Dobro aj vaka da ti docaram so prasanja
1. Ima li u RM 10 pati poveke Srbi negoli sto ima Makedonci u Srbija ? 5 prema 50 000 eve neka e samo 5 pati poveke
2. Imaat li tie Srbi u RM Srpska pravoslavna crkva ??? nemaat
3. Kako mozes toas da baras Makedonci koi se rastrkani niz Srbija i gi ima samo nekolku iljadi zbrani u nekoe selo da imaat crkva u Srbija ?
Stavot na radikalite e toj NE MOZE !
Arno ama si imas zakonski patista , pokreni postapka i posle tuzi u Strazbur eve ja ti kazuem ke dobiesh Makedonska pravoslavna crkva u sred Shumadija ako treba... toa e patot , sto se sea tuka Srbite krivi sto ne idat protiv svoite popovi ... mislam koj e budala sea da go prai toa ?
Ja pak vi tvrdam imaat skolo na makedonski tie u seloto , mozes da se nareces Makedonec i nikoj nema nisto da ti zameri niti ke bides diskriminiran , te priznavaat kako drzava i kako narod e sea crkvata te crkvata ...ne ni znaevte deka ima 90 % od vas Makedonci u Srbija sea zapnavte crkvi ke im gradite .
A za toa u 90 tite ne znam stvarno ete ako bilo taka daj link tekst da vidime ama sea ne e veke 90 tite godini imas pravni lekovi tuzi be bratuced dobij si crkva gradi gi posle kolku god sakas 5000 crkvi koj ti brani.
Nie 50 000 Srbi u RM da nemam Srpska crkva a sea tie 5000 rastrkani da imaat malce naivno neli ?
A deka radikalite ne se faktor si se zaebal rekov da ne bea faktor dosega ke go ubieja Sheshelj ama im e strav sto ke posle Srpskiot narod se svrti definitivno kon Rusija i zatoa gi plakaat ovie prodadenive dushi sea sto se na vlast i zongliraat. Rusija se diga toa e fakt , Srbija se diga prosek plata pogolem od Ungarija nad 450 evra u Ungarija edvaj 420 pa ti vidi kolku e pameten Sheshelj i so koj se vrzal na vreme