Сатанизам

M

makedon^

Гостин
Сатанизмот е деструкција на духот и негово одалечување од Бога. Има многу ‘интелигентни‘ кои гледајќи го попот арамијата ‘се свестиле‘ дека христијанството не чини, па бараат алтернативи мислејќи дека се спасени а всушност се пред амбис во таканаречените секти, што е скриена форма на сатанизам, само да замачкат очи. Не значи ако попот е арамија не чини христијанството, а ако тие сектите ти дадат се ти купат стан и се ти пружат за да бидеш со нив тогаш они биле добрите. Потполно погрешно. Во библијата убаво пишува што ќе се случува во денешното време и Исус многу убаво кажал какви ќе бидат свештениците а тоа веќе се остварува. Барајќи утеха верниците запаѓаат во некои си егзотични религии кои му даваат ‘духовно‘ и материјално богатство пред се, и не се ‘арамии‘.

Во библијата е се убаво предвидено, веќе се случува тоа, а во иднина уште повеќе. Народот не знае каде да бара духовна утеха, па почна да се занимава со сатанизам, секташтво, разни ритуали, бајачки и сл. глупости. Наместо да се помоли искрено од срце иде на бајачки за стотка да му кажат што ќе му се случи, а тие се итри и ги манипулират. Тоа е сатанизам, нешто што не е кажано од Бога, спортивното, тоа не води кон Бог, туку кон пропаст

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Може дискусијава да продолжи со факти. Збориме за сатанизам. Значи треба да ЈА ПОЗНАВАТЕ религијата. Значи не другите религии што велат за таа религија. Нити пак медиумите, нити пак вие шо мислите. Туку самата религија што проповеда.
Коа ќе се едуцирате малце од малце, тогаш продужете со муабет на темава, за без врска муабети ја упропастувате.
И не, не ме боли цеф дали "несакам ја да учам друга религија, мојата ми кажува се" ако е така, губи се од темава. Не сум сатанист, ама просто ми се повраќа од неписмени фаци.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Ај ти пријателе дај ФАКТИ за сатанизмот иако не си сатанист!

Може дискусијава да продолжи со факти. Збориме за сатанизам. Значи треба да ЈА ПОЗНАВАТЕ религијата. Значи не другите религии што велат за таа религија. Нити пак медиумите, нити пак вие шо мислите. Туку самата религија што проповеда.
Коа ќе се едуцирате малце од малце, тогаш продужете со муабет на темава, за без врска муабети ја упропастувате.
И не, не ме боли цеф дали "несакам ја да учам друга религија, мојата ми кажува се" ако е така, губи се од темава. Не сум сатанист, ама просто ми се повраќа од неписмени фаци.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Ме интересира верувањето; обредите; собирањата; поп/свештеник имат ли; има ли ги во Макеоднија; како им се вика 'црквата'; членство; ...
Има повеќе видови на сатанизам? И кај сатаната ли има поделби на вакви ил онакви?!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
ima na church of satan za lavejov satanizam i joy of satan za spiritualen.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
А од кога сатанизмот е религија?! Колку што ми е познато се работи за секти, култови и окултни групи со повеќе или помалку слични верувања, ставови и убедувања.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ме интересира верувањето; обредите; собирањата; поп/свештеник имат ли; има ли ги во Макеоднија; како им се вика 'црквата'; членство; ...
Има повеќе видови на сатанизам? И кај сатаната ли има поделби на вакви ил онакви?!
Нема сатанисти во Македонија, нити сатанистичка црква.
Да, имаат свештени лица, подредени под некаква анархија, која не ме интересира. Црквата се вика "Church of Satan"
И не, кај сатаната нема поделби на вакви и такви.
Едноставно 2 религии се вртат околу исто име.
ЛаВејов атеистички сатанизам.
И спиритуален теистички сатанизам, кај кој следбениците веруваат во Сатан како Бог, верувале или не, како добар Бог, кај шо нема врска со пиње крв, убивање, напротив, убивањето на човек им е забрането у секој услов освен во само одбрана, а на животно само ради прехрана. [не да си заколеш свинче за ручек туку доколку се изгубиш у шума па си приморан да преживееш]
Имаат 11 сатанистички правила, односно правила на земјата кој мораат да ги почитуваат. Правила кој тотално се поклапаат со моралот на нашите земјени закони, чисто се сомневам дека ќе ми веруваш.

А од кога сатанизмот е религија?! Колку што ми е познато се работи за секти, култови и окултни групи со повеќе или помалку слични верувања, ставови и убедувања.
Религија е од секогаш. Со оглед дека постои од памтивек. Постои уше пред Христијанство или Муслиманство или шо ти ја знам.
Секако, Сатанизам како религија нема врска со сатанизмот шо е спомнуван во Библијата.

ima na church of satan za lavejov satanizam i joy of satan za spiritualen.
Ете, ме претрка.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Религија е од секогаш. Со оглед дека постои од памтивек. Постои уше пред Христијанство или Муслиманство или шо ти ја знам.
Секако, Сатанизам како религија нема врска со сатанизмот шо е спомнуван во Библијата.
Добро. Мислиш ли на некаков антички религиозен систем? Ако сакаш дај ми некаква информација за предхристијанско постоење. Се разбира тогаш сатанизмот би имал некое друго име.
Инаку, во Стариот завет сатаната не претставува лична именка (сатан на хебрејски е противник и сета таа работа со Сатаната е прилично нејасна. Но во Новиот завет сатан се трансформира во Сатан и на името му се дава ново значење. Значи, почетоците на сатанизмот (ако го гледаме како христијански произлез) се прилично нови и никако не се развиваат паралелно со христијанството оти тоа дури од 4 век може да генерира некаква опозиција (пред тоа е самото опозиција).

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Добро. Мислиш ли на некаков антички религиозен систем? Ако сакаш дај ми некаква информација за предхристијанско постоење. Се разбира тогаш сатанизмот би имал некое друго име.
Инаку, во Стариот завет сатаната не претставува лична именка (сатан на хебрејски е противник и сета таа работа со Сатаната е прилично нејасна. Но во Новиот завет сатан се трансформира во Сатан и на името му се дава ново значење. Значи, почетоците на сатанизмот (ако го гледаме како христијански произлез) се прилично нови и никако не се развиваат паралелно со христијанството оти тоа дури од 4 век може да генерира некаква опозиција (пред тоа е самото опозиција).
Не ме занима шо кажува стариот, или новиот завет за Сатан. Кога нема никава врска со сатанизам како религија, шо е моментално темата.
И кога кажав постои од памтивек, мислев на спиритуалниот сатанизам секако, овој на ЛаВеј е тазе. А за податоци ќе ти дадам после први, обавезно, подцети ме и преку ПП, моментално интернетов корне зашо надминав лимит. Кајгана отварам 15 мин.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
GoD.HateUSaLL напиша:
GoD.HateUSaLL напиша:
Не ме занима шо кажува стариот, или новиот завет за Сатан.
Тоа се тие факти. Тоа е надмоќта во дискусијата и познавањето на големиот тинејџ ум спореден со простите христијански незнајковци.
:eek:ftopic:
Сабазиј напиша:
Мислиш ли на некаков антички религиозен систем? Ако сакаш дај ми некаква информација за предхристијанско постоење. Се разбира тогаш сатанизмот би имал некое друго име.
Anton LaVey founded the Church of Satan in 1966 and his writings were the foundation of LaVeyan Satanism. - Wikipedia.

Секако, малку е неблагодарно да се каже дека е тоа движење од пред подесетина години. Модерниот сатанизам а особено Уичкрафтот влече интересни детали од прастарите азиски верувања и филозофии, но до пред извесен период никој не се осмелувал да му пристапи затоа што ги палеле на клада, под изговор, ако навистина има супер моќи, ќе се извлече од невољата. Факд ап ениуејс... д уичс.

Она кое денес се случува, е само модерен тек на работите, и тоа е нормално. Ако може да има луѓе кои се јеховини сведоци со сите тие нивни лудачки сфаќања, шо па да не може сатанисти. Кој што си милува.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
[FONT=Verdana,Arial][/FONT][FONT=Verdana,Arial]2. The character "Jesus Christ" is fictitious and was stolen from some 18+ Pagan legends of a God hanging from a tree, such as Odin, then being resurrected, and is another description of the alchemical operation of transforming the soul- death and then resurrection.
The nazarene is and has never been anything more than a tool to remove all true spiritual knowledge and disarm the populace of their spiritual powers. Humanity has paid to the tune of trillions upon trillions of dollars, and with sickness, misery, and suffering due to the removal of this knowledge. Spiritual knowledge was systematically destroyed, twisted, and corrupted to SPIRITUALLY AND FINANCIALLY ENSLAVE US ALL. By force-feeding the populace that the Nazarene is a real entity, those at the top have maintained control and have reaped untold wealth and power.
[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial]3. True Satanism preceded Christianity by thousands of years and is based upon total transformation of the soul. Christians are deluded into "accepting Jesus Christ" and "living saved" which is all false. Everything in the Christian religion is false and we prove this beyond all doubts. The Christian "saved" hoax is based upon stolen and corrupted knowledge of alchemy, where one truly works spiritually to transform one's soul into godhead. [/FONT]
[FONT=Verdana,Arial]Many Traditional Satanists worship Satan/Lucifer. Some acknowledge him as a friend and do not worship. We respect individuality and personal choices. One's relationship with Satan/Lucifer is up to the individual, as Satanism values free thought and individuality. [/FONT]
[FONT=Verdana,Arial]Satan is the bringer of knowledge. The goal of Spiritual Satanism is to apply this knowledge and transform our souls into godhead, as was originally intended by our Creator God Satan. [/FONT]
[FONT=Verdana,Arial]Unlike most religions, Spiritual Satanism encourages one to question everything. Being one's personal best and exceeding limitations are the essence of Spiritual Satanism and this begins with using one's brains to their maximum potential.
Spiritual Satanism does not in any way conflict with science. We strongly encourage and support all scientific knowledge and enquiry. We are well aware humanity is dangerously behind in scientific knowledge and understanding due to centuries of oppression by Christianity. We believe that all spiritual and paranormal phenomena can be scientifically explained in a rational manner; scientific knowledge has not yet progressed far enough to comprehend or explain much of the so-called "supernatural."

Ова само ја докажува напредноста на Сатанизмот , колку е реална религија. Не оспорува факти (за разлика од Христијанството горе-доле)

[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial]Cities, libraries, and any other sources of knowledge were destroyed in an attempt to annihilate all knowledge of the Original Gods [who are extraterrestrials] and the powers of the human soul. The Gods who interacted with, intermarried or befriended humanity were cursed and banished.

Исто , уште еден факт кој на сите ни е добро познат .

[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial]Satan is not "evil," nor is Satan responsible for the multitude of illnesses, diseases, or anything else that afflicts humanity. These afflictions are due to the removal and destruction of ancient knowledge that was replaced with the Christianity programs. [/FONT]
Исто така општо познат факт.

[FONT=Verdana,Arial]Quote from the Jewish Talmud:
Simeon Haddarsen, fol. 56-D: "When the Messiah comes every Jew will have 2800 slaves."
[/FONT]
Ова само приказ на глупоста на туѓите религии.
Како може бог кој сее љубов , правдина и среќа во секој да се задолжи со 2800 измачени човечки души за цена на еден „верник“?

[FONT=Verdana,Arial]

[/FONT]

M

makedon^

Гостин
Сатанизмот е противење на Бога, материјализам, тоа учи. Око за око заб за заб просто кажано, додека христијанството учи на позитивни нешта а не за материјализам. Во христијанството нема одмазда, затоа е религија на љубовта!

Тие што го правдат сатанизмот прво нека поднаучат нешто од христијанство, или пак ако сакат будизам, нека прочитаат малце, нека се освестат па после да видам шо ќе коментираат. Навидум сатанизмот изгледа привлечно, оправдано, убаво, ама затоа Сатаната во Христијанството го нарекуваат ЛУКАВИОТ, бидејќи со вакви лукавштини ги подлажува луѓето и ги води кон амбис.

Не за џабе се вика Лукавиот, оти ќе успее да те убеди во она што не е вистина а ти слепо ќе му веруваш!

Прво покајте се за гревовите па расудувајте шо чини а шо не, со чиста душа и срце. Со помрачен дух ќе лутате и ќе барате утехи во квази егзотични религии, ако воопшто се смета сатанизмот за религија. До вистината се доаѓа само со чист дух, тоа е факт.

За крај, се што е спротивно на вистината е сатанско. Оти нема повеќе страни, има само 2: добро и зло. Одлуката со која ќе бидете е лична. Ако сакате средина, ќе заглавите уште повеќе.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Сатанизмот е противење на Бога, материјализам, тоа учи. Око за око заб за заб просто кажано, додека христијанството учи на позитивни нешта а не за материјализам. Во христијанството нема одмазда, затоа е религија на љубовта!

Тие што го правдат сатанизмот прво нека поднаучат нешто од христијанство, или пак ако сакат будизам, нека прочитаат малце, нека се освестат па после да видам шо ќе коментираат. Навидум сатанизмот изгледа привлечно, оправдано, убаво, ама затоа Сатаната во Христијанството го нарекуваат ЛУКАВИОТ, бидејќи со вакви лукавштини ги подлажува луѓето и ги води кон амбис.

Не за џабе се вика Лукавиот, оти ќе успее да те убеди во она што не е вистина а ти слепо ќе му веруваш!

Прво покајте се за гревовите па расудувајте шо чини а шо не, со чиста душа и срце. Со помрачен дух ќе лутате и ќе барате утехи во квази егзотични религии, ако воопшто се смета сатанизмот за религија. До вистината се доаѓа само со чист дух, тоа е факт.

За крај, се што е спротивно на вистината е сатанско. Оти нема повеќе страни, има само 2: добро и зло. Одлуката со која ќе бидете е лична. Ако сакате средина, ќе заглавите уште повеќе.
Добро. А ти го прочита постот над тебе?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
...
Исто , уште еден факт кој на сите ни е добро познат .

...
Исто така општо познат факт.

...
Дека Сатаната не е зол и дека сме создадени од вонземјани, за тебе се општопознати факти?

Факти?

општопознати?

Kajgana Shop

На врв Bottom