Протест!

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Е де бе...сељак...И јас говорам со струмички дијалект,ама пред да кажаш нешто преиспити се...Да не ти биде јазико од мозоко побрз:smir:...А за професор,ќе се питаме за таа работа...:tapp:
Треба сеа ја да болдирам дека ти знаеш македонски?
За да не би се однесувал вулгарно во некој следен пост поубаво да ја прекинеме дискусијата овде :) :smir:

Х

Ханзо

Гостин
Оф леле...пак ли? :tapp:
Инвентивност се бара дечки, инвентивност. Ова протестиве се веќе видено нешто, барајте друг начин на бегање од часови. :)

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Џену, неможеш да го криеш чуството дека несакаш да полагаш матура. Евентуален кикс ке заостанеш години наназат.

Финтата е:
4та година овие сега што се ке полагаат 4предмета (2изборни)
3та година сега што се ке полагаат 5предмета (3изборни)
2та ке полагаат 6
Се додека ке се дојде до 10 (9?) предмета.

Така да тие што се 6то и 7мо одделение ги жалам...веројатно незнаат што ги чека. :)

А башка тоа што и на децата од основно им бутнаа тестови по како пред-средношколско тестирање. Значи ке имаме голем протест овој пат, сите ученици на протест. :nesvest:

п.с А за протестов, бар да се организирале 4-5дена порано, вака од ден за ден ништо.

Член од
30 мај 2007
Мислења
399
Поени од реакции
1
Гледам го спомна нешто Тони Монтана... што има врска он со протестот!?!?:pos: а за тоа болидараното сигурно имаш многу добри родители што те учат на тоа...(да не излевам у петок и сабота да заспивам над лектирата? Не сум луд!А ти лепотицата на мама и тато :):) продолжи си така и не им соли памет на другите дали да излеват у петок или да спијат над лектирата:smir:

ПС. Се повикуваат сите средни училишта утре 02 10 2008 да стапат во масовен протест поради воведувањеро на финалните испити Zатоа да се збереме од сите градови и секој пред својата гимназија да го изрази незадоволството Информирај ги сите прати го на сите контакти кои ги имаш на твојот месинџер доколку не сакаш да правиш тестови.(Ова ми го пратија на мсн):kesa:
se slozuvam so tebe sega ja ako ne iskacam koga ke iskacam na 30 god koga ke rabotam ke imam semejstvo ja togas ke nemam vreme za odmor a ne pa da iskacam zatoa sega si uzivam a za testovive ako e vaka zoso da ucam ja cela godina i da idam u skolo u maj ke si otidam i ke si gi resam testovive i gotovo

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Џену, неможеш да го криеш чуството дека несакаш да полагаш матура. Евентуален кикс ке заостанеш години наназат.

Финтата е:
4та година овие сега што се ке полагаат 4предмета (2изборни)
3та година сега што се ке полагаат 5предмета (3изборни)
2та ке полагаат 6
Се додека ке се дојде до 10 (9?) предмета.

Така да тие што се 6то и 7мо одделение ги жалам...веројатно незнаат што ги чека. :)

А башка тоа што и на децата од основно им бутнаа тестови по како пред-средношколско тестирање. Значи ке имаме голем протест овој пат, сите ученици на протест. :nesvest:
Wtf!?!?!:ija::ija::ija: 2ра година ќе полагаат 6 предмета или не те разбрав добро???:nesvest::nesvest::nesvest:
Е ако стварно е така јас ги организирам сите утре 2ра година масовен протест има гимназијата да гa запалеме 6 предмети ццццц:):):):).

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Оф леле...пак ли? :tapp:
Инвентивност се бара дечки, инвентивност. Ова протестиве се веќе видено нешто, барајте друг начин на бегање од часови. :)
Бар да бегаа во време на испрашувања бре...Овие уште непочнати сакаат да бегаат :tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Верувал или не, сакам да полагам матура. Толку не можете да сфатите дека си учам за себе? :) Никогаш не сум си учела за оценка. Професорката по македонски ми лупа 2ки, 3ки а знам повеќе од петките. Работата е што јас сум логичар, не сум бубатор, ќе изрецитира и после стиска шифт+делит. Во прва имав 4ка само кај неа и не сакаше да ми ја поправи на совет. Ама јас се сеќавам на материјалот од прва, се сеќавам што учев и во втора затоа што не учев за оцена. :smir:

Гледам го спомна нешто Тони Монтана... што има врска он со протестот!?!?:pos: а за тоа болидараното сигурно имаш многу добри родители што те учат на тоа...(да не излевам у петок и сабота да заспивам над лектирата? Не сум луд!А ти лепотицата на мама и тато :):) продолжи си така и не им соли памет на другите дали да излеват у петок или да спијат над лектирата:smir:
Епа лепотицата на мама и тато благодарение на пливањето и учењето има шанси да си се запише на некој од универзитетите во САД но пак сака да полага матура. Друже, јас само си кажувам што сакам, тебе не ти бранам ама буквално ништо, ако сакаш не се ни прибирај од улици, не ни учи. Подобро за мене, помала конкуренција за на факс, зборувано хипотетички, ти текнува?

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Верувал или не, сакам да полагам матура. Толку не можете да сфатите дека си учам за себе? :) Никогаш не сум си учела за оценка. Професорката по македонски ми лупа 2ки, 3ки а знам повеќе од петките. Работата е што јас сум логичар, не сум бубатор, ќе изрецитира и после стиска шифт+делит. Во прва имав 4ка само кај неа и не сакаше да ми ја поправи на совет. Ама јас се сеќавам на материјалот од прва, се сеќавам што учев и во втора затоа што не учев за оцена. :smir:
Веројатно си 3та година. Ај кажи ми кој предмети ке го полагаш ?

Македонски(сигурно), математика/англиски.... и 3предмети изборни. Значи изборниве треба да си ги слушала најмалку две години.

Секогаш има несигурност кај дете на твоја воздраст. И не е ништо ако признае дека би се плашел или нешто слично. И јас мислам дека го префорсираа со испитиве, требаше да се направи стратегија уште предходно. Али што е тука е ке си полагате и никому ништо. Секој ке си сноси сопствена одговорност, државата ништо не губи...напротив, добива. :)

Член од
1 октомври 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
Лелеее фриковиии... Слабо се оставате на форумов... За пола саат уште 13 коментари од кога пишав...
Дечиња,.. јас што имам дневно 2 и пол часовен тренинг и постигнувам и пливање и школо и пак сум одлична, а 80 проценти од вас го има само школото и пак се буните? Па добро, што ни е нас учениците друга работа? Да копаме на нива, да водиме дуќани? Едно школо само мораме да го тераме и тоа ни е тешко... Цццц напредна младина, немам коментар.

Друже, јас само си кажувам што сакам, тебе не ти бранам ама буквално ништо, ако сакаш не се ни прибирај од улици, не ни учи. Подобро за мене, помала конкуренција за на факс, зборувано хипотетички, ти текнува?
Epa :pusk:... Вика помала конкуренција... оваа некоја тешка бубалица... дека има аспирација за едукација, не за работата која ќе ја работи во животот... универзитет во САД, лафинг аут лауд....

Да ти кажам боље би копал нива за времето поминато на школо и во учење. :drk:Физичкото ми е полесно... И уште 1но прашање Џену Грл, дали имаш живот? Дали искачаш понекогаш у петок, сабота? Дека одлична + тренинзи + учење + скапуваш на форумов, гледам... freaky...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Веројатно си 3та година. Ај кажи ми кој предмети ке го полагаш ?

Македонски(сигурно), математика/англиски.... и 3предмети изборни. Значи изборниве треба да си ги слушала најмалку две години.

Секогаш има несигурност кај дете на твоја воздраст. И не е ништо ако признае дека би се плашел или нешто слично. И јас мислам дека го префорсираа со испитиве, требаше да се направи стратегија уште предходно. Али што е тука е ке си полагате и никому ништо.
Италијански, географија, историја, биологија, германски... Но би видела кои би ми ги барал факултетот, ако воопшто ми ги бара некои посебни:)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да ти кажам боље би копал нива за времето поминато на школо и во учење. :drk:Физичкото ми е полесно... И уште 1но прашање Џену Грл, дали имаш живот? Дали искачаш понекогаш у петок, сабота? Дека одлична + тренинзи + учење + скапуваш на форумов, гледам... freaky...
За мојот живот не се секирај. Јас тоа што го имам направено за државава, за некој да може да се почувствува дека е горд што е македонец, ама добро, ти си нов член, не си запознает со моите успеси.
Не сум личност која се фали, ама еве, ќе ти кажам - Ја имам прошетано цела Европа, летово бев во Мексико, можев да настапам во Пекинг, ама сега сигурно ќе настапам во Лондон. Го одбив Мистичен да ме стави на главна на Кајгана и да се напише статија за мене, затоа што не сакам да се експонирам. И што е живот за тебе ајде, просветли ме, каков живот треба да имам?
Ама пази, за мене подобро е да патувам низ светот, отколку да седам во парк и да се пијанчам.
И ова тренинзи+одлична+учење, мислам дека според моралните и етичките вредности во светот е пример за нормално дете, не? Или пијанчење во парк е примерот? You choose.

Член од
1 октомври 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
А сега си и нарцис...браво, ти честитам на твоите успеси...:nesum:
BTW, ova e forum ne mesenger, olabavi malce, idi legni si, glej televijija neso...
BTW 2 - Biram pijancenje u park...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Италијански, географија, историја, биологија, германски... Но би видела кои би ми ги барал факултетот, ако воопшто ми ги бара некои посебни:)
Гимназија си и јазично подрачје ?

Во трета немаш Географија, во четврта немаш Историја.
Свесна си дека треба да го научиш цел материјал што си го пропуштила, во трета Географија и во четврта Историја?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А сега си и нарцис...браво, ти честитам на твоите успеси...:nesum:
BTW, ova e forum ne mesenxer, olabavi malce, idi legni si, glej televijija ne[o...
У стил нешо а-у нешо.... Ok be peer4e pozzz...:pos::pos::pos:
Гимназија си и јазично подрачје ?

Во трета немаш Географија, во четврта немаш Историја.
Свесна си дека треба да го научиш цел материјал што си го пропуштила?
Ddime, па предмети што се учени две години, јас историја и географија имав во прва и втора, а историја имам во трета. Нели најмалку две години? :) Сакав најпрво да одам математичко Б, за на Стоматолошки, ама не се оформи клас, па отидов Јазично А, ама нема проблем, финтата е 2 години да си го учел предметот:). Правев муабет со професорите:smir:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
За мојот живот не се секирај. Јас тоа што го имам направено за државава, за некој да може да се почувствува дека е горд што е македонец, ама добро, ти си нов член, не си запознает со моите успеси.
Не сум личност која се фали, ама еве, ќе ти кажам - Ја имам прошетано цела Европа, летово бев во Мексико, можев да настапам во Пекинг, ама сега сигурно ќе настапам во Лондон. Го одбив Мистичен да ме стави на главна на Кајгана и да се напише статија за мене, затоа што не сакам да се експонирам. И што е живот за тебе ајде, просветли ме, каков живот треба да имам?
Ама пази, за мене подобро е да патувам низ светот, отколку да седам во парк и да се пијанчам.
И ова тренинзи+одлична+учење, мислам дека според моралните и етичките вредности во светот е пример за нормално дете, не? Или пијанчење во парк е примерот? You choose.
У кој кафичи излеваш?:pos: Имаш дечко? Или од дома не ти дават море не ти требат ни кафичи ни друштво ни излегување во град... ти си одлична плуз... тренинзи учење :pos: :pos:
Не си личност која се фали...НЕЕ!

Kajgana Shop

На врв Bottom