- Член од
- 17 март 2005
- Мислења
- 1.203
- Поени од реакции
- 13
Imam nekoj spirius...deka toa ke bidat na krajot EDINSTVENITE MAKEDONCI......
А впрочем..ти што си (бил) досега???.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Imam nekoj spirius...deka toa ke bidat na krajot EDINSTVENITE MAKEDONCI......
Abe cekajte malce. Pa neli Vojvodina se srbi. Od kaj sega srbi sakaat da se otcepat od srbi. Stvarno ne mi e poznata etnickata struktura na vojvodina . aj ako moze nekoj so provcenti neka ilustrira.
Мило ми е. Од Србија до Токија, станаа Нокиа...
Madjarite se gomno od narod, a vojvodina ke se odcepi togas i makedonija ke ja snema zosto nie sme vo ista situacija na makedonsko naselenie vo sporedba so srpskoto naselenie vo vojvodina.(nie sme 63% vo mk, tie 65% u vojvodina)
ajj tuku nemoj da kazvish gluposti makedonija e pak duplo pomala duri i od beogradski pasalak !! it oshto nekjish tebe da ti se desit nemoj na drugite da im posakuvash
Трето, јас сум голем космопилит и не му посакувам никому зло, но познавајќи го менталниот склоп на тие националистички говеда (ќе ми простите на изразот) и потценувачкиот однос што секогаш го имале кон нас, неможам, а да не се радувам на она што ги снајде и допрва ќе ги снаоѓа. Четврто, незнам зошто толку се вознемири од она што го кажав, се прашувам дали толку бурно реагираш и на нивните националистички испади, кои секако се многу чести, впрочем се надевам дека не си од оние србомани кои сеуште се чукаат во градите дека се југословени, бидејќи на сите нив им посакувам добар повод во матичната земја и никогаш повеќе да не се враќаат.
Поздрав.
пази што збориш пошто ова и на нас може да ни се случи не се радувајде на тоа што умре козата на комшијата напата коза може да е следна!Zasluzija iskreno, neka se podzamislat okolu nivniot nacional-shov
inizam vo idnina.
Ke izvlecat dobra pouka.
A se nadevam sledni ke se Gaylada.
Не се радувајте што на комшијата му се разболела козата и е при умирање. Глејте си го вашето гзе да не дојде клето турче т.е клето бугарче и да ве шлапне 2-3 пати па да ве зачеша.
Седете си мирни, и не го предизвикувај злото, да не ви тропне на врата.
Значи кога ќе тргне, трга возот. Модерниот Израел на Балканот кој го уназади 200 години и создаде покољ меѓу народите (и се прошири до Јапан) денес некое време по отцепувањето на Косово си доби нова федеративна единица. Војводина. Епа само за убаво нека е, па и да влезат србите во ЕУ пред нас нема да ни сметаДобро е вака, правдата ги стигнува сите, полека полека териториите си се враќаат онаму каде им е место. Следна нека е Егејска. Амин.
Независна Војводина?
Синоќешната повеќечасовна расправа во собранието на Војводина, заврши со нов статут на покраината со кој се уредува автономијата (независноста) на Војводина во рамките на Србија.
Со новиот статут, северната српска покраина ќе може да основа претставништва во странство, да потпишува меѓународни договори, да донесува одлуки во областа на земјоделството, образованието, стопанството и здравјето а наместо досегашниот извршен совет, со Војводина ќе управува влада.
За највисокиот правен акт на Војводина, гласале 89 пратеници на владејачката коалиција, додека опозицијата беше против неговото усвојување. Од вкупно 102 амандмана на опозицијата беше прифатен само еден.
Според опозицијата, предлог статутот излегува од уставната рамка и од Војводина создава федеративна единица. Владејачката коалиција ги одби овие тврдења, објаснувајќи дека сите опции во статутот, произлегуваат од уставот на Србија.
Следната орган каде треба да мине Статутот на Војводина, за истиот да стапи на сила е републичкиот парламент.
on.,net
Шо можи „клето бугарче“ да ни напрај бе сине жити се? Тие се до посер уплашени од нас, тие имат наш дел не ние нивни. Не биди којот!