Колку што ме држи паметов (а верувај дека ме држи добро) Алонзо беше тој што дремеше во бокс. Се сеќаваш?
А црнецот, нигерот, како сакаш нарекувај го им одржа лекција и на Кими и на Алонзо. Патем, ако прочачкаш наназад низ историјата ке видиш дека Хамилтон од 10 годишна возраст е спонзориран од Мекларен токмен токмен за формула 1 (и што очекуваш дека тимот ке го брани Алонзо??? во никој случај), а Алонзо е себично копиле. Кажими што се деси со Физикела? Кажи ми што се дешаваше со Хамилтон? А што со Ковалаинен? Кажи ми што се дешава сега со Нелсон Пике? Ај еден да беше, ама ова некако сите клупски колеги што имаат малку поголеми амбиции од втор возач во тимот плачат од Алонзо. Не ке да е само Хамилтон проблематичен.
Инаку нека дојде во Ферари, но неверувам дека догодина Маса ке остане втор возач како во случајот со Шумахер. Во најмала рака ке инсистира на рамноправен статус, а Алонзо гарант тоа нема да го дозволи. Впрочем погледни Пике што
објави на неговиот сајт. Не ке да се неговите 0 бодови засега од неговиот неталент, кога беше подобар од Ковалаинен во GP2 серијата.