Започнаа “психичките бомбардирања“ за Северна Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2:pa toa de denes go gledam uste branko
kapissss dodeka go gledas nemaaaas nisto empty praznoooo zaradi branko nie nemame ni idnina ukrade 20 god zivot od makedoncite.:toe:aer da nevidi cela familija negova do 10 koleno.

Pa dobro , od ova zaklucuvam deka KOLNENJE e tvojata opcija ... how profound :smir:

NEXT

Spricer ti malce si cugnal kaj be imaat Bugarite pravo na veto ????

Nema cak ni Grcija pravo na veto imaat onie u sovet za bezbednost sto se od EU ...aj pogodi koi se tie ?

Od tri pati ?

Kakvi Bugari kakvi bakrachi ...tie se perfidni ke te nateraat sam da stanes Bugarin so tek na vreme ... ne so sila slusaj me ti mene :smir:

Видовме колку Грците немаат право на ВЕТО ама недај боже да видиме колку и Бугарите немаат право на Европскиот ебан консензус . Треба да си истрајме се додека не дојде за битните прашања на ЕУ да се гласа со 2/3 мнозинство . И не си во право дека ќе ме натераат да станам Бугарин,имав можност во неколку наврати да земам и пасош и државјанство зошто ги нудат како кило јаболка да купуваш ама срце не ми дава бе чоек,никогаш нема идентитетот да си го сменам шо сум го наследил од дедо,прадедо . А за едно си во право,стварно фрлив неколку чаши вечерва .. :salut:

Гледам пак истите се обидуваат да не збунат по форумите,но едно ке ви кажам на кумановски идите у курац никој не ве ферма

А бе се кажавте...само главното не.
Понудете ОПЦИЈА.

Или ќе скокаме од мост сите ама како македонци?
Самоубиството,не е решение.
И тоа сакате да осудите два милиони луѓе на продолжителна агонија од повеќе од дваесет години,после која што повторно ќе треба да се сведат рачуните и пак нема да бидеме Р.Македонија.
А влогот ќе биде и те како поголем.
We are out...
No more game.
Today.
:pos2:sto ti demek si gi prasal makedoncite kako sakaaa da ziveat slednite 20 god.

Ne be ABC ima i drugi resenija aj te molam kazi ima na decava za

PANAMA , za ofshore bankite , za Kipar, za MOnako , za Andora, za perenjeto pari kako idat tie raboti malce ...aj ziti sve ti si taka retoricen :smir:

Што да им кажам кога се е веќе кажано ама никој не сака да прифати таква опција.ЕУ и НАТО само ја држат тензијата да се издржи до денот “Д“,ќе влезете одкако ќе го исполните овој бенџмарк,само уште малку блиску сте до целта,на добар пат сте издржете уште 40тина години кога сте можеле 500 под Турци.Денес ќе биде името,утре ќе биде презимето,па јазикот,на крај ќе остане верата оти и таа не им е баш најсодветна,треба само да се издржи,па немаат ни тие толку кондиција иако секојдневно се “колкаат“ со стероиди и анаболици.:toe:

Ако се смени името, тогаш Грците престануваат да бидат виновни.
Тогаш ние и само ние сме виновниците кои си го променија името.
Сте се запрашале ли како ќе им биде на нашите Македонци кои се борат за основните човекови права, кои се постојано под полициска присмотра, психолошки тортури, како ќе им биде кога ќе слушнат дека не постои повеќе Република Македонија, туку некоја геогравска одредница ?
Која одредница ним ќе им ја дадат ?
Очигледно не сваќате колкав е влогот.
Ако го смениме името можда ќе не има уште кратко.
Ако не го смениме и си го зачуваме, ќе бидеме вечни.

severna REPUBLIKA M A K E D O N I J A
ajde posteno kazete m go mislenjeto za toa ime......
sto gubime a sto dobivame..........
grcite go prifakaat znaci nesto ne e kako sto treba .....
i sto ke bide sledniot den ako toa se sluci?
promena na vlada?
poloso odkolku sto e?
podobro utre?

i 2 milioni narod go kolne:( duri negovite od sdsm:(.ne samo jas .

Еден мој пријтел кој има обичај да кара(псуе) на секој збор,вели на Прилепски:

Ебаго,од карање куќа не се растура.

Така е и со клетвите,не се фаќаат секогаш.:toe:

a mene pa nemie jasno :pos2::pos2:koj misli deka grcite ke prifata ime severna makedonija.hahahaah pusti makedoncinja .:tapp:

Abe kolni go ti ama toa ko hobi nek ti e , ne ko opsesija ...

daj be nekoe chare ...

Epa ABC cim ti taka vikas nikoj nejke da prifati rizik varijanta a znaat deka moze i toa otidov ja ...

Ali da vleze u zapisnik deka i toa igra kako varijanta ...pa nek podrazmislat nadleznite a mene ako me stavat za Minister za prostitucija i nemoral super ako ne nikome nisto :helou:

Држава- Северна Македонија
националност- македонец
јазик- македонски.
Тоа е максимумот.
Никогаш...
Ада... никогаш нема да добиеме ништо повеќе од ова.
А и овој предлог е на сила додека чичко Буш е на функција.

Tи искрено веруваш дека Грција ќе се согласи со ова?

Еден мој пријтел кој има обичај да кара(псуе) на секој збор,вели на Прилепски:

Ебаго,од карање куќа не се растура.

Така е и со клетвите,не се фаќаат секогаш.:toe:
aj aj gleda gospod ako ne nego na pokolenijata:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom