Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Јас досега немам слушнато некој провајдер во Македонија да дава тест период.

ДУО ЕКСТРИМ изгледа доста добра понуда. И доколку биде услуга тотално независна од опремата на мт.нет (која видовме дека ни 4мбита не издржува некаде) тогаш мислам дека ќе биде најдобра понуда во следниве година две.
А кога ќе има 50.000 корисници, тоа здравје некаде 2010 можеби ќе биде, тогаш се надевам он.нет ќе имаат неколку терабитни линии за да има квалитетна услуга за сите корисници. Се надевам Он.нет сега кога имаат одврзани раце ќе го подобрат ставот спрема корисниците и ќе инвестираат и ќе нудат поквалитетен интернет.
Кој има ставено ДУО ЕКСТРИМ нека кажува искуства. Не верувам никој друг освен n00b да нема ставено досега. А според скриншотот од n00b брзината е супер. Ако може амо уште и тест од латенција и уплоад брзина да видиме.

А инаку 50.000 е вкупниот број на интернет корисници во Македонија.

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
n00b ај те молам направи тест на брзина на speedtest.net и постувај слика за да имаме нешто конкретно зошто некој многу му е лут на Он нет.
Иначе јас имам адсл од душманот и еве ја мојата адсл брзина.... пакетот е Maxadsl 100 гига и би требало да биде 6м со НОВИТЕ БРЗИНИ И МНОГУТЕ ЛИНКОВИ НА T-HOME?!?

а еве и со друг сервер

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Еј луѓе ај некој ако знае нека напише каква опрема даваат оннет т.е. од колку дела се состои, марките на компонентите и броевите на моделите :) позз

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Опремата е Iskratel Callisto821+, тоа е адсл2+ модем. corba666 иди една страница поназад и види го скрин шатот немам намера повторно да аплоадирам слики и спидтест да правам. И за латенцијата ако мериме по кантер :) со 25мс латенција до серверите на Он.нет, на странските се движеше 80, 60 солидна латенција.

Еј луѓе ај некој ако знае нека напише каква опрема даваат оннет т.е. од колку дела се состои, марките на компонентите и броевите на моделите :) позз

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
iskratel callisto821+ го најдов на нет и од сликиве што ги гледам ова е рутер а не модем. n00b мене ми е чудно како тебе толку брзо ти инсталираа duo extreme пакет кога мене ми викаат дека ќе треба мин. 25 дена за инсталација?!? А уште повеќе зачудува што пакетов почнаа да го нудат сега?!?!?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Пакетот не го рекламираа, а постоеше уште пред месец дена, ко што знам...
Callisto-то мислам дека може да се користи и во Bridge мод, а и како рутер.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
n00b мене ми е чудно како тебе толку брзо ти инсталираа duo extreme пакет кога мене ми викаат дека ќе треба мин. 25 дена за инсталација?!? А уште повеќе зачудува што пакетов почнаа да го нудат сега?!?!?
Зависи од тоа на која телефонска централа си, нема на сите техничка можност во моментов. Исто и мене ми рекоа, на централата на која сум бил приклучен дури наредниот месец ќе може.

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
На самиот уред непостои PTSN приклучок

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Зависи од тоа на која телефонска централа си, нема на сите техничка можност во моментов. Исто и мене ми рекоа, на централата на која сум бил приклучен дури наредниот месец ќе може.
Во центар на Скопје

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
На самиот уред непостои PTSN приклучок
Постои. Иста големина е портот како портовите во кои може да влезе мрежен кабел, само внатре во портот има уште помал порт за телефонски кабел. Се вклучува во WAN портата. Како што ти реков, може да се користи и како рутер и како ADSL модем.

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Значи ако WAN портата ја користиш како PSTN приклучок. Има и лан порта за во компјутер. А телефонот каде го уклучуваш?

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
1300 WADSL
400 телефон (еден правец)
5 месеци до крајот на договорот на WADSL
сега склучив договор на една година значи се бришат тие 5 месеци и понудата е топ башка си имам +300 мин да зборам на телефон,така многу добра понуда.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
1300 WADSL
400 телефон (еден правец)
5 месеци до крајот на договорот на WADSL
сега склучив договор на една година значи се бришат тие 5 месеци и понудата е топ башка си имам +300 мин да зборам на телефон,така многу добра понуда.
И што ти рекоа кога ќе дојдат да инсталираат?
Чим те уклучат одма кажувај како е. Очекуваме слики од тестови, од опремата, од се.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
iskratel callisto821+ го најдов на нет и од сликиве што ги гледам ова е рутер а не модем. n00b мене ми е чудно како тебе толку брзо ти инсталираа duo extreme пакет кога мене ми викаат дека ќе треба мин. 25 дена за инсталација?!? А уште повеќе зачудува што пакетов почнаа да го нудат сега?!?!?
Па богами чекав 30 дена гледај од првиот пост кога го пратив првиот спид тест и скрин шатот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom