Курва или фраерка?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Aбе глеј ... Ние имаме таков став - луѓето што ги цениме и сакаме се ок .. Тие што не ги сакаме или не иритираат или слично вадиме муабети за нив ... На пример тие за мене не се курви бидејќи се беше ок со нив .. Е сеа има некои цури на пример или нешто ни напраиле или не иритира нивното однесување (на пр мене ме иритира една девојка) за нив вадиме муабети а претходно сме знаеле дека имале некој во животот, тогаш викаме дека се курви, дрољи, вакви онакви ... Ја ова за курви и фраерки така го сфаќам .. ЈБГ мое мислење
Не знам зашто не се сложуаат другиве со тебе но сосема си во право.

Еден пример: Другар иде со женска му 2 години, и често ја вика курва кога ќе го изнервира нешто(нормално не пред нејзе, туку пред нас другарите)... Тоа само го подржува мислењето на сладоледџијата, замислете што муабети вадат/ме откако нема да имаме веќе ништо со нив :)

A

Auditore

Гостин
Фраерка.
Фраерка бира со кој ке легне, си има свој критериум и таква може и нема да ми смета ако имала 5 или 50 партнери.
Курва односно дроља(курва е онаа што го продава своето тело) не бира со кого ке легне и то е то.
Дроља и ебач би ги ставил у иста категорија без разлика на полот.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Па добро, пошто и ти мене со „батка“ ми се обрати, за тоа мислев :)
Извини Латнем :) еве јавно кажувам дека погрешив што те нареков батка :) (дека не знаев дали си машко или женско - латнем не знам што значи )

Латнем

Comfortably numb
Член од
4 јуни 2010
Мислења
62
Поени од реакции
13
Извини Латнем :) еве јавно кажувам дека погрешив што те нареков батка :) (дека не знаев дали си машко или женско - латнем не знам што значи )
Затоа па знаеме Сладоледџија шо значи :):)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знам зашто не се сложуаат другиве со тебе но сосема си во право.

Еден пример: Другар иде со женска му 2 години, и често ја вика курва кога ќе го изнервира нешто(нормално не пред нејзе, туку пред нас другарите)... Тоа само го подржува мислењето на сладоледџијата, замислете што муабети вадат/ме откако нема да имаме веќе ништо со нив :)
Е ова е врв, девојката да си ја викаш курва...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.232
Малку нелогичен ми е насловов, треба да споредуваме курва со фраерка или што? зошто едното со другото според мене немаат допирни точки.
енивеј, Курва многу добро се знае што е, девојка која често ги менува сексуалните партнери без разлика дали го прави тоа за пари или онака од ќејф.
А за една девојка да биде фраерка треба да биде кул типка која има шарм и харизма и може да ги има сите, но има само еден.
И за машките е исто, барем според мене, иако повеќето машки (а богами и женски) сметаат дека ако имаат повеќе партнерки истовремено или ако често ги менуваат, се незнам некојси фраери.
Не е до менталитетот, до именките е. Фраер -именка од машки род, курва-именка од женски...таков ни е јазикот :)

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Што една жена ја прави курва?
Сопственото чуство, останатото е само тенденциозна и љубоморна констатација на надворешниот свет, кој никогаш не допрел до таа жена.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не е до менталитетот, до именките е. Фраер -именка од машки род, курва-именка од женски...таков ни е јазикот :)
Менталитетот е таков.
Но треба да се каже до крај како стојат работите.
Некој кој е перцепиран како “ебач-фраер-опасен“ и слично е посакуван од страна на жените.Како животен/привремен партнер, а многу поретко само како сексуален партнер.Бидејќи им годи на егото...
Некоја која е перцепирана како „курва-дроља-лесна“ и слично е посакувана евентуално како секс-објект од страна на мажите а никако за нешто повеќе.

Консензус реалити...јеби га...

Штрудл

од раѓање ме викат злоба
Член од
6 април 2010
Мислења
40
Поени од реакции
4
За да една девојка биде фраерка ако спиела со многу мажи треба да биде Саманта од Секс и Град. Друго чаре нема. Секоја друга што ке проба барем да дојде до тоа ниво ке удри во курвинскиот ѕид. Значи нема натаму. За послободните да ги кажам фристајла души таа ке биде девојка што си тера по свое. И за нив она ке биде фраерка, ама краток период, додека не преземе намерно или ненамерно дечко на пријателка, или додека не почнат тие самите од ништо да и љубоморат. После она станува курва.
Е сега има различни типови на курви: Курва на муабет (значи ја оговараат куп жени што немаат појма од ништо само колку да си гу направат макијатото по интересно,) курва зашто не ми дала ( ова го прават мажите, а причината е зашто не им дала, логично нели,) курва за пари, курва од мерак (утре ке се фали колку мажи легнала) и други типови.

А според мене најголема курва е онаа што се крие. Ако сака нека се работи со пола град, ако е тоа она што ја прави среќна без да наштетува на други, нека си живее така. Е тоа е фраерка, има гордост, има самодоверба и моќ да го ќари било кој маж, но ги зима само тие што ги сака, а не секој со мандало. Фраерка или фам фатал(ме мрзи да мењам подршка) вие си одлучете, сепак општеството е она кое одлучува која е курва, а која јака пичка из краја.

Ме боли забот, а нема што друго да правам па си пишувам.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
709
Некој кој е перцепиран како “ебач-фраер-опасен“ и слично е посакуван од страна на жените.Како животен/привремен партнер, а многу поретко само како сексуален партнер.Бидејќи им годи на егото...
Жената не сака до себе партнер кој е ебач или фраер или најстрашно, опасен за околината. Таа во партнерот бара сигурност. Тие што ги опиша, и кај жените се само... секс-објекти.

Курва е онаа која ја знаат сите. Фраерка е онаа која не ја знае никој.

Kajgana Shop

На врв Bottom