Што е полесно? Девојка да фати дечко или обратно?

Кому му е полесно да најде партнер?

• Вкупно гласачи
    415

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Поттикната од една друга тема, ја отварам оваа.

Еве го и цитатот кој ме поттикна на тоа:

Шо мислиш што е потешко денеска? Женско да си фати дечко или машко да си фати женска?
Според вас, во денешно време, полесно е девојка да си најде партнер или машкото да си фати девојка? Кој е вашиот став и зашто го мислите тоа?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
пишува во насловот на темата...
машко обично полесно „се дава“ и машкото е фраер ако има повеќе во каунтерот...
додека женскиве се пазат (не сите) и ако не „кубат коси по него“ тешко дека би се фатиле чисто онака колку да има што да прават...
па после тоа финтите за заведување, па...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.082
Поени од реакции
25.220
Кратко и јасно на девојката. Ако јас и Трајанка излеземе вечерва јас може да добијам 40 корпи а Трајанка 40 удварачи. Во тој случај јас имам избор нула а она 40. Се разбира тука мораме да го согледаме и најбиниот фактор а тоа е привлечноста меѓутоа ако збориме за два релативно еквиваленти субјекти тогаш на девојките им е полесно бидејќи се бирани а не бираат. И без попувања дека денес и девојките пристапуваат итн итн знам дека има такви случаеви ама и знам дека излегувам на разновидни места и се дружам со разновидни луѓе така да...

А и да не заборавам. И факторот ако машкото има многу пари да го занемариме...

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.815
Поени од реакции
5.604
акординг ту ми на женцките им е многу полесно да си фатат момче, а од тука следува дека на момците им е потешко да си фатат девојка.е сеа оти :pos: оти оти женските не се даваат одма глумат пи*ки, а машките секоја прилика гледаат да ја искористат, така да се даваат одма :pos: :pos:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
акординг ту ми на женцките им е многу полесно да си фатат момче, а од тука следува дека на момците им е потешко да си фатат девојка.е сеа оти :pos: оти оти женските не се даваат одма глумат пи*ки, а машките секоја прилика гледаат да ја искористат, така да се даваат одма :pos: :pos:
Е не...
Значи ако има женски вакви како мене на кои се и сешто им смета и кои се многу пребирливи нормално дека им е потешко да си фатат дечко, а наспроти нив машките не прибираат и прифаќаат речиси секаква :pos: Значи гледано од тој агол...

Инаку нема врска... ја мислам дека нема врска полот со тоа. Исто е :)))

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Кратко и јасно на девојката. Ако јас и Трајанка излеземе вечерва јас може да добијам 40 корпи а Трајанка 40 удварачи. Во тој случај јас имам избор нула а она 40. Се разбира тука мораме да го согледаме и најбиниот фактор а тоа е привлечноста меѓутоа ако збориме за два релативно еквиваленти субјекти тогаш на девојките им е полесно бидејќи се бирани а не бираат. И без попувања дека денес и девојките пристапуваат итн итн знам дека има такви случаеви ама и знам дека излегувам на разновидни места и се дружам со разновидни луѓе така да...
А и да не заборавам. И факторот ако машкото има многу пари да го занемариме...
Во право си, ако збориме за два релативно еквивалентни Убави субјекти. Зошто Трајанка не би била така успешна ако е непривлечна, да не речам грда.
Ако го земеме моментот, два релативно еквивалентни непривлечни субјекти, на кој би му било полесно? Јас мислам на машките. Зошто? Убаво си кажа за правењето на првиот чекор, па според тоа машкото ќе има повеќе шанси (да покаже дека внатрешната убавина е побитна од надворешната итн итн)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Збориме во идеалистичка смисла (како Goddess,совршен партнер) или во смисла на "билокаковпартнер",само да се фати?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Е не...
Значи ако има женски вакви како мене на кои се и сешто им смета и кои се многу пребирливи нормално дека им е потешко да си фатат дечко, а наспроти нив машките не прибираат и прифаќаат речиси секаква :pos: Значи гледано од тој агол...

Инаку нема врска... ја мислам дека нема врска полот со тоа. Исто е :)))
ама кога ќе намислиш некого да фатиш ќе ти е полесно да го оствариш тоа.
кога ќе намислам јас некоја да фатам ќе треба да се потрудам (можеби и маллку отповеќе да се потрудам, зависно од нејзините чуства кон мене)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Чекај сеа,збориме во идеалистичка смисла (како Desire,совршен партнер) или во смисла на "билокаковпартнер",само да се фати?
Па зависи како гледаш на работите, може да се искаже и за едното и за другото мислење.:smir:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Ако збориме реално, женските имаат помал проблем... А машките јаднички фаќаат се и сешто, буквално некои ги жалам... Бар се надаат ќе добијат нешто... Се надевам дека успеваат, во спротивно :nesvest:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мислам дека зависи од самата личноста, може некоја девојка да се облече малце попровокативно и за една вечер да удри 50 корпи ама пак ако некое машко е ,,шмекер,, и знае како да се пушта на женски тој може на првата што ќе и се пушти да ја фати а пак девојката горе споменатата што удри 50 корпи бидејќи никој не и се свиѓал и и останува да оди дома сама или можда имала среќа и знаел некој да ја шмекира.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
ама кога ќе намислиш некого да фатиш ќе ти е полесно да го оствариш тоа.
кога ќе намислам јас некоја да фатам ќе треба да се потрудам (можеби и маллку отповеќе да се потрудам, зависно од нејзините чуства кон мене)
Е тоа да...тој што сум го намислила одма го фаќам...Ама тешкото е да го најдеш.
А вие ја имате ама потешко е да ја фатите... значи сепак изедначен е на некој начин проблемот, нели? :)))

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Во право си, ако збориме за два релативно еквивалентни Убави субјекти. Зошто Трајанка не би била така успешна ако е непривлечна, да не речам грда.
Ако го земеме моментот, два релативно еквивалентни непривлечни субјекти, на кој би му било полесно? Јас мислам на машките. Зошто? Убаво си кажа за правењето на првиот чекор, па според тоа машкото ќе има повеќе шанси (да покаже дека внатрешната убавина е побитна од надворешната итн итн)
со оглед на тоа што надворешниот изглед има најголем удел во билдањето на самодовербата (покрај пијалоците кои не смеат да се продаваат после 7), ако трајко е грд нема да се осмели да и пристапи на некоја поради то шо знае дека е грд и дека најверојатно е дека би го одбила...

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
со оглед на тоа што надворешниот изглед има најголем удел во билдањето на самодовербата (покрај пијалоците кои не смеат да се продаваат после 7), ако трајко е грд нема да се осмели да и пристапи на некоја поради то шо знае дека е грд и дека најверојатно е дека би го одбила...
Па да, ама на крај краева ќе стане очаен, а со тоа и храбар, и ќе пристапи.
А девојката, Трајанка, па таа најверојатно ќе чека подолго од Трајко пред да пријде.

Е сега друга тема е што толку `Трајанки` губат календар (во однос на облека и време) од пуста желба да им пријде некој.

Kajgana Shop

На врв Bottom