Гостивар - Градот на Вардар

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Ako neshto nemozesh da najdish idi u Gostivar sigurno ima. Najubava i najbogata charshija u Makedonija.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
La Española напиша:
auuu, dobra prezentacija na Gostivar ste izvrsile, sekoja cest. Ce se razocarav ako nemase na podforumov nikoj nisto pisano za Gostivar :)

Sto drugo da dodam za Gostivar osven da gi spomnam moite omileni mesta vo nego. Epa prvo najomileno mesto mi e kejot na rekata Vardar so parkot sto e podelen so rekata Vardar na eden poposeten i na eden ne tolku poseten :) Ima setaliste sto poslednava godina Bejta go sredi (sekoja cest) i sega da ti e milina da setas i a sednes pokraj Vardar. Tuku e i mosne popularnoto mesto sto nie go vikame "kaj spomenicite" i tamu na leto vrie od mladi :)

vtoro moe omileno mestence e zeleznickata (navecer posebno e cool) taka odvoena e od gradot i koga sedis na shinite tamu imas nekoj poseben feeling, jes da sega otkako ja pustija zeleznicata, mnogu ja osvetlija i malku se izgubi od feeling-ot ali pak dobro e :)
oooo Satano!!!!!!!!!!!! I OVA GO IMAS PRAENO? ostaj toa ke mi te zgazi nekoj voz od tie retkite pa ke mi propadne mojata lezbi vrska..... PODALEKU OD ZELESNICKATA!!!!!!!!!!!!

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Tikvi4ka напиша:
oooo Satano!!!!!!!!!!!! I OVA GO IMAS PRAENO? ostaj toa ke mi te zgazi nekoj voz od tie retkite pa ke mi propadne mojata lezbi vrska..... PODALEKU OD ZELESNICKATA!!!!!!!!!!!!
o ljubavi, ic ne se sekiraj, ne me gazi mene voz :icon_lol: Ne e tolku strasno mestoto niti opasno, samo sto malce ladnicko e, posto ramno e i sekogash duvka veterce po malku :)
Ce ja pocneme sezonata v park?:vozbud:

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
gostivar so ubava sala ,ubav park i se odi natamu ubavo!!

Член од
11 јули 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Деновиве ќе постирам слики од некој кафичи и дискотеки.
Поздрав од Гостивар :helou:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Mozart raboti ushte? U chetvrtok ili petok treba da idam a redovno si piev tamu kafence!

N

n/a

Гостин
Toj grad...mi budi edni stari i ubavi spomeni...
Mnogu vreme pomina od togas...i mnogu raboti se smenija.
Pa sepak...gradot mi e ostanat vo super sekjavanje...
I kaficite,i carsijata...i lugjeto(mada znam deka ne se trpite mnogu-mnogu i si zaviduvate do besvest megju sebe) koi sto se mnogu gostoprimlivi...
I Eldorado od vremeto,pa onoj kafichot od Ljumbata...
I nikako ne moze da gi zaboravam i onie solenite kockicki sto samo tamu gi pravat...(kako se vikaa...toa e super)
i baklavite i tatliite...
i onoj siniot centar koj sto tolku neprirodno i grandiozno se izdignuva nad se drugo vo okolinata u samiot centar...
I mojot favorite prodavac (albanec,legenda,drzi kolonijalce vo belata zgrada vo blokot sproti kaficite)
i mnogu drugi dragi lugje koi sto sakam da gi vidam!(da ne gi naimenuvam)
Sepak...hehe...posto ne sum vekje `potencijalen` gostivarski zet...:kesa:
ne sum bas siguren kako i dali ke me precekaat...
I`ve seen it all-Bjork...
se drugo e vise muabet tip Edo Maajka....i Plavi orkestar-Sava tiho tece...hehehehe:smir:
Sepak...direktno i iskreno...Jas...go sakam Gostivar!

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
epa fino vi teknalo da se pofalite za gradot.moze ako imam vreme ke projdam letovo nataka da vidam shto e kako e.abe interesno e za interesno ama toa kratko trae.posle edno te isto.ama toa e - jebiga

k3x

I Laugh In The Face Of Danger
Член од
11 јуни 2007
Мислења
180
Поени од реакции
1
Porano idev sekoja god kaj baba mi u Gv i gi iam poseteno site mestenca osven Zoom i V-Clab, a najvekje mi se dopadnaa i najvekje idev od kafichi u Baby Blue, a od diskoteki u Massiva :)

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
mnogu nie ubav gradot.no mene mi e malku dosaden nocniot zivot-mozebi zosto ziveam vo gostivar!
Naj super mesto za izlaganje se baby blue i energy!massiva e ok

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Vchera bev i bravo! Fanatstichno si projdov! Ama zivi ne ste ako po neshto ne ve zapmti chovek EJ! Eve vi glupost pa mozda i na mesecot shto se desi:
Snemuva struja i nekade okolu 17.00 na benzinskata na Makpetrol prema izlezot za Kichevo shto e! Doaga GLUP Albanec so star golf 1 po gorivo:
-Rabotnikot: Nema struja dechko pumpite ne rabotat!
-Shiptarot: Pa jas ne go dojdov po struja be! Po benzin sum doshol! Mrtov ozbilen!
:pos2: :pos2: :pos2:
Mi padna limenkata od race koga go slushnav! Veruvajte cel den se smeevme!
Zakon E Gostivar koj saka neka kaze! Ushte pravat najdobar pileshki stek vo sos i rendano sirenje u SaraY! I ushte tvrdam deka najpribranite zenski se tamu! Site se nekako domakinski vospitani!:back:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
od maleardi si ili fazanerija!:helou:
не сум ни од малеарди,ни од фазанерија!зошто?
јас познавам само уште два члена што се од Гостивар(La Espaсola и Tikvi4ka)!ако има некој друг нека ми се јави!0к?

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Toj grad...mi budi edni stari i ubavi spomeni...
Mnogu vreme pomina od togas...i mnogu raboti se smenija.
Pa sepak...gradot mi e ostanat vo super sekjavanje...
I kaficite,i carsijata...i lugjeto(mada znam deka ne se trpite mnogu-mnogu i si zaviduvate do besvest megju sebe) koi sto se mnogu gostoprimlivi...
I Eldorado od vremeto,pa onoj kafichot od Ljumbata...
I nikako ne moze da gi zaboravam i onie solenite kockicki sto samo tamu gi pravat...(kako se vikaa...toa e super)
i baklavite i tatliite...
i onoj siniot centar koj sto tolku neprirodno i grandiozno se izdignuva nad se drugo vo okolinata u samiot centar...
I mojot favorite prodavac (albanec,legenda,drzi kolonijalce vo belata zgrada vo blokot sproti kaficite)
i mnogu drugi dragi lugje koi sto sakam da gi vidam!(da ne gi naimenuvam)
Sepak...hehe...posto ne sum vekje `potencijalen` gostivarski zet...:kesa:
ne sum bas siguren kako i dali ke me precekaat...
I`ve seen it all-Bjork...
se drugo e vise muabet tip Edo Maajka....i Plavi orkestar-Sava tiho tece...hehehehe:smir:
Sepak...direktno i iskreno...Jas...go sakam Gostivar!

kolku ubavi spomeni :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom