Сатанизам

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ти кажав барај стручна помош! десетина пати ти кажав немам намера да разговарам со тебе!
Ете ти како стручњак за сатанизам кажи како тоа да едни кои велат дека се сатанист се сатанисти а другите кои велат дека се сатанисти не биле?

По што ги разликуваш?
по кои критериуми ги двоиш и сортираш на вистински и лажни сатанисти?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ете ти како стручњак за сатанизам кажи како тоа да едни кои велат дека се сатанист се сатанисти а другите кои велат дека се сатанисти не биле?

По што ги разликуваш?
по кои критериуми ги двоиш и сортираш на вистински и лажни сатанисти?
...Ќе го прашам дали е теистички или атеистички Сатанист, ќе го прашам на кој правец припаѓа, дали почитува одредени правила - начела, дали тие правила се присатни во одредена литература....!
Што не е јасно во одговоров, што мора некој десет пати да ти го каже?

Г

Господ

Гостин
Ама ти мене не си ми јасен
Еднаш рече
И тој герилецот од либерија што трчал гол, и масакрирал луѓе изјавил дека сатаната по мобилен му наредил да прави тоа! Што не го прави сатанист!
А после рече
Фактот што постојат повеќе видови Сатанизам!
Значи,одговори ми.
Кој ти дава право да одредиш кој е сатанист а кој не ако постојат повеќе видови сатанизам?
Од кај знаеш дека тоа убивањето не е филозофија на неговата сатанистичка црква?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ама ти мене не си ми јасен
Еднаш рече

А после рече

Значи,одговори ми.
Кој ти дава право да одредиш кој е сатанист а кој не ако постојат повеќе видови сатанизам?
Од кај знаеш дека тоа убивањето не е филозофија на неговата сатанистичка црква?
Како не е јасно бе пријателче? Еве пак ќе кажам, за да може да постои идеологија, филозофија, религија...треба да има дефинирани начела, правила, идеологии со кој припадниците на тој правец се согласуваат! Јас затоа реков дека тоа што тој изјавил дека ѓаволот му се јавил по телефон не го прави Сатанист! Што има овде нејасно?

Г

Господ

Гостин
Како не е јасно бе пријателче? Еве пак ќе кажам, за да може да постои идеологија, филозофија, религија...треба да има дефинирани начела, правила, идеологии со кој припадниците на тој правец се согласуваат! Јас затоа реков дека тоа што тој изјавил дека ѓаволот му се јавил по телефон не го прави Сатанист! Што има овде нејасно?
Ама ете да речеме дека тој припаѓа на групација која контактира со high ranking demons via мобилен телефон.
Групација која има филозофии,книги,членска книшка и што ли уште не.
Зборот ми е дека она што не го прави член на твојата црква може го прави член на некоја друга:toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Што не е јасно во одговоров, што мора некој десет пати да ти го каже?
па имало неколку движења на сатанизам.
Сите се тие вистински сатанисти?
правилни и исправни?

Мислам нема вррска во која сатанска насока му припаѓаш?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ама ете да речеме дека тој припаѓа на групација која контактира со high ranking demons via мобилен телефон.
Групација која има филозофии,книги,членска книшка и што ли уште не.
Зборот ми е дека она што не го прави член на твојата црква може го прави член на некоја друга:toe:
Тоа се веќе претпоставки! јас затоа реков дека претпоставувам дека сликата за сатаната ја превзел од христијанството! Доколку бил член на таква организација која има правила и идеологија која ѓаволот им ја кажал преку мобилен за да трчаат голи и да масакрираат луѓе, тогаш имаат право да се нарекуваат еве да речеме "Голи Сатанисти":pos2: Инаку сите ментални установи имаат по некој таков што тврди дека господ или ѓаволот му рекол да направи нешто!

Г

Господ

Гостин
Што значи тој е вистински гол сатанист :) :) :)
Или попросто,секој со своето :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
па имало неколку движења на сатанизам.
Сите се тие вистински сатанисти?
правилни и исправни?

Мислам нема вррска во која сатанска насока му припаѓаш?
Па цело време ти кажувам бре човече дека се исправни и вистински за тие што се препознаваат во нив, а не и за останатите! Невидена работа!! Намерно ли се правиш мутав, или сакаш само да ме провоцираш?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па цело време ти кажувам бре човече дека се исправни и вистински за тие што се препознаваат во нив, а не и за останатите! Невидена работа!! Намерно ли се правиш мутав, или сакаш само да ме провоцираш?
Не бе само полека те носам до сознанието дека нема некоја разлика меѓу христијанство со сите негови цркви и сатанизмо
И христијанството се базира на верници кои себе си се пронашле во некоја од правците (православни католици лутерани несторијани, баптисти...)
За еден православец кој се препознал во православната црква тоа е одговорот и патот за останатите кои не се препознале во неа тоа не е патот.

По ништо сатанизмот не се дели од било која друга религија.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не бе само полека те носам до сознанието дека нема некоја разлика меѓу христијанство со сите негови цркви и сатанизмо
И христијанството се базира на верници кои себе си се пронашле во некоја од правците (православни католици лутерани несторијани, баптисти...)
За еден православец кој се препознал во православната црква тоа е одговорот и патот за останатите кои не се препознале во неа тоа не е патот.

По ништо сатанизмот не се дели од било која друга религија.
Очигледната разлика која неможеш или несакаш да ја воочиш е во тврдењето дека ЕДИНСТВЕНО нивниот пат е вистински! Поповите и оџите не идат со пушки да те присилат да бидеш нивен верник, ама во нивната религија стои дека доколку не го следиш нивниот пат ќе бидеш казнет после смртта, т.е. на "судниот ден"! Каде виде вакво нешто ти во Сатанизмот на Лавеј? Таму јасно стои дека Сатанизмот е вистинскиот пат САМО ЗА ТИЕ ШТО СЕ ПРЕПОЗНАЛЕ ВО НЕГО, а не за сите! Како заклучи ти дека "тој запнал да докаже дека неговото видување е она вистинското"?
И повторно тврдиш дека имало вистински и погрешен сатански пат! Ова намерно ги извртуваш работите или само ти е алиби, несакаш да си ја проголташ гордоста и да признаеш дека си погрешил? Колку пати ти кажав дека е вистински за оние кој се препознале во тој правец! А НЕ ЗА СИТЕ!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Дали значи дека сатанизмот на лејви вели НИЕ НЕ СМЕ ВИСТИНСКИОТ ПАТ И РЕШЕНИЕ??

дали на то се темели нивната идеја и учење?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали значи дека сатанизмот на лејви вели НИЕ НЕ СМЕ ВИСТИНСКИОТ ПАТ И РЕШЕНИЕ??

дали на то се темели нивната идеја и учење?
Не! Сатанизмот на Лавеј вели ние сме вистинскиот пат за оние кој ќе се препознаат во оваа идеологија а не и за останатите!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не! Сатанизмот на Лавеј вели ние сме вистинскиот пат за оние кој ќе се препознаат во оваа идеологија а не и за останатите!
Па тоа го велат и другите религии.
“Верувај ми мене и на никој друг бог после мене. Ќе има многу други кои ќе пробаат да ве прелажат но не им верувајте. Ако го утнале патот, пробајте да ги преобратите. Ако не сфаќаат оставете ги - ќе горат у пеколот“
Наравно ова не е точен цитат, едно сума сумаре од говорите на Исус. (или метафоричкото објаснување на истите)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па тоа го велат и другите религии.
Верувај ми мене и на никој друг бог после мене. Ќе има многу други кои ќе пробаат да ве прелажат но не им верувајте. Ако го утнале патот, пробајте да ги преобратите. Ако не сфаќаат оставете ги - ќе горат у пеколот
Наравно ова не е точен цитат, едно сума сумаре од говорите на Исус. (или метафоричкото објаснување на истите)
На кој начин ова е исто со тоа што го цитираше? Каде виде ти во сатанизмот изјави од типот: "Верувај само во мене и во никој друг" и "Ако не веруваш ќе гориш во пеколот"?

Kajgana Shop

На врв Bottom