Сатанизам

• Креатор на темата Креатор на темата Devil-King
  • Време на започнување Време на започнување
Знам де . тактичко прашање - пробав на цака да ве фатам :helou: (иако не ми е јасно зошто Виканс ги употребуваат истите симоболи како сатанистите)

mislis na pentagramot? Toa e anticki simbol. Ne moze da se kaze deka e wiccan. I drugi tradicii go koristat, zatoa sto e simbol na zastita. A satanskiot pentagram e svrten naopaku - ne i ist.

ovaka najveke se nerviram....Igor, ne si se zapoznal ko sto treba so veruvanjevo, a donesuvas zaklucoci i maftas so obvinuvanja na koj osnov? Kako se osekase koga ti kakaa tebe za Osho, Rols Rojsite i sl, a?

Pa barem prasaj dali prinesuvaat zrtvi, a ne da gi ocrnuvas odma.

Ova mnogu me potseka na mojata svekrva jehovin svedok kako mi kazuva deka pagani se zli luge, deka se pokonuvaat na Gavolot, deka jogata e od Gavolot i sl.
хахаха јака е свекрва ти.
Не знам може доволно ...а и тоа не сакам да го знам.
Едно прашање само , нели има бела и црна магија или left hand path и right hand path , кажи ми каков е овој пат ?

mislis na pentagramot? Toa e anticki simbol. Ne moze da se kaze deka e wiccan. I drugi tradicii go koristat, zatoa sto e simbol na zastita. A satanskiot pentagram e svrten naopaku - ne i ist.

Се прашувам зошто е свртен наопаку:raz:. Арен си е онака испраен. Или кај сатанистите све однопаку нешо а? :)

А зошто е свртен наопаку?
И зошто Хитлер го сврте кукастиот крст наопаку?

Едно прашање само , нели има бела и црна магија или left hand path и right hand path , кажи ми каков е овој пат ?

hahhaa....e pa i taa si ima svoi veruvanja...lol

Pa ne brzaj da obvinuvas koga ne znaes :smir:

Iskreno, ako me prasas - nema ni bela, ni crna - nego siva magija. A dali satanizmot e left hand path or right hand path, sledbenikot e tuka - prasaj go :)

Тоа не е никаков пат, само бунило без идеја :)

А зошто е свртен наопаку?
И зошто Хитлер го сврте кукастиот крст наопаку?

Pojma neam....citav odamna, ama zaboraviv

Се прашувам зошто е свртен наопаку:raz:. Арен си е онака испраен. Или кај сатанистите све однопаку нешо а? :)

ne znam zosto, prasajte go coekot tuka :)

За да се совпаѓа со главата на козата, која во стариот завет била жртвено животно! Бидејќи црквата се што не и се допаѓа и се што го смета за погрешно и зло, му го припишува на "ѓаволот" Друга причина исто така е поврзаноста со римскиот бог Пан, кој има козји лик и кој бил испирација на витезите темплари! Кој верувале во Бафомет, кој исто така има козји лик!

Ок чим никој не кажува ја ке кажам .
Затоа што све што е наопаку е деструктивна сила.

кога сме веќе кај наопаку или не .. за пентаграмот
кој кажал како е право па за да ова биде наопаку?
зошто ова не е како шо треба а другата верзија да е наопаку ..

Којзнае зошто прчот им е главно животно , и овен и бик имаат рогови :raz:

Гледам погоре има објаснување .. занемарете :salut:

Сатанизмот не признва црна и бела магија, туку ритуална и манипулативна магија!

Незнам ама штом Хитлер свртил нешто наопаку има нешто нели?

man-pentagram.jpg

некоја си логика :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom