Двоглав орел симболика

• Креатор на темата Креатор на темата Lavec
  • Време на започнување Време на започнување
Знам филмот се вика Спајдермен 2
А сега дај од историја (не од филм) кој кога споменал Илирско племе Албанои ??

Јас знам дека до 12 сти век не постоела Албанци (а и тогаш се споменати како арбанаси) па ако грешам дај ми податок за некаков народ АЛБАНИ или АЛБАНЦИ или АЛБАНОИДИ во минатото.

Da, Makedonija... Edin narod v'f dve drzavi...
Toa ti e toa... Koa ti ke mi odvorish, togash i ja ke ti odgoram...
Dotogash... olabaj.. malku... Makedonski Bugarinu...

сепак МАКЕДОНИЈА, како што е споменета и во библијата. Древна земја, со непроменето име, немал кој да го промени, ист народ ист јазик иста култура.
Знам дека ти е тешко да го сватиш тоа до некни АРБАНАС па ШЌИПЕТАР па АЛБАНЕЦ се уште трагарте по сопствениот идентитет, се уште се оформувате.... еден ден за 20-30 иљади години ќе сватите што значи во вас да течи древна крв непроменета иста стара како мајка земја.

сепак МАКЕДОНИЈА, како што е споменета и во библијата. Древна земја, со непроменето име, немал кој да го промени, ист народ ист јазик иста култура.
Знам дека ти е тешко да го сватиш тоа до некни АРБАНАС па ШЌИПЕТАР па АЛБАНЕЦ се уште трагарте по сопствениот идентитет, се уште се оформувате.... еден ден за 20-30 иљади години ќе сватите што значи во вас да течи древна крв непроменета иста стара како мајка земја.

Eve... Za ova ke ti se smeat, jas ne ti se smeam, jas te sfakam!

Sepak vo realnosta postoi edna vistina, a toa e deka bash toa shto e boldirano, bash toa shto ti go koristish kako instrument za kompromitacija MOJA, bash toa e argument so koj shto ti denes, vo minatoto i vo idnina ke bidesh preokupiran...
Da dokazesh deka si bash toa shto ti vikash... DREVEN NAROD... heheheheh so Bibliski predispozicii...

Не биди параноичен, кога на дете ќе му кажеш дека е дете тоа не е компромитација тоа е факт.

Peace mate... Bugarite, za grev... Srbite se krivi...
Gledam sega i na kosovarite sakaat da im zakacat ist virus... Da se vikaat Kosovari, a ne albanci... Hehehehehheh
Dobar e virusot... shteta nema antivirus.

Ко спомна Косово и Косовари... дали можиш да ми кажеш што на Албански јазик значи КОС. Ме интересира Албанската етимологија на името КОСОВО - КОСОВАР ?

Нели беше Косово и Метохија,или случајно изчезна Метохијата

Абе идиоти ја ебавте темата, одете на друга тема намената за тоа што го млатите и расправајте до утре.

Го молам модераторот се што е излзено од темата да го избрише, вака само страници се редат без да се спомне темата.

04cisar.jpg

Sloveni...

izmisljotina...

Morame da sfatime deka site sto se poistovetuvaat so imeto sloveni vsusnost se Makedonci....

Pa imame i ruski knigi i sajtovi za pojavata na "slovenstvoto" vo Makedonija...

a iliri ne se sloveni(Makedonci) tuku poprimaat golem del od kulturata...sekako ne mozat da bidat isti zatoa sto i tie imaat svoi obelezja...

Oftopik: za postot bugarizmot na Makedoncite,moze isto taka da se postira i kinestvoto(Kina) na Tibetancite...

Onie koi razbiraat neka razberat...onie koi ne...nikogas nema da razberat...

:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom