Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Па ти кажав во тоа време под поимот Бугари што се разбира. Затоа најди ми бар еден документ каде ја пишува како „Света Петка Бугарска„ Ама нема како да ми го најдеш зошто ти кажав. Таа додавка „Бугарска „ е само плод на Татарските шовинистички амбиции, и покажува како се пише историјата во Бугарија :vozbud:

И што правиме сега со црквата "Света Петка бугарска", изградена од Ванга, во светлото на твоите зборови?

:baeh:

Abe oteka da snae chovekot ?
Nemalo gi e togash ni Kominternata, ni Tito, ni Lazo, ni bat Stojkao da im gi otvorat ochite ? :wink:

Абе бот номер 5 пари ти денеска одовде нема да изкараш. Затоа ти кажувам доста ми го држиш мојов и на Стојко и си најди друга играчка. Пробај со Азис.

И што правиме сега со црквата "Света Петка бугарска", изградена од Ванга, во светлото на твоите зборови?

Незнам ја он што ќе прави.
Нек ти каже.
:toe:
Ми падне ли мене у раце...:vozbud:
ќе го палим!
Топтан.
Па после ќе го реновирам со БУЛДОЖЕР.

Нека се најде некој што ќе ја освети како таква,па да правиме муабет.

Да да, и тоа многу повеќе од пред 20.000 години. Има ли постар народ од Македонците ? За џабе ли знамето на Македонците е СОНЦЕТО ? Или сакаш да кажеш дека ова животно е постаро од СОНЦЕТО ?

emblem_of_Tatarstan%20Kopie.jpg

Ти бе да не си му колега на Бошката Димитров?

Тој откри Бугари 35 000 години пред Христос.

П.С.Другар ,некој да не ти има нешто поттурено во пијалакот?

А да си чул че Асен ( Иван Асен ) се назовава цар на Блгарите и Македонците ? Читај ти малце историја, ама не таа дека е пишана во Бугарија. Ок ?

О, да, секако... Еве, бараj во Трновскиот натпис ца царот Иван Асен II:

В лјато 6738 [1230], индикт 3, аз, Иван Асен, в Христа бога верен цар и самод'ржец на б'лгарите, син на старија цар Асен, издигнах из основа и с живопис украсих докрај пречестната тази ц'рква в името на светите 40 м'ченици, с помоштта на които в дванадесетата година от царуването си, в којато година се изписваше този храм, излјазох на војна в Романија и разбих гр'цката војска, а самија цар кир Тодор Комнин взех в плен с всичките му болјари. И цјалата му земја от Одрин и до Драч превзех, гр'цка оште и арбанашка и ср'бска; а п'к градовете, които се намират около Цариград, и самија този град владееха фр'зите, но и те се покорјаваха под р'ката [скипт'ра] на моето царство, понеже нјамаха друг цар освен мене и благодарение на мене прекарваха дните си [с'штествуваха] , т'ј като бог така заповјада, понеже без него нито дело, нито слово не се изв'ршва. Нему слава во веки, амин.

http://bgnauka.com/index.php?fnc=pub_page&mod=front&pid=10566

600px-Ivan_Asen_II_of_Bulgaria_Column.jpg

Е, наjде ли Македонци?

Па тоа ти кажав много добро. Тоа не е црква бидејки не е осветена от БПЦ. Таква црква и јас можам да си напраам.

OMOПИРИН...

Дали можеби си читал македонска литература од Кирил Пејчиновик или пак од Марко Цепенков?

Што велат бе тие за Македонија,на кој јазик пишуваат?!

Или и тие се изтатаризирани,па грејните не знаеле што пишуваат?

odgovorot go imas vo tvojot post:tapp:

Па тоа ти кажав много добро. Тоа не е црква бидејки не е осветена от БПЦ. Таква црква и јас можам да си напраам.
He he he - abe togash ni edna crkva vo R. Makedonija ne vredi, zoshtoto MPC e totalno nepriznaena ! I shto da praime sega ? :toe:

Нека се најде некој што ќе ја освети како таква,па да правиме муабет.

Имаше обид за осветуванје на таа црква,исто како што имаше обид и баба Ванга да се прогласи за светица.

Но,Бугарската Православна Црква не го одобри тоа,затоа што е во спротивност со каноните на Црквата.

Подобро кажано,нитуедна Православна црква не би одобрила гледачка или гатачка да се прогласи за светица,од причини што Православието е против секакви гатанја,предвидуванја и слично.

јас сум бил во црквата на баба Ванга чисто од радозналост и можам да ти кажам дека црквата е доста чудна и морничава со некакви фрески,кои не се во согласност со канонските правила на Православната Црква.

Името Македонија за вас е свето ама како што?
Според светата девиза Македонија на Македонците?
Или како уште еден скапоцен камен во круната?!

Додека овие работи не си ги расчистите мали се шансите дека некогаш ќе се сретнеме на половина пат,како македонци од различен производ, кои застанале во одбрана на Македонија.

На моето прашање не си одговорил затоа што не знаеш или затоа што не сакаш ?

Единственото, което има значение сега е факта, че с'штествува
отделна независима д'ржава Македонија.
Тја скоро ште влезе в Европејскија с'јуз и разбира се - в НАТО.
И тогава тази невидима стена между нас може би ште изчезне...

Невидливата стена за која зборуваш дури и во такви услови нема да исчезне заради причините од горното прашање.

He he he - abe togash ni edna crkva vo R. Makedonija ne vredi, zoshtoto MPC e totalno nepriznaena ! I shto da praime sega ? :toe:
Да ги избричиме то папазите...
да се порамни и натапка секоја една црква...
и да си тераме работа.

И така аир од нив нема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom