Нови херои

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Иако малку касниме,сепак,овде фрлајте ги вашите рецензии и мислења за новите херои,овие сега и тие што ќе излегуваат перспективно со нови апдејти на мапата.

Да почнам

H00T.gif
Rattletrap - The Clockwerk Goblin
Range: 125 | | Move Speed: 310 | Primary: STR
Str: 24 + 2.4 | Agi: 13 + 1.2 | Int: 17 + 1.7
Damage: 49 - 51 | HP: 606 | Mana: 221
HP Regen: 0.97 | Mana Regen: 0.69
Attack Speed: 1.48 (+ 13% IAS) | Armor: 4.8

Магии :

BaAs.gif
Battery Assault (E)

Со активирање,прави мал магичен damage,како и ministun на рандом херој до него.Трае 15 секунди.

Level 1 - 20 Damage.
Level 2 - 40 Damage.
Level 3 - 60 Damage.
Level 4 - 80 Damage.
Mana Cost: 75
Cooldown: 32/ 28/ 24/ 20

PoCo.gif
Power Cog ()

Создава cogs (стапици?) околу него,заробувајќи ги едниниците кои се блиску.Овие стапици се уништуваат со три удари,а секој херој надвор од нив,со мана,ако проба да влезе,ќе биде одбацен назад,и ќе му се намали hp и маната малку.

Level 1 - Lasts 3 seconds. 55 Shock.
Level 2 - Lasts 4 seconds. 70 Shock.
Level 3 - Lasts 5 seconds. 85 Shock.
Level 4 - Lasts 6 seconds. 100 Shock.
Mana Cost: 50/ 60/ 70/ 80
Cooldown: 15

RoFl.gif
Rocket Flare (R)

Исфрла брза ракета,која ја открива мапата,како и прави dmg на сите единици во 600 AOE при нејзиниот удар.

Level 1 - Deals 80 damage. Reveals for 5 seconds.
Level 2 - Deals 120 damage. Reveals for 10 seconds.
Level 3 - Deals 160 damage. Reveals for 15 seconds.
Level 4 - Deals 200 damage. Reveals for 20 seconds
Mana Cost: 50
Cooldown: 30/ 25/ 20/ 15

Hook.gif
Hookshot (T)

Исфрла кука,која се закачува на првата не-неутрална единица,и ве влече до неа.Сите противнички единици кои ќе се најдат на патот при влечењето,примаат damage како и мал stun.

Level 1 - 2000 range, 100 collision damage and 1 collision second stun.
Level 2 - 2500 range, 200 collision damage and 1.5 collision second stun.
Level 3 - 3000 range, 300 collision damage and 2 collision second stun.
Mana Cost: 125
Cooldown: 40/ 35/ 30

Тоа е отприлика за Гоблинот,кој е навистина добро концепиран,но можеби го има Lanaya проблемот,односно е малку прејак.
Во вистинските раце,сам по себе е смртоносен,дури и во late-game.

Комбинацијата од шеста,втора и прва (по тој редослед) е начинот на кој треба да се игра.

Сепак,јас на сум го пробал.
Мрзам интелегенции во последно време

Едит : и после постирањето,видов дека е strenght.А колку е секси само и личи на int,но,очите лажат :)

во новата 6.55 бета верзија (неофицијална) има нов стр херој Captain Coco. имба е на почеток оти прва магија дава дмг и cleaving attack, прајш пари ко ненормален. втората магија ја имат заебано, пиши дека е стан исто ко потм а е slоw, 6та се вика mark the spot или така нешто, на пр кликаш херој од противничкио тим почнува да бега и за одредено време го враќа назад кај шо ја имаш пуштено

clockwerk пред 2 месеци излезе. во најновата верзија го имат нерфнато ама пак е имба

во новата 6.55 бета верзија (неофицијална) има нов стр херој Captain Coco. имба е на почеток оти прва магија дава дмг и cleaving attack, прајш пари ко ненормален. втората магија ја имат заебано, пиши дека е стан исто ко потм а е slоw, 6та се вика mark the spot или така нешто, на пр кликаш херој од противничкио тим почнува да бега и за одредено време го враќа назад кај шо ја имаш пуштено

clockwerk пред 2 месеци излезе. во најновата верзија го имат нерфнато ама пак е имба

Има и друг вика се Alleria , The Windrunner те нешто повеќе за херојот

http://dotabestguides.com/2008/09/23/dota-allstars-655-beta-alleria-the-windrunner-guide/

Сите се јаки херои зависи само како ги склопуваш

Spored mene najdobar od novite heroi, Kunkka. So dobro kombiniranje na magiite, Treta-Return na toa isto mesto postavuvash prva, go diga, i dodeka e vo vozduh go pustash brodot.Plus, ako ne umre, ima slow na nego od prvata 5 sec, mozes da go otkornesh od tepanje, i siguren sum deka nema da ostane na mn Hp

Вчера го играв Power Cook закон е :).

Што би биле фини ајтеми за "новиот" Storm?

Ваши мислења?

Што би биле фини ајтеми за "новиот" Storm?

Ваши мислења?
Нешто што дава ненормално мана а и регенерација на мана заради ултито цица мана многу...bluntstone, eye of skady

Лол, of course not.

Vyse, shiva, orhid. После може HoT или BkB, зависи против што играш.

( не жаба + орхид, треба да имаш доволно скил да ги користаш и двете, или едното или другото, ако противниците имаат некој добар carry а вие немате дизабле, идеш жаба, ако имаат некој супер интелигенција дизаблер/дмџ дилер, идеш орхид ).

Ќе има нов херој во другата верзија што ќе ја направат.

Нешто слично на ова.

Attachments

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom