Како се настанати ИКОНИТЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата marjancho
  • Време на започнување Време на започнување
Секта а ти имаш дефиниција за секта.
Јас ќе ти кажам во Велес кој се секти.
Една е Црна Ружа, после на еден Тони Бале го викаат тој сега учи дека Луцуфер е добар и тука би ги ставил и Јаховините сведоци али не знам за нив.Ете тоа се според мене секти а според тебе.

Toj тони бале валјда е некој тежок глупак чим се лажи со луцифер што е уште полошо од христијанството.

А тие црна ружа врска немаат од живтот.Имав еден другар,кој незнам како се заплеткал со црниве цвеќиња, и му давале некој си книги за просветлување да чита,веќе си почнал со некои од членовите иди ми дојди ми да си праи. и му реков еднаш коа ќе се глеа да дојдат до кај мене.И доаѓа по некој ден со една 2 шмизиња,и 2-3 колбаси со неа небаре од некоја кафана излезени по костум беа облечени.
И влагат кај мене,пошо у тај период слушав нешо масовно блек метал и имав дома онака ради ентериер наместено Пентаграми знамиња низ собата,ѓаволи пајаци,гледаат свеќи наоколу,черепи керамички,свеќник, на ѕидот графити имав , 666 наоколу и типовите ме глеат и ми викат- Многу морбидна ти е собава,и почна да ми сере за некои ритуали глупости како сум можел да ја искористам собата за ритуали на сатаната и слични срања.
И прво и најосновно што беше,они беа само некои најобични уфилмани типци со цел да привлечат повеќе народ кон сатанизмот особено од глупите уфилмани припадници на металот што мешаат сатанизам со метал. односно религија и метал.
и почна да ми сере као у неговата заедница слушале метал воа она, коа го прашав што преферираат не знаеше ни стил ни бенд да кажи.
Од тогаш христијанството го занеќив уште повеќе, како и Сатанизмот, и останатите Религии.

Toj тони бале валјда е некој тежок глупак чим се лажи со луцифер што е уште полошо од христијанството.

А тие црна ружа врска немаат од живтот.Имав еден другар,кој незнам како се заплеткал со црниве цвеќиња, и му давале некој си книги за просветлување да чита,веќе си почнал со некои од членовите иди ми дојди ми да си праи. и му реков еднаш коа ќе се глеа да дојдат до кај мене.И доаѓа по некој ден со една 2 шмизиња,и 2-3 колбаси со неа небаре од некоја кафана излезени по костум беа облечени.
И влагат кај мене,пошо у тај период слушав нешо масовно блек метал и имав дома онака ради ентериер наместено Пентаграми знамиња низ собата,ѓаволи пајаци,гледаат свеќи наоколу,черепи керамички,свеќник, на ѕидот графити имав , 666 наоколу и типовите ме глеат и ми викат- Многу морбидна ти е собава,и почна да ми сере за некои ритуали глупости како сум можел да ја искористам собата за ритуали на сатаната и слични срања.
И прво и најосновно што беше,они беа само некои најобични уфилмани типци со цел да привлечат повеќе народ кон сатанизмот особено од глупите уфилмани припадници на металот што мешаат сатанизам со метал. односно религија и метал.
и почна да ми сере као у неговата заедница слушале метал воа она, коа го прашав што преферираат не знаеше ни стил ни бенд да кажи.
Од тогаш христијанството го занеќив уште повеќе, како и Сатанизмот, и останатите Религии.
Ete toa se e sekta me svakas tamu e gavolot
A ako ne si so Bog togas si so gavolot i ne se razlikuvas od niv kapiras ?

satanistite rekle ako ovie se hristijani????togas nie ne sme, koa videle so gubrinja licemerni se.

А па кога виделе кој се муслиманите не им се живеело нели

Е вака. Една од Божјите заповеди вели дека еден е посредникот меќу нас и Бог а тоа е Исус Христос така нели ?
Што ќе ми се икони, верниците тргнаа во погрешна насока.
Пример утре е Свети Илија а поима немаат кој бил Илија и викаат ајде Илија нека ни е напомош???
Смртник да им е напомош па ти се молам.
Како прво тој бил човек и божји слуга и ништо повеќе.
Еве сега Мајка Тереза зарем нејзе да и се молам и да и давам слава??
Тоше Проески ќе го направите светец и него да му се молам ???
Тие се мртви. Ако си го читал откровението она за 24 старешини тие имаа круни на главата и кога го видоа јагнето (Исус Христос) Ги симнаа круните и се поклонија пред него. А тие беа 12 водачи на 12 Израелеви Племиња и 12 Апостоли.

За клипот па сакам да го разбереш клипот да видиш што прави Таткото за синот.
Ќе ти го објаснам и тебе и на оние кој го гледале.
Значи тоа е маратон кој се одвива во светов и е пливање, возење велосипед и трчање едно по друго.
Најлесниот е 700 m пливање, 90 km возење и 15 km трчање, но таткото со синот го одат на најтешкиот.
Како што виде детето е неспособно но е многу попаметен од сите нас тука на форумов.
Му вели на таткото Тато ќе пливаме ли???
Да сине ќе пливаме. Но синот не може да плива. После ова му вели Тато ќе возиме ли велосипед?? Да сине ќе возиме. Но синот не може да вози. И на крајот му вели Тато ќе трчаме ли?? Да сине ќе трчаме и ќе победиме.
Со ова сака да се каже дека Таткото се направи за синот така и Бог направи се за нас и го даде единородниот син да умре за мене и за тебе Мики на Крст со маченичка смрт ние требаше да бидеме така тепани
Втората работа е дека Синот не побара од никоја икона помош туку од таткото , така и Исус не побара помош од некој светец туку му се молеше на својот отец, и во најтешкиот момент него му се обрата и со тоа ни остави пример на кого треба да се молиме.

- Илија нека ни е на помош, и јас така би рекол. А кој е Илија, и која е неговата улога во Светот, тоа е повеќе од јасно. А јасно е и тоа дека не мораат сите да знаат се за Илија.
- Макја Тереза доаѓа од друга задница и православието не е засегнато од нејзиното делување. Патем кажано, совемените православни богослови, немаат позитивен став кон нејзинот подвиг.
- Тоше Проески не е Светител и неверувам дека ќе биде.
- Содржината од клипот за споредуваш со непрекидното советување меѓу Отецот и Синот и Светиот Дух? Смртници споредуваш со предвечна Троица? Дај, биди посериозен. Сето она кое го прават учесниците во клипот, е засновано на гордост, (на најлошата човекова особина) преку која учесниците од клипот сакаат нешто да покажат.

И што е најбитно, не ми одговори зашто се повикуваш на клипот. Па нели и тоа е контра втората Божја заповед за неправење слики и идоли, а клипот е токму слика од Земјата?

nema umni narodi ima umni poedinci. ne site hristijani se dobri, ne site muslimani se dobri, ne site...a na church of satan.com pisuva we are looking for a few outstanding individuals!!!!

few outstanding individuals!!!!

Abe toa e samo lukav marketing koj ne saka da e outstanding ???

- Илија нека ни е на помош, и јас така би рекол. А кој е Илија, и која е неговата улога во Светот, тоа е повеќе од јасно. А јасно е и тоа дека не мораат сите да знаат се за Илија.
- Макја Тереза доаѓа од друга задница и православието не е засегнато од нејзиното делување. Патем кажано, совемените православни богослови, немаат позитивен став кон нејзинот подвиг.
- Тоше Проески не е Светител и неверувам дека ќе биде.
- Содржината од клипот за споредуваш со непрекидното советување меѓу Отецот и Синот и Светиот Дух? Смртници споредуваш со предвечна Троица? Дај, биди посериозен. Сето она кое го прават учесниците во клипот, е засновано на гордост, (на најлошата човекова особина) преку која учесниците од клипот сакаат нешто да покажат.

И што е најбитно, не ми одговори зашто се повикуваш на клипот. Па нели и тоа е контра втората Божја заповед за неправење слики и идоли, а клипот е токму слика од Земјата?
Клипот беше за пример земе јас не ги воздигам личностите од клипот и со тоа не ја кршам 2 заповед:toe:, Таму се кажува што прави таткото за синот. И ти би рекол Илија да ни е напомош. Па како може да го викаш тоа ??? Што може Илија да ти помогне??? Еден е посредникот помеѓу Бог и човекот а тоа е Господ Исус Христос.

Не само Илија, туку и било кој Светител може да се заложи или помоли пред Христа за сите нас. Современите светогорски монаси, држат богослужби кои можат да траат и по 18 саати а монасите не се молат толку за нив, колку за спасение на СИТЕ во овој отпаднат свет, без разлика на нивната припадност по вера и по нација.
Како што Христос е посредник помеѓу отпаднатото човештво и Неговиот Отец, така и мајката Божја и сите Светии се застапници наши пред Христа Бога.

Не само Илија, туку и било кој Светител може да се заложи или помоли пред Христа за сите нас. Современите светогорски монаси, држат богослужби кои можат да траат и по 18 саати а монасите не се молат толку за нив, колку за спасение на СИТЕ во овој отпаднат свет, без разлика на нивната припадност по вера и по нација.
Како што Христос е посредник помеѓу отпаднатото човештво и Неговиот Отец, така и мајката Божја и сите Светии се застапници наши пред Христа Бога.
ХАХАХАХАХАААА

Сакаш да кажеш дека Исус за џабе умре на крстот????
Па он е застапник,
Па не знам дали знаеш дека сите светители ќе одговараат пред Бог па и јас и ти???
Јас не треба да се молам зошто имам Жив Бог на небото а не суви коски во земјата.

ХАХАХАХАХАААА

Сакаш да кажеш дека Исус за џабе умре на крстот????
Па он е застапник,
Па не знам дали знаеш дека сите светители ќе одговараат пред Бог па и јас и ти???
Јас не треба да се молам зошто имам Жив Бог на небото а не суви коски во земјата.

- Никаде нема напишано дека Христос умре за џабе, туку дека Христос умре заради гревовите од отпаднатото човештво.
- Светителите НЕМА да одговарат пред Бога оти тие веќе го заработиле своето место во Рајот, а сам Христос им дава Светост. Мнооооогу е поверојатно дека ти и јас поприлично ќе треба да се изнакажеме на судот Христов.
- јас треба да се молам, а твојот избор е само твој избор на кого ќе се молиш.

Чисто за информација: сите оние поединци кои римокатоличката Црква ги прогласи за „свети„ од расколот од 1054 г. православната Црква не ги признава за свети, туку напротив: таквите „светии„ се всушност ОПРЕЛЕСТЕНИ поединци, кои сметаа(т) дека се достојни да му се обраќаат на Христа ЛИЧНО, сметајќи дека меѓу нив и Христа НЕ СЕ ПОТРЕБНИ посредници.

- Никаде нема напишано дека Христос умре за џабе, туку дека Христос умре заради гревовите од отпаднатото човештво.
- Светителите НЕМА да одговарат пред Бога оти тие веќе го заработиле своето место во Рајот, а сам Христос им дава Светост. Мнооооогу е поверојатно дека ти и јас поприлично ќе треба да се изнакажеме на судот Христов.
- јас треба да се молам, а твојот избор е само твој избор на кого ќе се молиш.

Чисто за информација: сите оние поединци кои римокатоличката Црква ги прогласи за „свети„ од расколот од 1054 г. православната Црква не ги признава за свети, туку напротив: таквите „светии„ се всушност ОПРЕЛЕСТЕНИ поединци, кои сметаа(т) дека се достојни да му се обраќаат на Христа ЛИЧНО, сметајќи дека меѓу нив и Христа НЕ СЕ ПОТРЕБНИ посредници.
Што и да побарате во МОЕ ИМЕ ( во името на Исус Христос ) ЌЕ ВИ БИДЕ ДАДЕНО.
Тука не кажува дека ми се потребни посредници.
Исус на едно место во евангелието според Апостол Јован рече : Jaс сум светлината на светот и кој ме следи мене нема да оди во темнина.
Е па сега кажи ми ти мене дали јас треба да му се молам на некој а не на Исус што да не го замарам Синот Божји ?

Marijancho,a sto ke kazes za ona sto Miki go napisa za rimokatolickata crkva?Bidejki tie vasi crkvi od nea poteknuvaat.........?

Имаш попаметна работа од читање депресивно-психолошки-глупаво-ретердирани-изветреани-селски книги со примеси на лаги и срања?

Btw,викаш Господ ке воскресне и се смеиш, небаре кој знај колкава сила имаш со НИШТО.сам себе си се лажиш.али ме заболе тоа твоја ствар.
Ако толку постои господ, како ШТО ТИ ГО ОПИШУВАШ,што не се регистрира на кајгана.ком и да ви речи. Јас деца сум господ не јајте мн лајна за мене ќе се здебелите па после ќе се молите во црквана да ослабите некое кило...?

Смртта е премин куров мој
Кај си преминал бе ти со смртта? преку граница си преминал?

Brat,so tebe nema diskusija.Ne ni sakam....greota si.Za tebe premin na drugo mesto,koe moze i nekoja klinika da ti go obezbedi.....i VOOPSTO ne sakam da debatiram so luge na koi niskite udari i navredi im se odbramben sistem.Procitaj nekoja kniga i poveli na muabet,a vakvite muabeti ti gi prepustam so klosarite na ulica da gi vodis....:helou:

pozdrav do site, i edna informacija za miss unknown, ako mislese na pravoslavnata crkva, taa ne poteknuva od rimokatolickata, naprotiv hristijanstvoto pocnalo da se siri niz Evropa tokmu od kaj nas, odnosno od Solun.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom