Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Не е важно кај си се родил , него во која македонска кафана те направиле , или позади која тезга на некој пазар :toe:
Mozebi e praven vo javen toalet ili nekoj go drkal tamu pa ona sto ostanalo go sobrala majka mu :pos2::pos2::pos2:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пратив ти тоа што сакаше.:helou:

Като гледам реакциите на другарите от РМ, вообшто не беше нужно да се напрегаш, за да ти поверват.
За да ти поверваме НИЕ - ке треба оште да учиш актерско мајсторство.:helou:

A jaс вака би рекол:

За да НИЕ Македонците ви поверуваме на вас Чувашите- ќе треба уште да учите актерско маисторство :tv:

Само... што Volgawood продукција има слаби режисери, ефтини актери... и... многу лош фонт.

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Пратив ти тоа што сакаше.:helou:

Като гледам реакциите на другарите от РМ, вообшто не беше нужно да се напрегаш, за да ти поверват.
За да ти поверваме НИЕ - ке треба оште да учиш актерско мајсторство.:helou:
И што сега? Пробуваш да се извадите некако или...Ајде оди паси овци на Рила!!

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Абе тие се клинички случај. Колку пати да им кажам дека сум од Пиринска Македонија а тие не та не . Ќе мора лична карта да сликам и да ставам овде :vozbud:

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
што бе, аз ти вјарвам и без да показваш лична карта.

Добре си познаваме стоката ние по нашија крај.
Вие сте две категории:
Едните - като тебе, образовани мр'сници,
за които понјатија като род, Татковина и с'вест
са непознати понјатија.
Вие имате јасни интереси и цели.
И като сте продали душата си, знаете зашто и за колко сте ја продали.
Вас нјама зоштж да ви мислими.

Аз мислја за другите, за онези 90 % от членската ви маса,
дето не се усештат за какво иде реч.
Имам с'сед, прекрасен отруден човек, којто даже се прос'лзјава като говори на таја тема.
Имам предвид като говори за древното си македонско потекло
и затова как не проумјаваме ние останалите глупаци,
че не сме б'лгари, а просто сме поробени от б'лгарите...
штеше да ми е по-лесно, ако не помнех мајка му и башта му,
които, милите си отидоха без да подозират,
че не са б'лгари...

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
што бе, аз ти вјарвам и без да показваш лична карта.

Добре си познаваме стоката ние по нашија крај.
Вие сте две категории:
Едните - като тебе, образовани мр'сници,
за които понјатија като род, Татковина и с'вест
са непознати понјатија.
Вие имате јасни интереси и цели.
И като сте продали душата си, знаете зашто и за колко сте ја продали.
Вас нјама зоштж да ви мислими.

Аз мислја за другите, за онези 90 % от членската ви маса,
дето не се усештат за какво иде реч.
Имам с'сед, прекрасен отруден човек, којто даже се прос'лзјава като говори на таја тема.
Имам предвид като говори за древното си македонско потекло
и затова как не проумјаваме ние останалите глупаци,
че не сме б'лгари, а просто сме поробени от б'лгарите...
штеше да ми е по-лесно, ако не помнех мајка му и башта му,
които, милите си отидоха без да подозират,
че не са б'лгари...

Тука пак си во заблуда - проблемот ти е што „понјатија като род, Татковина и с'вест„ се разлиќуваат од мојте. Твојата татковина е Бугарија , а Мојата е Македонија а Бугарија е само еден Окупатор кој последниве 300 години се стреми на секаков начин да асимилира мојот род и да ја направи мојата татковина ропска земја. Совестта ми е чиста како Пиринските езера бидејќи јас добро знам кој сум и каков сум за разлика од тебе кој уште не го сфатил тоа, па доаѓа на овој форум со тајната цел да бара одговор на питањата каков е и што е.

Сакаш да видиш како твоите родители станале од Македонци чисти Бугари ? Гледај подолу:

Колку е лесно само а ? После пописот во канцеларија зацртуваш Македонец и пишуваш Бугарин на негово место и кога ке завршипописот Македонци нема. За оваа татковина ли ми зборуваше оти не те сфатив добро?

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
А, то не е п'рвија случај за административно налагане на етноса.
Ето ти един пример:

омопирин, факт е че ОМО Илинден - Пирин е една маргинална организација и такава ште си остане.

Член од
16 јули 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
Оди и ги прашај луѓето и ќе разбереш. Кога ќе се регистрира ОМО и ќе биде дозволено се што ни е одземено сега ќе видиш колку се.
Па jас 18 години живев во Кустендил (и сеуште си одам секоj месец), зашто да одам да си ги прашам сограганите како ги знам много добро? Jазно е веке на секоj дека нито си роден во Пиринско, нито знаеш нешто за нештата таму. Може да си се школувал во Бугариjа намногу, но не си родом Пиринец.

ОМО ке биде регистрирана, за ова проблем нема, стига да се достатачно писмени да си оправат документите. Имаше попис во 2001 година и таму се виде колку се "македонците" во Пиринско помалку од еден процент :) Денес благодарение на ОМО-вци и толку нема да се пишуват како македонци.

Член од
16 јули 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
Оди и ги прашај луѓето и ќе разбереш. Кога ќе се регистрира ОМО и ќе биде дозволено се што ни е одземено сега ќе видиш колку се.
Не ми одговора на прашането. Колку се во моментот т.н. "македонци по националност" во Пиринско?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Па jас 18 години живев во Кустендил (и сеуште си одам секоj месец), зашто да одам да си ги прашам сограганите како ги знам много добро? Jазно е веке на секоj дека нито си роден во Пиринско, нито знаеш нешто за нештата таму. Може да си се школувал во Бугариjа намногу, но не си родом Пиринец.

ОМО ке биде регистрирана, за ова проблем нема, стига да се достатачно писмени да си оправат документите. Имаше попис во 2001 година и таму се виде колку се "македонците" во Пиринско помалку од еден процент :) Денес благодарение на ОМО-вци и толку нема да се пишуват како македонци.
Појма немаш од географија ... Незнам каде и колко си живел ама Ќустендил никогаш не е бил и нема да биде во Пиринско. А па и ти не си човекот на кој треба да докажувам каде сум роден зошто ќе ме продадеш на идолот ти Каракачанов за отплата на Пасошот што ти е во џеб и со кој секој месец одиш во Ќустендил. Ајде со здраве и не ми се обраќај повеќе.

Член од
16 јули 2008
Мислења
54
Поени од реакции
2
А па и ти не си човекот на кој треба да докажувам каде сум роден зошто ќе ме продадеш на идолот ти Каракачанов за отплата на Пасошот што ти е во џеб и со кој секој месец одиш во Ќустендил. Ајде со здраве и не ми се обраќај повеќе.
Jас си одам до Кустендил со нормален бугарски пасош, како секоj друг бугарски граганин. Не ме интересира политиката и не сум припадник на ВМРО БНД. Не сум и на Каракачанов. Овие зборови за пореден пат докажуват дека не си од Пиринско, туку си роден на териториjата на денешната Република Македониjа. Само еден граганин на РМ и роден во РМ мисли дека сите бугари во форумот са припадници на ВМРО БНД и се овде по порачение на "воjводата" Каракачанов.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Jас си одам до Кустендил со нормален бугарски пасош, како секоj друг бугарски граганин. Не ме интересира политиката и не сум припадник на ВМРО БНД. Не сум и на Каракачанов. Овие зборови за пореден пат докажуват дека не си од Пиринско, туку си роден на териториjата на денешната Република Македониjа. Само еден граганин на РМ и роден во РМ мисли дека сите бугари во форумот са припадници на ВМРО БНД и се овде по порачение на "воjводата" Каракачанов.
:pos2:

Не бе, по порачение на мајка ти летната курва си овде, која поради убавите спомени од Македонецот кој ја затруднил со тебе те праќа да го пронајдеш татка си.

Епа еве сум, копиле мое чувашко, елај при мен уште еднаш да ти ебам матер.

Член од
20 август 2008
Мислења
137
Поени од реакции
0
:pos2:

Не бе, по порачение на мајка ти летната курва си овде, која поради убавите спомени од Македонецот кој ја затруднил со тебе те праќа да го пронајдеш татка си.

Епа еве сум, копиле мое чувашко, елај при мен уште еднаш да ти ебам матер.
Има ли тука модератор? Правилата за сите еднакви ли са?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Има ли тука модератор? Правилата за сите еднакви ли са?
колку што се еднакви за омо толку и за тебе

латино поздрав до мајка ти

The Spanish police has caught a group of six Bulgarians – five men and one woman, who have forced young Bulgarian women to prostitute in the Spanish resort Palma de Mallorca, informs “El Pais”.

Kajgana Shop

На врв Bottom