Winamp .vs AIMP2

• Креатор на темата Креатор на темата SkyDriver
  • Време на започнување Време на започнување
Хмм... :raz:

memjy4.jpg

mem2mk8.jpg

Некако не ми се совпаѓа :raz:

ги имам користенио и двата плеери, ама сепак повеќе го преферирам winamp.
не дека aimp е лош напротив, баш некако ми е поорганизиран се ми делува некако посредено и попрост за користење , ама кога го инсталирав за да го пробам многу чудни нешта се случуваа со другите плеери, winamp се гасеше после некој 1мин свирење, WMP се кочеше, MPC не се ни уклучуваше и слични нешта а за да ги опраам моправ се реинстал да мавам...
Јас најискрено највеќе зарди такви работи си продолжив да си го користам winamp

Друже.. само од AIMP меморијата... не од цел компјутер :)

Значи, пушташ AMIP, отвараш task manager, идеш на табот Processes и ќе најдеш нешто од типот на AIMP во првата колона.. а во третата пишува колку меморија јаде баш тој процес.

btw... Хееееј.. тоа сум јас позади :) :) :)

Друже.. само од AIMP меморијата... не од цел компјутер :)

Значи, пушташ AMIP, отвараш task manager, идеш на табот Processes и ќе најдеш нешто од типот на AIMP во првата колона.. а во третата пишува колку меморија јаде баш тој процес.

Ево и од таму :pos:

procco5.jpg

:pos:

Vnuce, јас џабе ќе ти кажам колку зима на старт... тоа треба да ти каже некој со повеќе песни што има :). Дека се на се имам само 20 песни (mp3) што значи дека кога го пуштам AIMP-ов не му треба ни секунда да се стартува, не се ни осеќа :)
А иначе општо додека е вклучен не го малтретира ич компјутерот, само сеа слабост мy се тоа што има премал арсенал на формати кои може да ги прочита, а предностите му се тоа што е овозможен на повеќе јазици, има некои конвертори, отворен е кодот, значи можеш да си го менуваш (доколку знаеш :) ) и тоа што не го умара општо компјутерот.
Мене за овие 20тина mp3ки ми е таман, пуштам AIMP, тој се крие кај саатчето и цепа музиката :)

Абе друже, Winamp-от сега за сега е No: 1, само што ненормално го кочи компјутерот (што за посериозните корисници на компјутери тоа е нешто неприфатливо)... Еве јас да речеме, иам пуштено MSN, Yahoo Messenger, Skype, Mozilla со 6-7 tabs и незнам што уште ти не... и уште ако плеерот ми го кочи компјутерот... што би се десило тек тогаш :/

Абе брат ама ако ти си оние шо ставиле виста на компјутер што едвај работи на XP па уште пушташ и други програми како што ми се пола другари па ми се жалат ќе ти прави така ама еве пример кај мене да ти кажам ја што се пуштам па ич не ми кочи и праи проблем. Мсн Скајп Мозила со тука негде табови плус игра и тоа COD4 и цело време ги мешам те едно те друго префрлам и работам и ич не ми кочи си шиба и тоа на виста а за XP не коментирам пошто на вистава преде. А и на овој послабиов компјутер шо го иам и на тој пуштам е сеа со не толку јаки ствари у позадина да работат ама не ми кочи ич.

Абе брат ама ако ти си оние шо ставиле виста на компјутер што едвај работи на XP па уште пушташ и други програми како што ми се пола другари па ми се жалат ќе ти прави така ама еве пример кај мене да ти кажам ја што се пуштам па ич не ми кочи и праи проблем. Мсн Скајп Мозила со тука негде табови плус игра и тоа COD4 и цело време ги мешам те едно те друго префрлам и работам и ич не ми кочи си шиба и тоа на виста а за XP не коментирам пошто на вистава преде. А и на овој послабиов компјутер шо го иам и на тој пуштам е сеа со не толку јаки ствари у позадина да работат ама не ми кочи ич.

Не бре каква Виста, на компјутеров имам само XP и Linux Ubuntu, али дека поголемиот дел од денот го поминувам пред компјутер... такада сакам сите програми кои ги имам во компјутер што помалце да го мучат компјуетрот, а да ми вршат работа, да можам на раат да си го работам она што го имам почнато. Исто така голем дел игра самата конфигурација... кога сме кај неа... јас имам просечна конфигурација.

Едит: Како и да е... доколку ти не осеќаш компјутерот си знае како му е :) Winamop-от далеку повеќе го мачи компјутерот за разлика од AIMP-от. :)

Не користам ни Winamp ни AIMP2, ама мислам дека Winamp e подобар плеер. Иначе јас сум на iTunes :)

Sky... за меморија ме јадеш... на овој му треба мин 5.5 мега, али... нели се многу 29% оптоварување на процесорот? Foobar-ов не стига ни до процент, кутриот :)
Sacansi.... iTunes? :ija:

Sky... за меморија ме јадеш... на овој му треба мин 5.5 мега, али... нели се многу 29% оптоварување на процесорот? Foobar-ов не стига ни до процент, кутриот :)
Sacansi.... iTunes? :ija:

Малце поише од многу се :/ мене ме чудеше тоа што мерев со повеќе програми и со сите ми дава различни резултати за иста работа... или пак ептен ми беше преоптеретен компјутеров (го мемам којзнае од кога изгаснато) па да го фаќаат будалите на моменти :vozbud:

winamp според мене е најдобар од сите музички плеери

Definitivno AIMP2 , go instalirav pred eden mesec i zabelezav mnogu podobruvanja za razlika od drugite konkurenti...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom