- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 506
- Поени од реакции
- 25
Јас еве предлагам и хеленизмот во Математиката да го отстраниме.Ќе ги учиме ние нашите деца дека аглите се обележувале со алфа , бета....ма дајте ве молам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас еве предлагам и хеленизмот во Математиката да го отстраниме.Ќе ги учиме ние нашите деца дека аглите се обележувале со алфа , бета....ма дајте ве молам.
Името им е последен проблем на нив....
Полицаец/Апаш/Затвореник....кој било може да биде алфа. Само треба да знае да шлапа шамари
А јас викам у школо децата кога учат математика да не ги подучуваат за питагора затоа што тој бил грк :pos2:
А јас викам дека ти не треба да одиш на одмор во грција
Денешниве Гревци немаат никаква врска со тие античките, со Питагора,Аристотел,Сократ,Софокле...а ти оди на одмор во Атина.Владење на народот е сепак....А јас викам у школо децата кога учат математика да не ги подучуваат за питагора затоа што тој бил грк :pos2:
Денешниве Гревци немаат никаква врска со тие античките, со Питагора,Аристотел,Сократ,Софокле...а ти оди на одмор во Атина.Владење на народот е сепак....![]()
Незнам дали треба да се смени името на единицата.Така мислам бидејки и да го сменат пак граѓаните ке ги викаат АЛФИ а и бидејки можеби (како што пред извесно време кажа Јанкуловска)ке нема да постојат.
:salut: