Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Уставниот суд има право да носи одлуки без право на обжалба. Така да ако не паднат на уставен суд мораме да ги правиме, WE R DOOMED!!
А од кај си ти сега сигурен дека ке ги прајш, па шо протестираш?
Ако не паднат на Уставен, а то тешко, тек тогаш оправдан ќе е протестот.
Си се здосадив и јас сама на себе, едно те исто од вчера го објасвам.
Значи, мене ми е многу јасно дека не сакате да полагате, ама не ми е јасно како може да се повикувате на Уставен суд. Значи Уставен суд може да одбие/поништи/дополни закон, доколку целиот/делови од тој закон е противуставен, дискриминирачки и ги нарушува основните човекови права. А законот колку што јас знам, не ги содржи тие гореднаведени работи. Мислам не е логично да падне на уставен суд, затоа што НЕМА правна основа за тоа. Желбата на учениците да падне е едно, а правото кажува друго. Можеби некои ставки може да се променат, но нема логика тој закон да падне, искрено и најреално ви кажувам.Кај нас нема протести додека не ја каже уставниот одлуката џабе ни е ако сакаме и по цели денови и ноке да штрајкуваме по улиците.Не се протестира бидејки никој не сака да ја земе одговорноста на свој грб.Во погорните постови прочитав дека не требало да се пријавува во полиција тоа не е точно.За секој штрајк полицијата најпрвин треба да се извести тоа стои напишано во правилник.
Наместо да се крстите во Уставен Суд, чие име и моќ премногу се злоупотребува, подобро да се организирате, да бидете единствени и да се борите.
А и, по вчерашните протести, каде што дознав дека пред Министерството се играло оро и дошле трубачи, не знам како очекувате било кој да ги сфати средношколците сериозно и како сериозни луѓе со кои навистина би се постигнал компромис.
А и законов беше донесен одамна, тогаш требаше протести, а не сега, на крај на училишна година, кога одамна се знаеше за тој закон.