Ќе може ако си поднесеш барање до телеком да дојдат да ти наместат и втор макс ТВ ресивер за втор ТВ. Месечната сметка ќе ти остане иста али се плаќа еднократно за инсталација на втор ресивер (не знам колку точно).Ќе може некако на два телевизори да поврзам да гледам, не само на еден?
Па ако тебе ти е малце тоа и ти требаат минимум 25гб, имаш и таков пакет. Тој што му е доволно колку да провери меил и слично, си го зима најслабиот пакет. Што е нејасно? Што послаб пакет, толку поефтин, што е многу природно. Просечен граѓанин троши едвај неколку гига, и затоа најслабиот пакет е ограничен на толку колку што е. Такви што трошиме секој месец по 100-150гб мал процент сме од сите корисници.Muabetot ti e kaa da rabotis u T-home..Jas pak ne poznavam opsto korisnik sto ima 10Gb a da saka 5 Gb:uvo:Site sakat sto povise da imat....I ne e fer da imas 10 Gb a 2 da te kradat:nenene:....Toj sto trose 2 Gb djabe ce placa 600 denara za ADSL..Bolje mu e ISDN za emalovi da si proverue....ili najevtin kablovski koj e pojma nemam....I smesno e kaa ce kazis 589 denara za 10 Gb internet..Toa e internet za 8 dena onaka samo email idividi onnet i facebook da otvaras...Otvori li youtube gotov si ...pa da simnis nesto ..boze sacuvaj....minimum 25 Gb i pak se malce..realno nad 40 Gb e dobro .....ali slab makedonski pazar...toa e....flat ce ima nekad kaa ce pocnat site da go gasat ADSL ot ....
Се плаќа околу илјада и двеста денари , мислам . Барем толку беше кога мене ми инсталираа . Само да знаеш дека вториот ресивер ти е само за гледање ТВ , што значи дека на него не можеш да ја снимаш,паузираш,премотуваш напред назад програмата .Дали и колку се плаќа за опрмата при приклучување,и колку се плаќа за втор телевизор.
LOL!!!!!!!:nesvest:Се плаќа околу илјада и двеста денари , мислам . Барем толку беше кога мене ми инсталираа . Само да знаеш дека вториот ресивер ти е само за гледање ТВ , што значи дека на него не можеш да ја снимаш,паузираш,премотуваш напред назад програмата .
И уште една работа , доколку на "главниот" ресивер гледаш еден канал а снимаш програма на друг канал , тогаш нема да ти работи вториот ресивер :nesum:
Мислиш за да поврзам вифи рутер?Да, рутерот има 4-портен свич за да поврзеш 3 компјутери + 1 ресивер со кабел. Башка муабет што можеш и бежично да го користиш.
Аха Значи ќе имам вифи по домаНе, рутерот е вифи рутер. Тој што го даваат со MaxTV
Да, до 10 метриАха Значи ќе имам вифи по дома
какви 10, на рутерот пишуваше до 150 метри мислам на отвореноДа, до 10 метри
teorija i praksa edno pise, drugo izleva ajde do nekoi 10-15 metra ke moze da fakas preku zidovi, na otvoreno nesto poveke, ali 150metra teska rabotaкакви 10, на рутерот пишуваше до 150 метри мислам на отворено