Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Во саботата седев пред маало и глеам се собираат луге да идат на Вардар-Пелистер и така немав што да правам па си викам ај ке идам да видам што кореографии и какво навивање ке има. И така тргнавме накај парк стигаме на фонтана а таму солидна бројка сите земале пијат и пеат, си викам леле ова ке биде лудило денес. Влегуваме на запад таму околу 1000 луѓе и сеуште ме држи еуфорија дека денес ке следи спектакл на македонската навивачка сцена, но моите надежи згаснаа со почетокот на утакмицата. Се качува воџа на шипки вика песна и он се слуша погласно од останатите 1000 луге. Ке се развикаат сите и една песна максимум 3 пати се повторува па после следува 1 минутно кутење. па друга песна 3 пати се повторува и пак кутење. И се ближи времето за кореографија ај си викам ке ми се поправи впечатокот, арно ама до тоа не дојде бидејќи почна да се праи кореографија а песна нема сите кутат и гледаат(сите знаеме дека кореографија без песна е исто како да ја нема), Почна 2ро полувреме се напраи бакљада и тука сите здивеа почнаа асално да пеат. па следуваше голот за пелистер, но песната не застана, а кога вардар даде гол следуваше ерупција на трибината. и како одминуваше времето како и играчите на теренот така и КОМИТИ почнаа да се губат. 100 чкембари успееа да ја надвикаат западната трибина. Кога заврши утакмицата сите незадоволни, пцујат управи и играчи, но што да се прави тоа е реалноста. На трибина на комити 40% деца под 15 години, тоа мора од корен да се искорени
za nigde se nema so..........se zaebavam
a ozbilno li vikas deca pod 15 godini

Абе културно отидов на јужна сам, пошто више неможеш да намолиш некој како порано да иде на дерби против Пелистер. И од година у година се помалце и помалце народ на трибини. Ама квалитетот си го прави своето. Едноставно Вардар не може да оди, не дека Пелистер се нешто подобри, ама изиграа подобро, фатија некоја контра и тоа е тоа. До година ќе видиме дали ќе се земе некој квалитетен играч, па со тоа да се постигнат добри резултати па да се доближи Вардар со Работнички за тесна борба за титула па тек тогаш јас мислам дека ќе се врати и публика и се.

Моментално Работнички т.е Трифун му помагаат на Вардар за колку толку да се спаси кризата.Под ова помагање мислам на плаќање судии,стадион итн.

Sto serete gluposti be? Pa sto ako bile deca od pod 15 godini, bar tie znaat kako se naviva za Vardar. Kaj bea drugite za so Gjorce nikoj nedojde osven UKB od karpos pretezno deca pod 15 godini. ZATOA SHUT UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sto ima tuka smesno UKB (ultras karpos boys) del od komiti
26042008387.jpg

I sto ima toa vrska pa samo tie navivaat. Ja imam 18 godini i nekoj ako e postar e bolje navivac sakas da kazes?
Oni se pretezno do 16 godini i ubavo si navivaat i na poslednite tri utakmici na domasen oni bea najbrojni

I sto ima toa vrska pa samo tie navivaat. Ja imam 18 godini i nekoj ako e postar e bolje navivac sakas da kazes?
Oni se pretezno do 16 godini i ubavo si navivaat i na poslednite tri utakmici na domasen oni bea najbrojni
абе ништо не сум рекол за тоа дека не треба 15-8 годисници да навиваат
и нема врска колку години имаш барем за навивање а за тепање има врска:toe:

Veruvaj deka nikoj ne se osmeluva da se tepa so nas (komitite) :).

Ovaa godina bevme mnogu malku posto moram da priznaam ima mala kriza i zatoa nekoi navivacki grupi se kurcea, inace osven Ckembari ostanatite se obicni piuni:)

Veruvaj deka nikoj ne se osmeluva da se tepa so nas (komitite) :).

Ovaa godina bevme mnogu malku posto moram da priznaam ima mala kriza i zatoa nekoi navivacki grupi se kurcea, inace osven Ckembari ostanatite se obicni piuni:)
тачно
али чкембарите оваа година се 10 светлосни години пред вас:pos2:

Абе шо се расправате за навивачи... видете како тони вардар бе .. само си играат со него.жално е за македонската фудбалска сцена.

тачно
али чкембарите оваа година се 10 светлосни години пред вас:pos2:

Интересното во твојата приказна е што вие никогаш нема да бидете ни чкембари а камо ли комити. :tapp:

Инаку, клубот е во криза како што не бил никогаш до сега. Сосема нормално е и мешу навивачите да има криза. Луѓе се разочарани, се чувствуваат заебани и отфрлени... лесно е да се биде фан на екипа која само победува. И за спортистите и за навивачите важи ова... кога си долу, големината е да станеш и да победиш и продолжиш. И никој не е вечен, ниту силата нечија е вечна.

Јас им кажав на фановите на Пелистер, ова ви е шанса да победите, бидејќи е сега и кој знае кога пак. Битолчани паметно искористија шанса. Подобро уживајте сите сега... бидејќи набргу ќе се најдете на позицијата на која отсекогаш сте биле... на маргините.

Проблемот кај другиве е тоа што немаат свои клубови и ајде ќе навијаме за Пелистер или Вардар. И си лечат со тоа комплекси. Убаво кажа ВикторГГ, никогаш не можете да бидете прав чкембар а камоли Комита. Така да им препорачува на навијачите на Пелистер нека се порадуваат оваа сезона, а другата друга песна ќе се пее.
И нека не зборат многу зошто до вчера играа у втора лига:pos2:

Проблемот кај другиве е тоа што немаат свои клубови и ајде ќе навијаме за Пелистер или Вардар. И си лечат со тоа комплекси. Убаво кажа ВикторГГ, никогаш не можете да бидете прав чкембар а камоли Комита. Така да им препорачува на навијачите на Пелистер нека се порадуваат оваа сезона, а другата друга песна ќе се пее.
И нека не зборат многу зошто до вчера играа у втора лига:pos2:
хахахах
абе и ние си имаме клуб ако не си знаел
да бе да друга песна ке се пее знам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom