Јове, мислам дека во план им е да формираат посебна Европска конференција, како што има сега мидвест, пацифик и слично, се со цел да се избегнат прекуокеанските патувања, е сеа не знам како ќе биде ако евентуално некоја Европска екипа настапува во плеј оф, тогаш дефинитивно ќе имаат проблем екипите, иако не се сомневам дека на Штерн воопшто нема да му пречи екстра доходот од оваа промена.
Јас сум да си остани Евролигата, зошто со квалитет не сме така далеку од Американците како пред 10-20 години, би било штета за Европската кошарка најдобрите екипи да се повлечат и да настапуваат под закрила на НБА, јас сум дефинитивно против ова.
А ништо чудно и Штерн да се чувствува загрозен, за повеќето НБА играчи преселбата во Европа веќе и не е така фиктивност, еве видовме Делфино од Торонто премина во Кимки, и потегот кој ја шокираше цела кошаркарска Америка, Џош Чилдерс од Атланта премина во Олимпијакос. Да не ни зборувам за шпекулациите за Коби и Леброн.
Сакам да кажам им се доближуваме на некогаш по квалитет недопорливите Американци, се надевам дека во оваа идеја за проширување на НБА нема скриени намери да се спречи експанзијата на Европската кошарка.