Кака: Ми се допаѓа стилот на игра на Арсенал и на Манчестер Јунајтед
http://www.netpress.com.mk/sport/vestiimages/3368/rep_27_098_3.jpg Бразилскиот плејмејкер на Милан, Кака изиминатите денови е на насловните страни на сите италијански и бројни светски весници.
Причина секако е астрономската понуда на Манчестер Сити, 'тешка' рекордни 120 милиони евра.
Говорејќи за лондонскиот таблоид "Сан", Кака изразил симпатии кон играта на два англиски клуба, но Манчестер Сити не е меѓу нив.
"Арсенал и Манчестер Јунајтед играат поинаку од останатите англиски клубови. Тие сакаат да се надигруваат и играат поотворено од останатите тимови, кои имаат високи напаѓачи.Додека Челзи и Ливерпул се повеќе тактички тимови, Манчестер јунајтед и Арсенал се поагилни. Ја играат сцојата игра, но им дозволуваат на противниците и тиа да играат" - изјавил Кака, кој признал дека неговиот татко Боско Леите ја одиграл клучната улога во неговата кариера како агент и советник.
"Татко ми ми помогна со своите совети во сите мои професионални одлуки. Покрај неговото, важно ми е мислењето од жената, децата, пријателите и тренерот. Сите ги ислушувам, и ако советите се добри, ќе ги применам, а ако не се, тогаш ги отфрлам." - додал Бразилецот.