Bullet for my valentine

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
LOL .
малце да се разбираше,како што се величиш,ќе можеше тој твој високоинтелигентен памет да разликува 2 работи,КОМЕРЦИЈАЛА и Њу метал...
-и не оди со глава у ѕид за џабе,признај ја грешката некад,а зачувај си ја главата:smir:
Од музички аспект гледано, кој е тој елемент што ја прави mallcore (по твое њу метал) музиката поквалитетна од метал музиката? Само тоа ме интересираше мене и ако добијам добар аргумент утре ја бричам главата и станувам официјално њу-металец.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Тоа ти е прашање на вкус бе,никој на никого не може да му наметне музички правец,и да му каже"е ова е најдобро".

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
и повторно сеа доаѓа моментот што најчесто Fallen Hypaspist ви го посочува. Не викаш не е добро, викаш не ми се допаѓа. Зашо има едно чудо бендови што се подобри од овие комерцијалниве, ама на некого не му се свиѓа така сложена музика.

Додека има луѓе што сакаат да слушаат песна и да си ја потпевнуваат 3 дена после низ дома, јас на пример многу сакам да ја слушам песната 3 дена нон стоп и да видам што уствари музичарите направиле во песната.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
И комерцијала не е стил на музика туку стил на живот и промовирање на музиката значи ооооо ГОЛЕМ ГЛУПАКУ комерцијалата не е некој посебен вид на музика
Сакав да му кажам дека се што е њу метал,не мора да го поврзуваат со комерцијала,и да не мешаат баби и жаби...иначе фала шо ми кажа дека комерцијала не е музички правец...:pos2::pos2::pos2:ме насмеа брат!!!!

F

FallenHypaspist

Гостин
Држи вода до некаде неговиот одговор.Музиката е уметност,а не машина за создавање пари и слава....комерциалата ти е машина за создавање на слава и пари,ништо поврзано со уметност...Музиката е уметност...јасно?:helou::smir:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
LOL .
малце да се разбираше,како што се величиш,ќе можеше тој твој високоинтелигентен памет да разликува 2 работи,КОМЕРЦИЈАЛА и Њу метал...
-и не оди со глава у ѕид за џабе,признај ја грешката некад,а зачувај си ја главата:smir:
Ајде бе признај ја грешката.
Членот кој си го цитирал(т.е. Членката)убаво ти посочува на фактот дека или имаш направено грешка или не знаеше

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Ајде бе признај ја грешката.
Членот кој си го цитирал(т.е. Членката)убаво ти посочува на фактот дека или имаш направено грешка или не знаеше
не е грешка,прочитај едно 10 пати,ќе видиш која е поентата...само треба да се потрудиш....

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Добро бе аман човеку нема да се расправам со тебе ама еве некој друг нека кажи дали не е очигледно тоа дека имаш пишано дека Комерцијалата различен стил со Њу металот.....
Имаш пишано дека се 2 различни работи.Во која и да е смисла секој њу метал бенд е комерцијала.Не сум начекал њу метал бенд шо не е комерцијала

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
пишав да не мешаат њу метал со комерцијала,оти нема смисла едно со друго да се споредуе,кажав погоре оти...а тоа дали се комерцијала или не,не се замарам,битно ми е убава музиката за уво и тоа е тоа.За разлика од њу металот,ми смета кога металот го прават срање,ради профит,еве да речеме како БФМВ шо прават...Њу металот не може да се расипе,таков е од почетоците...а металот некогаш беше "чист",нели?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
пишав да не мешаат њу метал со комерцијала,оти нема смисла едно со друго да се споредуе,кажав погоре оти...а тоа дали се комерцијала или не,не се замарам,битно ми е убава музиката за уво и тоа е тоа.За разлика од њу металот,ми смета кога металот го прават срање,ради профит,еве да речеме како БФМВ шо прават...Њу металот не може да се расипе,таков е од почетоците...а металот некогаш беше "чист",нели?
Секој вид на музика и жанр може да се трансформира во комерцијала т.е. да се фокусира на големиот пазар каде што лежат големите пари а тоа се парите на децата кои не се доволно запознаети со таа музика и кои при првиот допир со таа музика ке се заинтересираат повеќе. Пример (кои и тој не е баш некој соодветен) е Металика. Да не комерцијализираа сигурно 50 % од луѓето што слушаат метал немаше ни да знаеа што е метал а и тие што не слушаат секако ја знаат Nothing else matters. Секако они по Металика (за тие што останеле на металот), се префрлиле на нешто подруго али важно напаѓачката точка успеала. Исто важи и со рапот каде што да не било дуетот на Aerosmith и Run-DMC, немаше до толку рапот да стане популарен.

Сеа за бендот за кој е и отворена темата. Лично мене не ми се допаѓаат како што не ми се допаѓа воопшто целата нова музика посебно па овие нови врсти на метал. Се е прашање на вкус. Но најважно од овој пост е дека комерцијалата не е вид на музика туку тоа е момент кога кој било бенд се трансформира во бенд кој свири музика за поголема маса со цел поголема потрошувачка на своите дела.

Kajgana Shop

На врв Bottom