Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Tи ги лажи хората от вардарско да ви дават пари. На колко от ОМО децата учат во МК и со чии пари. Кажи им на хората. Или ке си кутиш. Во Припечене, Митино, Крналово, Мулетарово, Кавракирово , Михнево, Првомаи ако им кажеш дека не са бугари ке те дотепат бе келеме. По арно фати си една убава работа и чесно си искарваи парите да раниш децта си, а не да се правиш на маимун и да чекаш некои да ти даде. А ДА ВИДИМ С НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТИ КОЛКО КЕ СПЕЧЕЛИТЕ. мЕГУ ВАС НЕМА НИТО ЕДИН ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, А НОГО КРИМИНАЛЦИ И АЛККОХОЛИЦИ. А ДА ВИДИМ. Поздрав.
Ако ти живеееш во Пиринска Макеоднија, ајде објасни ми зошто зборуваш на бугарски, додека на пр. Омопирин одлично зборува литературен македонски?

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Koga G-dinot Premier Gruevski pisuvase pisma i barase prava na Makedoncite od Egejska Makedonija,zosto ne go pokrena i prasanjeto za Makedoncite vo Pirinska Makedonija.Bugarija ne go priznava postoenjeto na Makedonci vo nivnata drzava,a nie sakame da se pocituva odlukata od Strazbur za postoenje na partijata OMO Ilinden -Pirin i za nejzino dejstvuvanje.Kako da postojat Makedonci samo vo Egejska Makedonija ili toa e poradi potekloto na tatko mu na Premierot od tamu.
Albanija kakva takva,dozvoli na Makedoncite tamu da imaat svoja partija i da ucestvuvaat i na lokalnite i na parlamentarnite izbori,sto ne e slucaj i so Bugarija.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Zatoa sto Biser e asli bugar 100 %

A Omopirin sirot ucel na sveki doma Makedonski ...

So sakas be da kazes deka en se represirani Makedoncite vo Bugarija ??????

Zs ne im dadat partija ????????????

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Koga G-dinot Premier Gruevski pisuvase pisma i barase prava na Makedoncite od Egejska Makedonija,zosto ne go pokrena i prasanjeto za Makedoncite vo Pirinska Makedonija.Bugarija ne go priznava postoenjeto na Makedonci vo nivnata drzava,a nie sakame da se pocituva odlukata od Strazbur za postoenje na partijata OMO Ilinden -Pirin i za nejzino dejstvuvanje.Kako da postojat Makedonci samo vo Egejska Makedonija ili toa e poradi potekloto na tatko mu na Premierot od tamu.
Albanija kakva takva,dozvoli na Makedoncite tamu da imaat svoja partija i da ucestvuvaat i na lokalnite i na parlamentarnite izbori,sto ne e slucaj i so Bugarija.
Stvarno...e zasto be Grujo zasto :tapp: :toe:

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Ако ти живеееш во Пиринска Макеоднија, ајде објасни ми зошто зборуваш на бугарски, додека на пр. Омопирин одлично зборува литературен македонски?
И jаз се прашам истото.

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
??????

Dal si ti pismen jebote ???

Temata e za OMO ILINDEN kakov Makedonec si ti sto ne ti se diskutira za OMO Ilinden... da ne ti stoi zenati so oklagija nad glava ...papuchar li si ????

Deteto tvoe ke bide BUGAR razbirash ti toa ????

Tebe te topat ... mada mislam deka si asli Bugar ama ajde...

Koji kurac si ?

Zbori za OMO :tv:
Србо брате, ова зрачење од бомбардирањето од НАТО 1999 год, ти има лошо влијаено, па не знаеш што зборуваш. Ломотиш ли, ломотиш. Ама, приметив дека стилот ти е различит. Некогаш си побрибран, некогаш се губиш. Да не сте двајца, или тројца позади еден ник? Самиот велиш дека си половина Македонец, половина Србин. Живееш во Македонија, а си избрал да бидеш Србим. Класична ислустрација за мојата теза за духовно-културната асимилација на Македонците притиснати од Србите. Секаде е нормално деца од мешовит брак да се чувствуваат како оној родител кој е од домицилната држава. Е сега, ти си се нашол да кажуваш за други. И да си тука по задача малку усул и логика.Вака, служиш само за подсмев.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Србо брате, ова зрачење од бомбардирањето од НАТО 1999 год, ти има лошо влијаено, па не знаеш што зборуваш. Ломотиш ли, ломотиш. Ама, приметив дека стилот ти е различит. Некогаш си побрибран, некогаш се губиш. Да не сте двајца, или тројца позади еден ник? Самиот велиш дека си половина Македонец, половина Србин. Живееш во Македонија, а си избрал да бидеш Србим. Класична ислустрација за мојата теза за духовно-културната асимилација на Македонците притиснати од Србите. Секаде е нормално деца од мешовит брак да се чувствуваат како оној родител кој е од домицилната држава. Е сега, ти си се нашол да кажуваш за други. И да си тука по задача малку усул и логика.Вака, служиш само за подсмев.
Sekogas zboruvam i povtoruvam,deka ne e vazno koj sto e po nacionalnost,bitno e da e Makedonec koj si ja saka zemjata vo koja zivee.A Makedonci sme site koi sme se nasle vo Republika Makedonija.Ludo e da se navreduvame po nacionalna osnova ili religiska.Mozebi Winston e pogolem Makedonec od mene ili tebe.E takvi razedineti,kakvi sto sme ne uspevame da im pokazeme na politicarite koja e sustinata na naseto ziveenje vo Makedonija.
A sto se odnesuva do temata,pak ke povtoram sekojdnevno stanuvame "Bugari" barajki bugarski pasosi,nekoj od ubeduvanje,a nekoi od interes,pa sakame Bugarija da go priznava Makedonskiot narod tamu i da ne vrsi asimilacija.
Nasite politicari si traat,ovaa i predhodnata vlast,seedno.Niti protestirame,niti se voznemiruvame sto e toa taka.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Politicarite ako traat jas ne traam

Ajde Bugari zborete za OMO Ilinden zaso ne priznavate presudata i zaso vrsite represija nad Makedoncite ????????

Член од
9 октомври 2007
Мислења
1.126
Поени од реакции
24
Sekogas zboruvam i povtoruvam,deka ne e vazno koj sto e po nacionalnost,bitno e da e Makedonec koj si ja saka zemjata vo koja zivee.A Makedonci sme site koi sme se nasle vo Republika Makedonija.Ludo e da se navreduvame po nacionalna osnova ili religiska.Mozebi Winston e pogolem Makedonec od mene ili tebe.E takvi razedineti,kakvi sto sme ne uspevame da im pokazeme na politicarite koja e sustinata na naseto ziveenje vo Makedonija.
A sto se odnesuva do temata,pak ke povtoram sekojdnevno stanuvame "Bugari" barajki bugarski pasosi,nekoj od ubeduvanje,a nekoi od interes,pa sakame Bugarija da go priznava Makedonskiot narod tamu i da ne vrsi asimilacija.
Nasite politicari si traat,ovaa i predhodnata vlast,seedno.Niti protestirame,niti se voznemiruvame sto e toa taka.
Протест пред Собранието?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Тебе искам да питам, мекере ср'бско:

Беше ли ВМРО партија по времето на Тодор Александров?
Какво представлјаваше тогава ВМРО и зашто бе неуништожима ?
И зашто превр'штането и в партија ја обезличи?
Кој цели да уништожи докрај делото на основателите на ВМРО ?

И на која нес'штествувашта партија е член кмет'т на Мосомиште ?

Една пасмина от продажни души за по 30 среб'рника.
Ништо повече не сте.
Хм, вознемирен си , ама тоа е зошто вистината боли. А пак и во школо ако наместо да кажуваш Аз сам Блгарче те беха учили на културно понашане сега немаше да ме вреѓаш без основа. Само се прашам што е работела мајка ти наместо да те учи да бидеш културен со непознати луѓе. Највероватно е заработувала червени во Струмица или во Штип ( А може и да ги е заработувала уште пред да си роден, от кај да знам колкав си)
Аиде да ти отговорам на твоите питања и да одиш да си ги пиеш лековите. За ВМРО ми е џабе да ти отговарам бидејки ти е изперен мозокот и нема да ме сфатиш , ама тука ке ти пасте малце докази за изборите во Мосомиште . Се што ке го прочиташ е објавено од Бугарска информационна агенција:
--------------------------------------------------------------------------
Пак в обштина Гоце Делчев, ОМО „Илинден” - ПИРИН, успјава да спечели кметското мјасто в село Мусомишта. Там при 1843 избиратели, от които гласували 1197 души, кандидат'т на ОМО „Илинден” - ПИРИН - Иван Петков Ламбрев е получил 716 гласа или 59,82 % от гласовете.
-------------------------------------------------------------------------од 1197 луге 716 гласат за ОМО Пирин тоа през 1999 година. Читај натаму:
--------------------------------------------------------------------------Информационна агенција "Фокус"
Иван Ламбрев бе в два поредни мандата кмет на село Мосомиште, обштина Гоце Делчев.
Мисли на 1999 и 2003 година. Што се случува во 2008 ?
ВАС касира за трети п'т изборите в с. Мосомиште
В'рховнијат административен с'д излезе вчера с решението, че касира изборите за кмет в гоцеделчевското село Мосомиште. Това решение бе чакано от нјаколко месеца. На практика ВАС потв'рди решението на Административнија с'д - Благоевград, че изборнијат резултат от проведените частични кметски избори в село Мосомиште през месец јуни е недејствителен.
Во 2008 г три пати добива нашиот кандидат и изборите се касират. на 4-тиот пат , добива другиот кандидат со разлика од 2 гласа и се е ок. Да ви се мочам на државата скапана !!!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
sonja najtragicno znaesh sto e ?

Ni Makedoncite ne im e gajle od RM...glej na temava ima poveke Bugari odkolku Makedonci da se borat za svoite braka i da zastapuvaat nivnite interesi ...

Al mene od hobi mi e da se pickaram so ovie nepravedni Bugari

dakel OMO zasto ne go priznavate ???????

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Бисерчо не лажи - оти јазико ќе ти се исуши..
Само ќе те питам: Секи п'т ли кога одеш до столицата те е срам да говореш на петрички (малешевско-пирински измешан со струмичко-радовишки и кукушки+серски)???
Овие политички игри во Софија ме потсетуваат само на некои педерски игри... Низ глава ми се вртат мислите на Младичот од "Црнила", имињата на убиените во 1924, зборовите на дедо Серафим(лесна му земја), еден вистински Македонец од Коларово, кој ете, не чул и не разбрал до 1965 г. дека македонската националност е укината во Бугарија и дека ако сака да си ги види роднините во СРМ ќе треба да се "в'зроди като Б'лгарин".... Се безобразно, подло, и дволично..... Едноставно не можам да им се изначудам на луѓето од ОМОПИРИН како успеваат да додржат. Секоја чест за нив:cuc:.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Хм, вознемирен си , ама тоа е зошто вистината боли. А пак и во школо ако наместо да кажуваш Аз сам Блгарче те беха учили на културно понашане сега немаше да ме вреѓаш без основа. Само се прашам што е работела мајка ти наместо да те учи да бидеш културен со непознати луѓе. Највероватно е заработувала червени во Струмица или во Штип ( А може и да ги е заработувала уште пред да си роден, от кај да знам колкав си)
Аиде да ти отговорам на твоите питања и да одиш да си ги пиеш лековите. За ВМРО ми е џабе да ти отговарам бидејки ти е изперен мозокот и нема да ме сфатиш , ама тука ке ти пасте малце докази за изборите во Мосомиште . Се што ке го прочиташ е објавено од Бугарска информационна агенција:
Пак в обштина Гоце Делчев, ОМО „Илинден” - ПИРИН, успјава да спечели кметското мјасто в село Мусомишта. Там при 1843 избиратели, от които гласували 1197 души, кандидат'т на ОМО „Илинден” - ПИРИН - Иван Петков Ламбрев е получил 716 гласа или 59,82 % от гласовете.
-------------------------------------------------------------------------од 1197 луге 716 гласат за ОМО Пирин тоа през 1999 година. Читај натаму:
--------------------------------------------------------------------------Информационна агенција "Фокус"
Иван Ламбрев бе в два поредни мандата кмет на село Мосомиште, обштина Гоце Делчев.
Мисли на 1999 и 2003 година. Што се случува во 2008 ?
ВАС касира за трети п'т изборите в с. Мосомиште
В'рховнијат административен с'д излезе вчера с решението, че касира изборите за кмет в гоцеделчевското село Мосомиште. Това решение бе чакано от нјаколко месеца. На практика ВАС потв'рди решението на Административнија с'д - Благоевград, че изборнијат резултат от проведените частични кметски избори в село Мосомиште през месец јуни е недејствителен.
Во 2008 г три пати добива нашиот кандидат и изборите се касират. на 4-тиот пат , добива другиот кандидат со разлика од 2 гласа и се е ок. Да ви се мочам на државата скапана !!!
А што мислиш дека лугете гласат за Иван Ламбрев заштото е от омо?

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Tи ги лажи хората от вардарско да ви дават пари. На колко от ОМО децата учат во МК и со чии пари. Кажи им на хората. Или ке си кутиш. Во Припечене, Митино, Крналово, Мулетарово, Кавракирово , Михнево, Првомаи ако им кажеш дека не са бугари ке те дотепат бе келеме. По арно фати си една убава работа и чесно си искарваи парите да раниш децта си, а не да се правиш на маимун и да чекаш некои да ти даде. А ДА ВИДИМ С НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТИ КОЛКО КЕ СПЕЧЕЛИТЕ. мЕГУ ВАС НЕМА НИТО ЕДИН ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ, А НОГО КРИМИНАЛЦИ И АЛККОХОЛИЦИ. А ДА ВИДИМ. Поздрав.
Аиде да те замолам нешто а ? Јас не те наведувам, не ме вреѓаи и ти . Во тие села дека ги изброи ако кажам дека не се Бугари верно ке ме тепаат, ама ке ме тепаат во полиција , а не лугето. А за мојта работа не бери гајле. Брокер сум на Лондонската берза и зимам толко пари месечно колко ти не можеш да добиеш и со марихуаната дека ја садиш на баба ти во градината. Во секој твој пост за пари зборуваш, па ако толку ти требат ела во Лондон ке ти најдам убава работа и мирен да бидеш. Ама пред тоа мора да идеш кај председателот на вашата секција и да се зачлениш во ОМО :baeh::baeh::baeh: Пошто не кажуваш од кое село си а си ги изброил повеке села погоре ке ти кажам ако си од Мулетарово ( Рупите ) ке одиш кај Даринка Тапанска да те прими во секцијата, ако си од Клуч, Скрт, Гега , побарај го бај Насо Бандитот, ако си од Првомај прашај за Иван Хаџиев, во Крналово барај Ангел Гаџелов. Ке идеш кај некој од нив, ке се зачлениш, ке ти дадат литература да читаш оти ти е промиен мозокот во пералњата на мозоци, наречена Бугарија па белки се освестиш. Аиде сега продолжи со ракивчето и шопската салата и на радио да слушаш песната Една мисла имаме , ама оригиналната македонска , а не таа на бугарска дека пеат : има уште седем осем дела за да биде Бугарија цела . Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom