Турција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
abe decko ti poveke znaes za turcija i turskiot narod ili jas koj sum turcin sekoja godina poveke pati odam vo turcija i imam mnogu rodnini i prijateli tamu. i ti mi dojde da solis pamet mene za turcija. cekaj da ne ti veruvam vo toa sto napisa. :pos2::pos2::pos2:

ne ostavam na ciganite od bugarija da znaat

Дечко,дали jaс сум на 80-км от Турциja и Грциja и живеам во регион со турци или ти?Колко пати си бил во Турциja? Бил си во западните j делове?Адана?Кога идиш и видиш границата со Иран и Ирак тогаш зборуваj.:wink:
Лично jaс познавам 10 турци,кои штудират во Истамбул и не са си зели само 1 изпот,за да не им дадат диплома и да идат во армиjaта.
Много добре знем,дека 1-ва турска армиja е во Източна Тракиja и това е наjголемата армиja на Турциja.Па за жал е на малце плошт и е лесна мишена.

Лично jaс познавам 10 турци,кои штудират во Истамбул и не са си зели само 1 изпот,за да не им дадат диплома и да идат во армиjaта. Много добре знем,дека 1-ва турска армиja е во Източна Тракиja и това е наjголемата армиja на Турциja.Па за жал е на малце плошт и е лесна мишена.

Познавал десет Турци. :pos2::pos2:

Бугар.

Се е речено.

Пријател со М48 и М60 не се стига до Аустрија. :smir: Има Турција 1000000 армија ама не е професионална. За старите им тенкове не се произвеждат веке резервни части. Ситуацијата со логистиката е даже оште по зле. Аскерот може и да се бие до последна капка крв ама това никога не е било особен пробем за балканските народи. :helou:

pa jas vo nieden post ne rekov deka turcija ke vleze vo avstrija, i ne gledam pricini za toa. muabetov bese deka trucija sekogas e spremna za vojna so bilo koja drzava a osobeno so grcija. plus nema 10 milioni tuku 30 milion vojnici. plus ne se samo m48 i m60. proveri ovde sto i kako ima.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_Kuvvetleri_Komutanlığı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Deniz_Kuvvetleri_Komutanlığı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hava_Kuvvetleri_Komutanlığı

nekoi svetski poznati voeni analiticari velat deka vo turcija poseduva duri i atomska bomba. no ne sakam da komentiram za vakvi zagovori.

Дечко,дали jaс сум на 80-км от Турциja и Грциja и живеам во регион со турци или ти?Колко пати си бил во Турциja? Бил си во западните j делове?Адана?Кога идиш и видиш границата со Иран и Ирак тогаш зборуваj.:wink:
Лично jaс познавам 10 турци,кои штудират во Истамбул и не са си зели само 1 изпот,за да не им дадат диплома и да идат во армиjaта.
Много добре знем,дека 1-ва турска армиja е во Източна Тракиja и това е наjголемата армиja на Турциja.Па за жал е на малце плошт и е лесна мишена.

epa decko sigurno od tebe poveke pati sum bil i poznavam poveke turci. a sum bil se do urfa vo site delovi od turcija. aj ne soli mi mnogu za turcija, zosto nema sansi da znaes poveke od mene za turcija kako sto i jas ne mozam da znam za bugarija. tamam mi top evladim ?

BJK турската армија има само тези танкове М60 и М48. Другите машини са леко бронирани и вашо производство. Мен не ме интересува дали ке се тепате со грците. Странно е каде аз само ти пишам факти и права муабет со тебе а ти ми викаш циганин. :toe: Такова ли ти е воспитанието? Познавам турци и не са такви като тебе.

BJK турската армија има само тези танкове М60 и М48. Другите машини са леко бронирани и вашо производство. Мен не ме интересува дали ке се тепате со грците. Странно е каде аз само ти пишам факти и права муабет со тебе а ти ми викаш циганин. :toe: Такова ли ти е воспитанието? Познавам турци и не са такви като тебе.

leopardite se tursko prozivodstvo ??? plus jas ne rekov ciganin za tebe, tuku za ciganite od bugarija(pazi ne site bugari). epa tebe ako te cepka nesto ne znam. muvata na kapata :toe: i ne sekiraj se za moeto vospitanie. dobro kardas ?

Напишано од KomitaMKD
Која нација ја застапуваш.Србите ,Грците ???
Србите ги застапува. Ама не оти им пречат Турците туку оти тие им се спротиставуваат на грчиштата ( српските пријателчиња ).

За разлика од тебе... МАКЕДОНСКАТА...!!!
Делија абе можеби си мислиш дека ја претставуваш Македонската страна, ама таа не те смета за свој претставник :helou:. Така да си знаеш не зборуваш во име на Македонците бидејќи тие не сакаат српче да зборува во нивно име.

Да не беа во нато сега и Израел ќе ги гранатираше како што ги гранатира Палестинцине... Турија ќе беше втора Палестина...!!! Ете така гледам јас на работите...
Не е тоа Србија бе па да ги бомбардира кој стигне. Турците имаат силна армија бидејќи имаат многу непријатели во соседните муслимански земји бидејќи не се исти како нив иако се муслимани ( но не се радикални ) , и не верувам дека Израел би се осмелил да проба да ги нападне. Освен тоа се и стратегиски партнер на САД.

Малце се престара да хвалиш турскиа аскер.
Лично мога да ти кажа,дека младите турци не сакат да влизат во воjската и одат да штудират и не си зимат изпити само за да отложат оденето во армиjaта.
Како и да е од Бугарија се многу помоќни- балгарче което се опитва да ни даржи лекции.

milinade1.jpg
[/URL]

Нема веќе Турција да го дочека балканот распарчен и отворен за освојување како во 14 век.:pop:

Србите ги застапува. Ама не оти им пречат Турците туку оти тие им се спротиставуваат на грчиштата ( српските пријателчиња ).

Делија абе можеби си мислиш дека ја претставуваш Македонската страна, ама таа не те смета за свој претставник :helou:. Така да си знаеш не зборуваш во име на Македонците бидејќи тие не сакаат српче да зборува во нивно име.

Не е тоа Србија бе па да ги бомбардира кој стигне. Турците имаат силна армија бидејќи имаат многу непријатели во соседните муслимански земји бидејќи не се исти како нив иако се муслимани ( но не се радикални ) , и не верувам дека Израел би се осмелил да проба да ги нападне. Освен тоа се и стратегиски партнер на САД.

Како и да е од Бугарија се многу помоќни- балгарче което се опитва да ни даржи лекции.

Сад се марионетка на Израел.Така да ако им текне утре да прават напад врз турција го прават.

http://uk.youtube.com/watch?v=VnE_MpTBNDc&feature=channel
Фесовете в'н от Б'лгарија.

Можда балканските земји се поделени со свои политики и идеологии али кога доаѓа збор за взаемен непријател,меѓусебните рчки се забораваат.

abe stvarno mnogu gi pocituvam srbite i mislam deka se super narod, no ne i cetnickite kopilinja ko tebe.

Од кај закључи дека сум четник?Да не гледаш у кугла?

Разбира се брат :smir:. Нема да е като 14 век. Ама то и техната армија е една. Ама има и луге каде си веруват. :toe:

Абе глупи срби и глуи блгари кликните овде за гломеите сили во светот со си све пишива, со си војници со си воена технологија ИТН. Па после трескајте глупости до сабајле ако сакате, http://www.globalfirepower.com/

Turkey Military Strength

PERSONNEL
Total Population: 71,892,808 [2008]
Population Available: 39,645,893 [2008]
Fit for Military Service: 33,444,999 [2008]
Reaching Military Age Annually: 1,298,979 [2008]
Active Paramilitary Units: 150,000 [2007]
ARMY
Total Land-Based Weapons: 6,672
Tanks: 4,205 [2007]
Armored Personnel Carriers: 830 [2007]
Towed Artillery: 685 [2007]
Self-Propelled Guns: 868 [2007]
Multiple Rocket Launch Systems: 84 [2007]
Mortars: 5,813 [2007]
Anti-Tank Guided Weapons: 1,283 [2007]
Anti-Aircraft Weapons: 1,664 [2007]
NAVY
Merchant Marine Strength: 602 [2008]
Major Ports and Harbors: 6
Submarines: 13 [2007]
Frigates: 24 [2007]
Patrol & Coastal Craft: 28 [2007]
Mine Warfare Craft: 24 [2007]
Amphibious Craft: 8 [2007]
AIR FORCE
Total Aircraft: 1,199 [2007]
Helicopters: 336 [2007]
Serviceable Airports: 117 [2007]
FINANCES (USD)
Defense Budget: $10,900,000,000 [2007]
Foreign Exch. & Gold: $76,510,000,000 [2007]
Purchasing Power: $853,900,000,000 [2007]
OIL
Oil Production: 45,460 bbl/day [2005]
Oil Consumption: 660,800 bbl/day [2005]
Proven Oil Reserves: 300,000,000 bbl [2006]
LOGISTICAL
Labor Force: 23,530,000 [2007]
Roadways: 426,906 km
Railways: 8,697 km
GEOGRAPHICAL
Waterways: 1,200 km
Coastline: 7,200 km
Square Land Area: 780,580 km

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey

Делија абе можеби си мислиш дека ја претставуваш Македонската страна, ама таа не те смета за свој претставник :helou:. Така да си знаеш не зборуваш во име на Македонците

.

:pos2::pos2::pos2:... А да не мислиш ти дека ја застапуваш Македонија...??? Па и Гвујо е премиер, ама за мене он нема никаква интелектуална моќ и нема никаква ингиренција да ја застапува Македонија И ШТО СЕГА...???
Нити јас, а Богами ни ти не ја застапуваш Македонија... Секој овде збори сам за себе... Јас како Македонец НИКОГАШ, АМА Н И К О Г А Ш, неможам да бидам од страна на Турците... А ти како "Македонец" за мене е чудно да ја сакаш Турција и така се вртиме во круг... Затоа остави секој нека си го каже својот став и готово, а не да ми кажуваш ти не мене јас што сум бил и кого застапувам... :tapp:

Turkey Military Strength

PERSONNEL
Total Population: 71,892,808 [2008]

А бе Турче... Таа популација од 71.892.808 е сосе Курдите или...??? :pos2::pos2::pos2:

:pos2::pos2::pos2:... А да не мислиш ти дека ја застапуваш Македонија...??? Па и Гвујо е премиер, ама за мене он нема никаква интелектуална моќ и нема никаква ингиренција да ја застапува Македонија И ШТО СЕГА...???
Нити јас, а Богами ни ти не ја застапуваш Македонија... Секој овде збори сам за себе... Јас како Македонец НИКОГАШ, АМА Н И К О Г А Ш, неможам да бидам од страна на Турците... А ти како "Македонец" за мене е чудно да ја сакаш Турција и така се вртиме во круг... Затоа остави секој нека си го каже својот став и готово, а не да ми кажуваш ти не мене јас што сум бил и кого застапувам... :tapp:

А бе Турче... Таа популација од 71.892.808 е сосе Курдите или...??? :pos2::pos2::pos2:

ne sose cetnicite i majkati.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom