Како се настанати ИКОНИТЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата marjancho
  • Време на започнување Време на започнување
Pa postoele Bozji hramovi odsekogas, duri i vo Stariot Zavet pisuva kako samiot Bog kazuva duri i spored koi proporcii treba da mu se izgradi hramot. Taka da iako se zloupotrebuvaat, ne e nase da sudime dali treba da postojat ili ne

Бидејки темата е иконите никаде во Писмото не е записано дека треба да има икони зошто Бог така сака.

Poglednete go klipov ako ne vi e jasen ke se potrudam da vi go objasnam
A ako ne Mikica ni e tuka d ni go tolkuva.

Оваа икона како ниедна досега ме опишува мене и Оној кој ме гура низ животот!

Марјанчо, мојот Адонаи, мојот Ава засигурно ќе те награди за овој клип!

Скоро 40 годишен човек сум но солзите ми текоја и течат како кога бев дете.

Шалом алеихем + Мир на сите вам во Името ИСУСОВО!

Оваа икона како ниедна досега ме опишува мене и Оној кој ме гура низ животот!

Марјанчо, мојот Адонаи, мојот Ава засигурно ќе те награди за овој клип!

Скоро 40 годишен човек сум но солзите ми текоја и течат како кога бев дете.

Шалом алеихем + Мир на сите вам во Името ИСУСОВО!
Ne te razbrav ali nema veze.

Ne te razbrav ali nema veze.

ШАЛОМ АЛЕИХЕМ!
Овој клип е исто една икона! Така?
Е сега, јас велам дека прекрасно ме преставува мене и ОТЕЦОТ Небесен како ме гура во животов за да можам да ги победам пречките!

Се надевам дека ме разбра сега.

Мир тебе!

ШАЛОМ АЛЕИХЕМ!
Овој клип е исто една икона! Така?
Е сега, јас велам дека прекрасно ме преставува мене и ОТЕЦОТ Небесен како ме гура во животов за да можам да ги победам пречките!

Се надевам дека ме разбра сега.

Мир тебе!
Пак не те разбрав.
ова не е икона ова е клип видео запис како сакаш кажи го али не икона ово оно.

Сликите што укажуваат на Љубовта БОЖЈА се за мене икони!
Тие можат да бидат во разнични стилови, на пример исто и во форма на видео запис.

Шалом!

spiros, за тебе може да биде икона било што, но факт е дека горенаведениот клип не е икона затоа што на тој клип никој не му се клања, никој не му пали кандила, никој не му се моли, никој не го осветува, никој не го продава по црковните тезги итн.

spiros, за тебе може да биде икона било што, но факт е дека горенаведениот клип не е икона затоа што на тој клип никој не му се клања, никој не му пали кандила, никој не му се моли, никој не го осветува, никој не го продава по црковните тезги итн.

Ако ти не му ПОКЛОНИ внимание и дел во срцето, јас тоа го сторив, бидејќи оваа модерна клип слика (икона) ме додирна баш таму!

Шалом!

spiros, поклонување внимание, поклонување подароци за роденден и религиозно поклонување пред икона се ТРИ сосема различни дејствија од кои само едното (религиозното поклонување) е темата за која збориме тука и затоа не треба да ја разводнуваме и релативизираме темата која е дефинирана во самиот наслов.
Секој разумен човек кој ќе ја прочита насловот на темата и нејзинот вовед му станува јасно дека тука се зборува за икони и за религиозното поклонување пред нив, а не за видео клипчињата и поклонувањето внимание на некому или нешто.

ти мене Шалом! јас тебе Жалам!.

spiros, поклонување внимание, поклонување подароци за роденден и религиозно поклонување пред икона се ТРИ сосема различни дејствија од кои само едното (религиозното поклонување) е темата за која збориме тука и затоа не треба да ја разводнуваме и релативизираме темата која е дефинирана во самиот наслов.
Секој разумен човек кој ќе ја прочита насловот на темата и нејзинот вовед му станува јасно дека тука се зборува за икони и за религиозното поклонување пред нив, а не за видео клипчињата и поклонувањето внимание на некому или нешто.

Шалом чорбаџија!

Иконите се настанати од ЉУБОВ кон ИСУСА!

Но според тебе можеби само иконопоклонството е идолопоклонство а (на пример) поклонувањето на парите (алчноста), суетата, буквите во книгите (па макар да се и свети), ..., не е идолопоклонство?

поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom