Оперативен систем

• Креатор на темата Креатор на темата ivo1404
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 мај 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
Vaka
CPU AMD Athlon 2.2Ghz 64bit
RAM 2048MB
Imam instalirano XP Professonal 32bit, pa ako mozi vas predlog dali da baram XP 64bit ili pak Vista.
Ako mislite Vista kazete koja verzija?:toe:

Vaka
CPU AMD Athlon 2.2Ghz 64bit
RAM 2048MB
Imam instalirano XP Professonal 32bit, pa ako mozi vas predlog dali da baram XP 64bit ili pak Vista.
Ako mislite Vista kazete koja verzija?:toe:

Чим бараш совет, значи не ти треба x64. Терај си со тоа што го имаш. Можеш и виста ама би ти препорачал уште минимум 1 GB (стави 2GB) RAM.

Pa ima 2GB RAM 2048MB potocno

Епа вистата си користи од прилика 1 GB онака само, од ништо, така ќе ти остане само 1 GB за се друго што ќе правиш, а за виста малку е тоа.

Лол, за тоа... :) Виста го користе целиот рам додека корисникот не работи со некоја програма/игра и со тоа ги подобрува своите перформанси. Да ставаш 5 и 5те ке ги зема.. Ама кога ке стартува корисникот нешто, виста се ослободува од користењето на толку рам и оди во пасивност.

За CPU имаш АМД... дуал кор ли е? Ако е оди со Vista x86_64bit, ако не со со x86_32bit. (64битна технологија нема сеуште :)) Во секој случај, Vista без проблеми ке ти оде. (исклучи аерото ако имаш некои проблеми)

Лол, за тоа... :) Виста го користе целиот рам додека корисникот не работи со некоја програма/игра и со тоа ги подобрува своите перформанси. Да ставаш 5 и 5те ке ги зема.. Ама кога ке стартува корисникот нешто, виста се ослободува од користењето на толку рам и оди во пасивност.

За CPU имаш АМД... дуал кор ли е? Ако е оди со Vista x86_64bit, ако не со со x86_32bit. (64битна технологија нема сеуште :)) Во секој случај, Vista без проблеми ке ти оде. (исклучи аерото ако имаш некои проблеми)

Tim4e да не пишува случајно???

Ваков бисер само он може да пише :pos:

Имаш ХР 64 битно... но според мене нема некоја разлика. Јас имам лап-топ со турион процесор 64 битен. Инсталирав 64 битен виндоуз со сп1 ... и џабе. Си се вратив на 32.

Имаш ХР 64 битно... но според мене нема некоја разлика. Јас имам лап-топ со турион процесор 64 битен. Инсталирав 64 битен виндоуз со сп1 ... и џабе. Си се вратив на 32.

Не е џабе, х64 подобро го користи процесорот и со тоа, побрзо работи цел компјутер, сите апликации...

Тука сум кажи ??:pos::pos:Како може се мене да ме критикуват:pos::pos:оф топик

Ти бе да се трудиш, нема да можеш да си толку наопаку :pos:
ОФ ТОПИК ако пишуваш, ќе пишеш ОФ ТОПИК на почеток на постот :pos:
Не си нормален :pos::pos::pos:

Иначе ете види тоа што сум го цитирал и сум го болдирал, ме потсети на тебе, незнам зошто :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom