најлош случај кога типот е со тебе, а мисли на друга...е тоа се случува кога некој ке се сожали :toe::toe:

Глупаво и омаловажувачки од една страна, а себично од друга страна.
Глупаво затоа што не можеш од некој да бараш да остане кога тој НЕ сака да остане. „Со сила убавина не бива“, нели?..
Впрочем тоа не би било ни врска, кога има само една заинтересирана страна.
Себично затоа што го врзувам оној кој не сака да биде со мене.
Па ако не е среќен со мене, ако не ме сака, го оставам, нека биде среќен со онаа што сака тој.

Za vrska se potrebni 2 a ne 1 !!!!!!!!!
Nema ni da molam.

da sum molela nekoj da ostane so mene bidejci mnogu mi znaci taa licnost..go molev da ostane pokraj mene zatoa sto go sakam i zatoa sto jas bev taa koja ja zafrkna togas rabotata...znam deka go sakam i znam deka i on me saka pa zatoa i go molev da ostane a koga bi znaela deka toj ne cuvstvuva nisto za mene togas vo nikoj slucaj ne bi molela da ostane so mene....

da sum molela nekoj da ostane so mene bidejci mnogu mi znaci taa licnost..go molev da ostane pokraj mene zatoa sto go sakam i zatoa sto jas bev taa koja ja zafrkna togas rabotata...znam deka go sakam i znam deka i on me saka pa zatoa i go molev da ostane a koga bi znaela deka toj ne cuvstvuva nisto za mene togas vo nikoj slucaj ne bi molela da ostane so mene....

nemam sto tuka da dodadam:toe:.
Cuvaj go kako ocite cim mnogu go sakas.

Љубовта има сила да не натера да се расплачеме и да корнеме живо месо или да се бодеме на бодликва жица но само тогаш кога знаеме дека таа љубов оди по двонасочен пат, во врската има двајца кои што се борат и создаваат заедно.
Кога некој вистински го љубам, а знам дека тој не ме љуби мене, никогаш не сум и не би барала од него егоистично да остане со мене затоа што ми треба.

Сите треба да ја добиеме својата шанса за вистинска среќа, јас, тој и сите други шест милијарди луѓе на планетава.

Љубовта има сила да не натера да се расплачеме и да корнеме живо месо или да се бодеме на бодликва жица но само тогаш кога знаеме дека таа љубов оди по двонасочен пат, во врската има двајца кои што се борат и создаваат заедно.
Кога некој вистински го љубам, а знам дека тој не ме љуби мене, никогаш не сум и не би барала од него егоистично да остане со мене затоа што ми треба.

Сите треба да ја добиеме својата шанса за вистинска среќа, јас, тој и сите други шест милијарди луѓе на планетава.

Никој друг не може ова поубаво да го напише. :smir:
Потполно се согласувам.

...истото тоа шо го напиша лејди...=)
...ама и да додадам..не сум молела..а и нема...не ме сака...ќе корнам живци..коса..ќе плачам кога ќе го видам со друга...ама нема да молам...НЕМА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom