Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Оф леле,па се знаеше бре уште од кога дека ке имаме “регуларно“ првенство.Весникот си удри само потврда на сето тоа и тоа е тоа,пак ке ја видиме Ренова шампион,а Вардар и Пелистер како се борат за гол живот....срамота !!!

Клубови со голема,долга и дебела историја се борат за живот,некој исфрлени од лига поради незадоволството од работата на ФФМ,а сепак имаме “регуларно“ првенство...ова само во Македонија може да се види !

B

Beck's

Гостин
Оф леле,па се знаеше бре уште од кога дека ке имаме “регуларно“ првенство.Весникот си удри само потврда на сето тоа и тоа е тоа,пак ке ја видиме Ренова шампион,а Вардар и Пелистер како се борат за гол живот....срамота !!!

Клубови со голема,долга и дебела историја се борат за живот,некој исфрлени од лига поради незадоволството од работата на ФФМ,а сепак имаме “регуларно“ првенство...ова само во Македонија може да се види !
Pa normalno deka pak moze da stanat sampioni,imaat pari pa ke stanat,a drugite ke se borat za opstanok pa ke se borat koa ne mozat ni edna prosta kotizacija da plakat.So ima vrska toa so istorijata na klubot.Pari druze pari,ako gi imas so ti saka ku.ot ke postignes.I ovde li ffm se krivi a:tapp:

p.s sepak zaradi toa dolga istorija se spasija od istoto scenario so gi snajde Osogovo i Milano

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Pa normalno deka pak moze da stanat sampioni,imaat pari pa ke stanat,a drugite ke se borat za opstanok pa ke se borat koa ne mozat ni edna prosta kotizacija da plakat.So ima vrska toa so istorijata na klubot.Pari druze pari,ako gi imas so ti saka ku.ot ke postignes.I ovde li ffm se krivi a:tapp:

p.s sepak zaradi toa dolga istorija se spasija od istoto scenario so gi snajde Osogovo i Milano
Да знам дека е се за пари,ама им свирна на ФФМ од оваа сезона да се плаќа котизација кога пола лига се бори се гол живот што се вика,немаат пари ни судии да платат камоли котизација да платат,нешто што им свирнало на ФФМ за да се доцепаат до повеке пари.
Не зезај сеа...

Ако беше лигава океј,значи сите клубови да беа со малце повеке пари,се да беше океј,да се знаат сите правила,ке видевме дали Ренова ке се бореше за титула воопшто,а камоли и да освои.Факат факт е дека Ренова титулата ја освоија со ненормална помош од Хари :smir:

B

Beck's

Гостин
Vidi sea Renova ne gi sakam uopste no da vikas deka osvoija titula so nenormalna pomos od Hari ne e vo red.Kao prvo oni imaat NENORMALNI uslovi za nasi standardi.Kao vtoro imaa premnogu jak tim vo sporedba so drugite timovi koi site znaeme vo kakva pozicija bea sezonata so projde(najednostavno si ja iskoristija mozebi najdobrata prilika u historijata na Mak fudbalot) i kao treto neznam kolku pati im bea odzemeni bodovi za poznati pricini,znam deka na site im bea odzemeni bodovi no najmnogu vlijaese kaj Renova kade vo site slucai Rabotnicki i se priblizuvase so bodovi.

Drugo so vikas deka sea im teknalo na FFM za kotizacijata,pa dobro be majku mu zar ocekuvas podobri denovi vo nasiot fudbal so timovi koi ne mozat od izvlecat 12.000 evra za 1 sezona.Veruj podobro e vaka,a ne koj stiga da se natprevaruva,a posle vo tekot na sezonata da se predava od ponatamosnoto natprevaruvanje i da go sjebe celiot raspored na sezonata

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Vidi sea Renova ne gi sakam uopste no da vikas deka osvoija titula so nenormalna pomos od Hari ne e vo red.Kao prvo oni imaat NENORMALNI uslovi za nasi standardi.Kao vtoro imaa premnogu jak tim vo sporedba so drugite timovi koi site znaeme vo kakva pozicija bea sezonata so projde(najednostavno si ja iskoristija mozebi najdobrata prilika u historijata na Mak fudbalot) i kao treto neznam kolku pati im bea odzemeni bodovi za poznati pricini,znam deka na site im bea odzemeni bodovi no najmnogu vlijaese kaj Renova kade vo site slucai Rabotnicki i se priblizuvase so bodovi.

Drugo so vikas deka sea im teknalo na FFM za kotizacijata,pa dobro be majku mu zar ocekuvas podobri denovi vo nasiot fudbal so timovi koi ne mozat od izvlecat 12.000 evra za 1 sezona.Veruj podobro e vaka,a ne koj stiga da se natprevaruva,a posle vo tekot na sezonata da se predava od ponatamosnoto natprevaruvanje i da go sjebe celiot raspored na sezonata
Седи бе,на Градски со пиштоли влагаа,ги вадеа после утакмица,за тоа се дисквалификува одма екипа.Со помош беа да,ако имаш можност прегледај ги утакмиците на Ренова и оние на Работнички и ке видиш колку беше ебан Работнички за само Ренова да биде шампион,сето тоа наредено од потпретседателот на ФФМ,а газда на Ренова.Дај биди сериозен,имаат услови,ама Работнички беше дупло ебан од Ренова,факат факт.

За котизацијата немам ни намера да зборам,тоа се прави унапред,а не кога ке им прдне на ФФМ.Подобро е вака,жими кур е подобро.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
По се изгледа и Тетекс ќе се вклучи во борбата за титулата:smir: :)

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Гласав за Скопје на анкетата. Да видам дали ќе бидам единствен. Ама некој ме претркал :pos2:
Не дека ќе бидат шампиони, ама секој што ќе го потцени ФК. Скопје, ќе се врати без бодови дома.

Едвај чекам да видам како ќе го одиграат првенството.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
Почеток на првенството!

ПРВА МФЛ 01 КОЛО 31.07.2010 година во 17 часот

РЕНОВА - ПЕЛИСТЕР

ТЕТОВО
Главен судија Бошков Зоран - Неготино
1 асистент Стефанов Зоран - Кавадарци
2 асистент Недев Гоце - Кавадарци
КОНТРОЛОР Мојсоски Љупчо - Струга

4 судија Темелков Зоран - Кавадарци

ХОРИЗОНТ ТУРНОВО - СИЛЕКС

ТУРНОВО
Главен судија Петковски Зоран - Велес
1 асистент Манасиев Горан - Велес
2 асистент Новачев Петар - Велес
КОНТРОЛОР Ангелов Сашо - Кочани

4 судија Стојанов Стојанче - Штип

ВАРДАР - МЕТАЛУРГ

СКОПЈЕ, АРЕНА ФИЛИП 2

Главен судија Кипријановски Владимир Скопје
1 асистент Стојановски Тони - Скопје
2 асистент Хајдари Џенан - Скопје
КОНТРОЛОР Јанески Коста - Прилеп

4 судија Стојчевски Дарко - Скопје

СКОПЈЕ - РАБОТНИЧКИ

СКОПЈЕ, АВТОКОМАНДА-02.08.2010 во 17 часот
Главен судија Мечкаровски Димитар Скопје

1 асистент Милошевски Душко - Скопје
2 асистент Ширилов Игор - Скопје
КОНТРОЛОР Ристески Марјан - Кичево

4 судија Неделковски Дејан - Скопје

НАПРЕДОК - БРЕГАЛНИЦА

КИЧЕВО
Главен судија Ецкоски Марјан - Охрид
1 асистент Чакарески Лазе - Охрид
2 асистент Мацески Ацо - Охрид
КОНТРОЛОР Димитровски Димитар - Скопје

4 судија Маркоски Марјан - Охрид

ШКЕНДИЈА - ТЕТЕКС

ТЕТОВО - 02.08.2010 во 17 часот
Главен судија Спиркоски Горан - Прилеп

1 асистент Димоски Љупчо - Прилеп
2 асистент Костоски Зоран - Прилеп
КОНТРОЛОР Хаџипази Алилерџан - Гостивар

4 судија Мантев Петар - Неготино

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Конечно дојде денот шо го чекав :):D
Пишав и во фан клубот,и покрај сите проблеми и никаквата ситуација во ВАРДАР ме тресе возбуда ко шампионски тим да имаме.
Се надевам дека ќе се среди ситуација до полусезона,па конечно да може да проследиме некоа повозбудлива сезона ( кај што нема да се бориме за опстанок :tapp: ).

А и време е веќе да ги тргнат она мајмунине од ФФМ,нема банани повеќе....

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сирошкио Спирковски.... се него у огино го стават!
Ко запалена марионетка е!:tv:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Сирошкио Спирковски.... се него у огино го стават!
Ко запалена марионетка е!:tv:
Незнам колку си приметил, ама на такви “жешки“ терени ги праќаат Зоран Бошков или Петар Мантев...дали оти се научени на ќотек или дека се добри судии :)

Вардар загуби од Металург 2-1
Ренова поуспешна од Пелистер 2-0
Турново го победи Силекс убедливо 4-0
А Напредок ја совлада Брегалница 1-0

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576