Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јули 2008
Мислења
46
Поени од реакции
3
Еве последна порака малце оддалечена од он.нет...

Да ве прашам !?... како може вие што не сте корисници на cabletel да објаснувате како е да си нивни корисник... еве јас ви пратив слика, дека не мерат трансфер и со тоа дека не се намалува брзината на profi и lan... епа вие сега ставајте се на он.нет, па за еден месец, кога сите други оператори ќе го зглемат квалитетот на нет услугите ( cabletel во блиска иднина ќе пушти 20mbps домашен пакет ), вие ќе се чешате уште една година додека не ве исцицаат со договорот и ќе си седите на 5mbps, а јас ќе бидам сервер на он.нет.мк со cabletel profi...

позз
Исто како што сега се мигрира од една услуга во друга така и кога ке "имаш" ти 20 мегабита и кога оннет ке понуди исто така некоја таква брзина нормално ќе може да се мигрира во истата. Постои една работа што се вика конкуренција на пазарот

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Еве како изгледа тестото од www.testmy.net

:::.. Download Stats ..:::
Download Connection is:: 13389 Kbps about 13.4 Mbps (tested with 25600 kB)
Download Speed is:: 1634 kB/s
Tested From:: http://testmy.net/ (Main)
Test Time:: 2008/07/29 - 6:07am
Bottom Line:: 233X faster than 56K 1MB Download in 0.63 sec
Tested from a 25600 kB file and took 15.663 seconds to complete
Download Diagnosis:: Awesome! 20% + : 1309.37 % faster than the average for host (241.62)
D-Validation Link:: http://testmy.net/stats/id-SXZIR4EFW
User Agent:: Opera/9.51 (Windows NT 5.1; U; en) [!]

И принт скрин од торенти како ми иде дома

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Знае некој кога ќе биде достапна понудава надвор од скопје ?

edit

После тие 10 гига ми се намалува брзина или си го плаќам надминатото ?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Знае некој кога ќе биде достапна понудава надвор од скопје ?

edit

После тие 10 гига ми се намалува брзина или си го плаќам надминатото ?
Еве, тука ги имаш официјалните информации.

Duo Extreme = 10мегабита брзина и неограничен трансфер.
Duo Lite = 4мегабита и 10гигабајти трансфер. За вторава понуда (Duo Lite) се доплаќа 106 денари (со вклучен ддв е ценава) за секој надминат гигабајт.

Значи, ако си хеви даунлоадер, нема збор дека DUO Extreme е далеку подобра п понуда.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Еве, тука ги имаш официјалните информации.

Duo Extreme = 10мегабита брзина и неограничен трансфер.
Duo Lite = 4мегабита и 10гигабајти трансфер. За вторава понуда (Duo Lite) се доплаќа 106 денари (со вклучен ддв е ценава) за секој надминат гигабајт.

Значи, ако си хеви даунлоадер, нема збор дека DUO Extreme е далеку подобра п понуда.
И 400ГБ трансфер да направам пак нема да ми намалат брзина?
За колку време ако нарачам денес би дошле да ми наместат? Читав нешто за 25 дена пишал еден дека му рекле дека ќе дојдат најбрзо.
Кои цени ќе ги добијам за телефонијата?

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
И 400ГБ трансфер да направам пак нема да ми намалат брзина?
За колку време ако нарачам денес би дошле да ми наместат? Читав нешто за 25 дена пишал еден дека му рекле дека ќе дојдат најбрзо.
Кои цени ќе ги добијам за телефонијата?
Мене ми гарантираа дека нема да го секнат вентилот колку и да симнеш ама знаеш како иде кога врбуваат да станеш нивни корисник?!? Треба некој да стави па да каже.
За информација за рок на инсталација јависе првин на 181 да видат дали имаш теџничка можност на твојот број ако има ке ти кажат колку време ќе трае инсталација.
За телефонија со екстрим имаш 300 минути кон душманот вклучени лите 100 минути, по надминување 0,6 ден во ефтина и 0,9 ден во скапа тарифа локален сообраќај, регионален 0,9 ден минута (ова е без ддв) и кон сите мобилни мрежи 8,26 ден минута со ддв. За странство не ни прашував пошто не ни зборам со странство.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас нема многу да анализирам околу пакетите ,но претпоставувам дека тие што ќе имаат 10Мбит/с неограничено ќе бидат префрлени на некој БАФЛ линк од 1 Гигабит , кој со тек на време ќе се оптерети кога ќе се залепат 50000 корисници во Скопје и на крајот работава ќе биде тражили сте па гледајте:pos2::pos2::pos2:

Од 1МБ/с ќе падне на некој си 200КБ/с до 600Кб/с сабајле и вие пак така убаво ќе си пишувате како Интернетот е лош ,нестабилен ,паѓа и не ги бива.Нели мислим овај нали.......

Така без летање на суво, мислам само со авион по можност.:kesa:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Јас нема многу да анализирам околу пакетите ,но претпоставувам дека тие што ќе имаат 10Мбит/с неограничено ќе бидат префрлени на некој БАФЛ линк од 1 Гигабит , кој со тек на време ќе се оптерети кога ќе се залепат 50000 корисници во Скопје и на крајот работава ќе биде тражили сте па гледајте:pos2::pos2::pos2:

Од 1МБ/с ќе падне на некој си 200КБ/с до 600Кб/с сабајле и вие пак така убаво ќе си пишувате како Интернетот е лош ,нестабилен ,паѓа и не ги бива.Нели мислим овај нали.......

Значи да не ставаме ваков интенет а? Оти 50000 луѓе кога ќе има ќе биде за никаде интернетот.
Само глупости да се пише. кога ќе имало 50000 корисници интернетот ќе бил за никаде. Додека 50000 корисници да се соберат, сигурно он.нет ќе купат уште еден куп линкови.
Смешни сте вие промотерите не мт.нет.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8

Добро де ако се оптерети линкот ќе се земе нов нема да остане истиот, тоа ќе си се надградува.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13

јасно е дека ти и уште два тројца луѓе на форумов имате фрустрации некој од оннет.Ако веќе си толку паметен и све знаеш , кажи ни на нас обичните смртници што да користиме, од кој провајдер да ставиме интернет.
дај те молам, ако немаш ништо паметно да кажеш подобро не кажувај ништо.
Најголемите мрчатори на форумов на НЕРОДЕН ПЕТКО КАПА МУ КРОЈАТ!!!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе што прости луѓе има значи. Ќе се соберат 50000 корисници и ќе се успори. И да овие од он нет па и македонски телеком ќе седат со рацете на к*рот. Како прво он нет ја користи опремата на телеком што значи ако падне едно се ќе паѓа, како второ ако се случи тоа ќе си ја најдат грешката и ќе ја поправат и после нема да паѓа. Мислете бе малку луѓе.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
јасно е дека ти и уште два тројца луѓе на форумов имате фрустрации некој од оннет.Ако веќе си толку паметен и све знаеш , кажи ни на нас обичните смртници што да користиме, од кој провајдер да ставиме интернет.
дај те молам, ако немаш ништо паметно да кажеш подобро не кажувај ништо.
Најголемите мрчатори на форумов на НЕРОДЕН ПЕТКО КАПА МУ КРОЈАТ!!!
Знам дека ќе застанеш во одбрана на фирмата,што е природно но не и неопходно,но одма да ти кажам не само на тебе туку и на другите вработени таму, дека џабе везете со вашите пакетчина

1)ме изморивте со вашите фалења и рип оф методи,

2)квази услуга со нестручни и шалабајзерски пристап,

Нема да се карам на форумот само ќе се извинам на корисниците ,еве
ќе те прашам јас тебе едно прашање,

Која провајдер да го изберам ,

Сакам да се префрлам на ДУО Екстреме ,дали ќе ми дадете тест период од неколку месеци со можност на раскинување на договорот без пенали ако сакам да ја откажам услугата

- Претпоставувам дека одговорот ќе биде негативен а јас че ти одговорам кој провајдер ќе го одберам,

- Ако одговорот е позитивен тогаш одма се префрлам кај вас,

И уште нешто јас тука не зборам за тоа дали ОННет ќе донесе побрз линк ова ,она туку ќе ве стави на најлошиот можен линк природно за типот на пакетот што го користите ,зарем мислите дека ќе терате така на 10Мбит/с цело време.

Размислете тоа си е ваше право така..............

Поздрав

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И мобимак мислеа со смс пораките нели,па после укинаа Free SMS Hour.

Затоа,не бидете наивни,и да почекаме резултати.

Зашто и едните и другите се убедувате предвреме,и ова веќе не е објективно.:wink:

corba666

Аполитичен промакедонски
Член од
3 април 2008
Мислења
266
Поени од реакции
55
Он нет не даваат тест период прашав ама незнам или можеби јас не сум чул дека душманот дава?!? Или под тест период се подразбира договор на неограничено време?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Абе дечко тоа е тоа што ние дежурните мрчатори на форумот го правиме ама немој да си рекол нешто против нив ,па тие даваат брз Интернет.

Само не знам до кога:pos2::pos2::pos2::pos2:
Добро бе дечко што е толку проблемот уште од првиот момент кога излезе понудада само се жалиш бе нешто да му ебам мајката смири се аман докажа во минатите постови дека не ги сакаш на он нет и гледам цело време само се жалиш ова не чини тоа не чини.Ако сакаш да ја користиш услугата имај гз направи договор и види дали чини или не новата услуга и ако не чини тогаш може да збориш овака само пукаш на слепо а чим не ја користиш оваа услуга доста се противиш.Ако се заебеме се заебеме ти не правиш договор голема работа али ти го направи ова ако земеме од он нет како да ке сме се врателе на диал уп.Олади малце жити сe.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom