Втора класа

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.257
Поени од реакции
26.479
Имав еден другар на кој слабост му беа убави девојки и му се погоди да ја фати 'најубавата'. Манекенка, прекрасно тело и згора на се пријатна девојка која што беше и те како посакувана. Откога раскинаа после извесен период ми делуваше малку разочарано затоа што како што велеше тој секоја после неа му била втора класа и дека тешко некоја ќе му се погоди барем приближно.

Што ако вашиот партнер/ка по ваши критериуми е втора класа? Се помирувате со тоа, се фрустрирате или...? Или па уште поинтересно што ако веќе сте ја имале пастрмката во рака, ви побегнала, па сега мора да се задоволите со плашици.

И да не се разбереме погрешно темава не е за убавина туку за лични критериуми и преференси горе примерот беше само за појаснување.

huh znaes kako e evrejskata kletva

Dabogda imao , pa nemao !

Jas bar sam imao pa sam nemao pa znam kako e , i mozam da kazam deka mnogu e tesko da se pomirish so sudbina . Frustrirachki e . I od zaslepenost ne mozes da uvidis cesto kvalitetite na "vtorata klasa" .

Zal za Despina rabotava.

Ova ima vrska so egoizmot , jas pokusavav da se spravam so toa so godini ali ne mozes pustoto . Oko covecko nenasitno a blazeni se tie koi ne znaat . Poubav pomiren im e zivotot .

A ovaa situacija e tolku jebeno losha sto ne pozeluem na najlosh neprijatel ... oti rabotata e prolazis kroz pakao , Miki :wink:

Секој си има свои класификации во избор на партнер.Јас си ја преферирам мојата прва класа каде човекот треба да зрачи со позитивност,да знае да комуницира,интелегенција,хумор,иронија и нормално физички изглед(згодно,плаво со плави очи).Доколку се фатам себе си со партнер кој ги нема овие карактеристики,нормално ќе се обидувам себе си дека ќе успеам да променам нешто,ќе се тешам себе си додека не пукне врската.Факт е дека одреден тип не привлекува,одреден не ни го гледаме.Излишни се муабетите за физички изглед,секој до себе сака авион,но некој со мотор некој без:)
Јас лично ќе се исфрустрирам ако не биде од мојата прва класа,друга класа не ми е за партнер.

некои се прва, некои се втора класа
ама обично се од првата

А некои од третата други од првата,а дел од втората.Што сакаше да каже поетот?

Епа, после квалитетно напуканите критериуми за „каков треба да биде“ немам проблем со започнување на нешто со некој кој не е таков каков што сум си замислила. Проблемот настанува нешто подоцна, по неколку недели да кажеме - кога ќе видам некој од првата ми класа:)

Суси наброј карактерстики од прва и од втора класа?

Суси наброј карактерстики од прва и од втора класа?

Тоа е индивидуална работа. За некој е да има цицки, гз и плава коса, за друг е да биде металка и да ги слуша Канибал Корпс, за трети е да го мава со камшици во латекс одело. Темава е субјективна, тоа што за мене е прва класа за Перо е втора и обратно, затоа и нагласив, класа како класа дефинирана од лични критериуми.

па веројатно критериумите за прва класа не се толку големи па сите други после таа прва класа да не можат да постигнат минимум 1 1/5 класа,е сеа ако сте си до толку ситничари на крајот ќе биде како што вика гего :drk::drk::drk:

Ама пострашно е кога ние сме втората класа.Кога тој некој кој нас ни е прва класа веќе одамна си има своја прва класа а ние колку и да се жртвуваме да немаме пристап до тронот. Дури и да сме најсовршени ова не можеме во никој случај да го смениме, ни со арно-ни со лошо.

Што ако вашиот партнер/ка по ваши критериуми е втора класа? Се помирувате со тоа, се фрустрирате или...? Или па уште поинтересно што ако веќе сте ја имале пастрмката во рака, ви побегнала, па сега мора да се задоволите со плашици.

Полесен е од првиот случај иако самиот по себе е доволно тежок и овој.
Разликата е во тоа што ова зависи од нас и можеме да го смениме ако сакаме, а првото не можеме колку и да се трудиме,бориме и збориме. Првата класа е веќе одамна резвирана а ние немаме пристап до тронот.

Дали можеме да се помириме со тоа дека сме ја изгубиле првата класа и да се задоволиме со втората иако живееме за првата?
Па дури и да можеме што ќе постигнеме со тоа? Ќе смениме нешто?
-Ништо, ама баш ништо. Едноставно треба да преболиме, да удриме еден формат и да продолжиме напред.

Во водата нема само една пастрмка.Пастрмките никогаш нема да исчезнат. Се е во рацете на рибарот. Едноставно треба да одлучи дали сака повторно да ужива во вкусот на пастрмката или ќе се задоволи со ситните рипчиња. А секоја наредна пастрмка може да биде далеку повкусна и подобро сервирана од било која претходна. Треба само да се застане, да се земе длабок здив, убаво да се размисли а потоа да се продолжи напред.
Накрај краева заслужуваме да јадеме пастрмки и не можеме да дозволиме самите себеси да си го скратуваме тоа задоволство :)))

Никогаш не сум ги делела на прва, втора, трета, четврта класа.Кај еден ми се допаѓале небесно сините очи, кај друг устата, кај трет брадата, кај четврт интелегенцијата.Не сакам поделби од тој вид ... ме ограничуваат некако.
А тоа ме убива.

Затоа очигледно никогаш не сум ги имала тие проблеми, ама пак, јас сум немирна ко ветер.Не сакам класи.:smir:

Тоа е индивидуална работа. За некој е да има цицки, гз и плава коса, за друг е да биде металка и да ги слуша Канибал Корпс, за трети е да го мава со камшици во латекс одело. Темава е субјективна, тоа што за мене е прва класа за Перо е втора и обратно, затоа и нагласив, класа како класа дефинирана од лични критериуми.

На истово мислев ако сум плавуша:)За да нема постови како претходниот.
за поетот мислев:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom