Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Ete ti BUgarash uste eden dokaz samo da se zatvori temata i Pirinskoto prasanje
Нормално ... Не им одговара на Бугарите таа тема - смешна била , неважна била, затоа одма се зборува за Косово и за Срби, само и само подалеку од ОМО Илинден. Таа тактика ја имаме видено веќе :aplauz:

H

HITCH

Гостин
Другар не е проблем што зборите на дијалект...И правите татари од Софија зборуваат на македонски дијалект,само што не признаваат и тоа го нарекуваат бугарски јазик!Стварно ме израдува што така убаво си го научил литературниот јазик...Поздрав до тебе!:smir:
Абе знаеш колку Македонци има во СОфија? Тие си зборат мајчин јазик батали ги Татарчињава на форумов што дрват врска немаат што се случува ама како тргнало наскоро ќе дознаат:smir:

H

HITCH

Гостин
Интересира ме бошнаците во РМ (кои се колкото македонците во РБ т.е. <1%) ако во школото пишуват на босански колу ке им пишаат дали е дозволено во школата во РМ да се пишува на босански, наместо македонски?
Инаку изопшто не си бил во Бугариjа или ако си бил, ова е било за малце. Никоj никому не забранува да си зборува jазикот или диалектот. Кога обаче се школуваш, учењето е на официалниот литературен jазик.
Вистина е дека овие луге, кои се нарекуваат македонци (географски) не зборуват книжевен македнски туку си зборуват локалниот диалект како насекаде во Бугариjа. Современен македонски литературен jазик знаат само овие луге, коишто се од Република Македонија или се школувале таму, како србоманот Стоjко Стоjков.
Согласно уставот на Република Бугариjа, секоj има право да си изочува jазикот под некаква форма.
Па глупчо еден вие зборувате македонски босанците си зборуваат босански имаат и различно писмо од нас. И за разлика од вас им дозволуваме да кјажат дека се Босанци и да формираат партија. А ВИЕ ИМ ДОЗВОЛУВАТЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ ДА СИ КАЖАТ ШТО СЕ ПО НАЦИОНАЛНОСТ И ДА ФОРМИРААТ ПАРТИЈА? Инаку и на форумов пишуваш бугарски

Член од
30 септември 2008
Мислења
206
Поени од реакции
3
Нормално ... Не им одговара на Бугарите таа тема - смешна била , неважна била, затоа одма се зборува за Косово и за Срби, само и само подалеку од ОМО Илинден. Таа тактика ја имаме видено веќе :aplauz:

Оффф божеее.....ајде гјупската сеа нека е КО ТО КАЖЕ,КО ТО ЛАЖЕ СРБИЈА Е МАЛА....седи четник на камену,држи пушку на рамену....спремте се спремте четници силна че борба да буде-загрмил Дража војвода.......отто поле отто поле...и да не терам уше...
а за темата ВАЖНА е за мене,и тоа многу...само шо на такви како тебе неможам да им реплицирам оти се во филм дека сите шо не ги сакат србите се бугарофили.....

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ovie Bugarashite tolku se slepi so ne gledaat deka tema e OMO PIRIN a ne Srbite...ene ti be tema za Srbite pa zbori tamu.... spijun eden Bugarski

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Оффф божеее.....ајде гјупската сеа нека е КО ТО КАЖЕ,КО ТО ЛАЖЕ СРБИЈА Е МАЛА....седи четник на камену,држи пушку на рамену....спремте се спремте четници силна че борба да буде-загрмил Дража војвода.......отто поле отто поле...и да не терам уше...
а за темата ВАЖНА е за мене,и тоа многу...само шо на такви како тебе неможам да им реплицирам оти се во филм дека сите шо не ги сакат србите се бугарофили.....
Се гледа колку ти е важна темава ...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Od OMO-Pirin otidovte duri do Draza M. & CO,da ne ima i toj nekoe Bugarsko poteklo?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Еве малце тазе информација:

ЧЕСТВАТ 130 Г. ОТ В'СТАНИЕТО
78 активисти на ОМО “Илинден” се с'браха в Кресненското ханче и с македонското знаме поведоха хорото

Председателјат на ОМО “Илинден” јордан Костадинов и член'т на УС Дарина Гаврилова поднасјат венец пред паметника на в'станието
ОМО “Илинден” почете 130-ата годишнината на Кресненско-Разложкото в'стание в старото Кресненско ханче в едноименнија пролом. 78 активисти на организацијата от Сандански, Петрич, Кресна, Благоевград, Струмјани и Симитли се с'браха в ресторанта, к'дето заместник-председателјат на организацијата Иван Хаджиев говори за историческија ход на в'станието, а член'т на УС Димит'р Парасков за руската дипломатическа офанзива и интересите на свободните по това време д'ржави на Балканскија полуостров. Председателјат јордан Костадинов се спрја в'рху последиците при потушаването на бунта, бежанскија поток от над 30 000 души и изгорени от турските војски десетки селишта. Знаменосците Дарина Гаврилова и Тихан Атанасов развјаха в залата знамето на Република Македонија с'с Звездата на Вергина. Изп'лненијата на оркест'р “Перфект” от Благоевград с р'ководител Росен Врабски и певиците Лилија, Цвета и јана и Васко штангата развихриха хората. Участниците в празненството бјаха поздравени от намираштија се в Лондон председател на обштинската организација в Кресна Стојан Димитров.

извор : http://www.struma.bg/cgi-bin/archive.cgi?year=2008&month=10&day=07&issue=5001&page=news&article=5

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Еве овде http://teodordetchev.blog.bg/viewpost.php?id=28098 може да прочитате за :

КОИ ГО ПОДРЖУВА ОМО “ИЛИНДЕН” В0 ЕВРОПАРЛАМЕНТОТ ?

Мал извадок од таму:
Европскиот суд дал право на суштествување на ОМО “Илинден” ПИРИН в Б'лгарија ????? Чудесно – нека даде такова право и на “Радко” и на други б'лгарски формации в Македонија. П'к да видим кои са по-многобројни ...

ЛУДИЛО

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
Еве овде http://teodordetchev.blog.bg/viewpost.php?id=28098 може да прочитате за :

КОИ ГО ПОДРЖУВА ОМО “ИЛИНДЕН” В0 ЕВРОПАРЛАМЕНТОТ ?

Мал извадок од таму:
Европскиот суд дал право на суштествување на ОМО “Илинден” ПИРИН в Б'лгарија ????? Чудесно – нека даде такова право и на “Радко” и на други б'лгарски формации в Македонија. П'к да видим кои са по-многобројни ...

ЛУДИЛО
Ето разумна приказка.
Оно ке си покаже кој кој е и што е...

Член од
20 мај 2008
Мислења
69
Поени од реакции
3
Види сега ако сакаш да се басираме на нешто па да те пратам кај некој мој познат во Гоце Делчев да ти каже кој сум. Тука во форумот нема да се открија оти повекето од Бугарите што доаѓате тука , идете само да шпиунирате. А за јазикот треба да знаеш дека освен македонски знам уште 3 јазика перфектно па мислам дека ми се оддава тоа . За подредбата на зборовите ке ти кажам дека од две години живеам во Лондон и од англијскиот јазик го мешам малце Македонскиот.

пп. Гледам дека и ти напредуваш со Македонскиот. Браво !
Добро, ајде да се басираме. :). Кажи ми кој да ида и да питам.

Омоилиндене, повервај ми братче, уважавам усилијата ти, за себе си си убеден дека правиш добро (може би), но и ти допускаш една и иста грешка, както повекето македонци от РМ.

За баса с'м сериозен. :)

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Добро, ајде да се басираме. :). Кажи ми кој да ида и да питам.

Омоилиндене, повервај ми братче, уважавам усилијата ти, за себе си си убеден дека правиш добро (може би), но и ти допускаш една и иста грешка, както повекето македонци от РМ.

За баса с'м сериозен. :)
За баса и јас сум сериозен. Кажи на што и ми кажи каде живееш да ти кажа кој да питаш. Крајно време е да прогледнеш че има Македонци и в Пиринска Македонија и јас сам един од тех !!!

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Dali zanete deka na Bugarite polesno im vleguva vo gazot odkolku vo glavata,kako nekoj saka nie da im dokazeme deka ne sme Bugari a tie deka se Tatari pa koga ke mu kazes Tatar se luti?!

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Еве малце тазе информација:

ЧЕСТВАТ 130 Г. ОТ В'СТАНИЕТО
78 активисти на ОМО “Илинден” се с'браха в Кресненското ханче и с македонското знаме поведоха хорото

Председателјат на ОМО “Илинден” јордан Костадинов и член'т на УС Дарина Гаврилова поднасјат венец пред паметника на в'станието
ОМО “Илинден” почете 130-ата годишнината на Кресненско-Разложкото в'стание в старото Кресненско ханче в едноименнија пролом. 78 активисти на организацијата от Сандански, Петрич, Кресна, Благоевград, Струмјани и Симитли се с'браха в ресторанта, к'дето заместник-председателјат на организацијата Иван Хаджиев говори за историческија ход на в'станието, а член'т на УС Димит'р Парасков за руската дипломатическа офанзива и интересите на свободните по това време д'ржави на Балканскија полуостров. Председателјат јордан Костадинов се спрја в'рху последиците при потушаването на бунта, бежанскија поток от над 30 000 души и изгорени от турските војски десетки селишта. Знаменосците Дарина Гаврилова и Тихан Атанасов развјаха в залата знамето на Република Македонија с'с Звездата на Вергина. Изп'лненијата на оркест'р “Перфект” от Благоевград с р'ководител Росен Врабски и певиците Лилија, Цвета и јана и Васко штангата развихриха хората. Участниците в празненството бјаха поздравени от намираштија се в Лондон председател на обштинската организација в Кресна Стојан Димитров.

извор : http://www.struma.bg/cgi-bin/archive.cgi?year=2008&month=10&day=07&issue=5001&page=news&article=5
ОМОПИРИН, сам докажуваш дека не ве гонат, не ни пречи никои да се самоопределуваме. И по в. "Струма" пише за разпивката.

"...Знаменосците Дарина Гаврилова и Тихан Атанасов развјаха в залата знамето на Република Македонија с'с Звездата на Вергина..."

И шо да си говорим, ОМО сака да е партиа в Бугариа на туга држава, на туга влада, да работи за туги интереси а не за бугарски. А самоопределуване, права и т.н. са ала-бала. Игра на думи. А ние овде во Пиринско не сме толко глупи и не jадем доматите со коловете:)

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Се најдаа един друг брачата уона би србежи:smir:Ужевајте

Kajgana Shop

На врв Bottom