Фан Клуб: Удинезе

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.589
Поени од реакции
5.592
Удинезе еден од подобрите клубови во Италија последниве сезони, минатава сезона 07/08 стигнаа до 7мо место на табелата a и сезонава очекувам повторно да бидат горе на табелата.

Еве го составот за 08/09:

голмани:

Antonio CHIMENTI
Samir HANDANOVIC
Saulo RODRIGUES DOS SANTOS

одбрана:
Moreno AOAS VIDAL
Andrea CODA
Felipe DALBELO DIAS DA SILVA
Damiano FERRONETTI
Aleksandar LUKOVIC
Alain NEF
Giovanni PASQUALE
Cristian Eduardo ZAPATA VALENCIA

средина:
Gaetano D'AGOSTINO
Fernando DAMIAN TISSONE
Raffaele DE MARTINO
Roman EREMENKO
Gokhan INLER
Mauricio Anibal ISLA
Christian OBODO
Antonio LANGELLA
Giampiero PINZI
Guilherme SIQUEIRA

напад:
Antonio DI NATALE
Antonio FLORO FLORES
Simone PEPE
Fabio QUAGLIARELLA

150px-Udinese_calcio.gif

Добро се покажаа последнава сезона,али оваа сезона мислам дека ке се изборат за Европа бидејки QUAGLIARELLA и DI NATALE се добри напаѓачи.

Удинезе еден од подобрите клубови во Италија последниве сезони, минатава сезона 07/08 стигнаа до 7мо место на табелата a и сезонава очекувам повторно да бидат горе на табелата.

голмани:

Antonio CHIMENTI
Samir HANDANOVIC

одбрана:
Moreno AOAS VIDAL
Andrea CODA
Damiano FERRONETTI
Aleksandar LUKOVIC
Alain NEF
Giovanni PASQUALE

средина:
Gaetano D'AGOSTINO
Fernando DAMIAN TISSONE
Raffaele DE MARTINO
Roman EREMENKO
Gokhan INLER
Mauricio Anibal ISLA
Christian OBODO
Antonio LANGELLA
Giampiero PINZI
Guilherme SIQUEIRA

напад:
Antonio DI NATALE
Antonio FLORO FLORES
Simone PEPE
Fabio QUAGLIARELLA

150px-Udinese_calcio.gif

Само тиа четворица играчи им вреда , без нив нишо не праа особено без ди натале кој им е :zver: !!!

голмани:

Antonio CHIMENTI
Samir HANDANOVIC

одбрана:
Moreno AOAS VIDAL
Andrea CODA
Damiano FERRONETTI
Aleksandar LUKOVIC
Alain NEF
Giovanni PASQUALE

средина:
Gaetano D'AGOSTINO
Fernando DAMIAN TISSONE
Raffaele DE MARTINO
Roman EREMENKO
Gokhan INLER
Mauricio Anibal ISLA
Christian OBODO
Antonio LANGELLA
Giampiero PINZI
Guilherme SIQUEIRA

напад:
Antonio DI NATALE
Antonio FLORO FLORES
Simone PEPE
Fabio QUAGLIARELLA

150px-Udinese_calcio.gif

[zEUs];1582117 напиша:
Само тиа четворица играчи им вреда , без нив нишо не праа особено без ди натале кој им е :zver: !!!

Се гледа колку си ги прател Удинезе.
Гокан Инлер во моментов е најдобриот играч на зебрестите од Удине. Пола од кремот, т.е. половина од силните Европски клубови беа заинтересирани за него. Фелипе е уште еден играч од костурот на Удинезе во последниве неколку сезони. Лангела и Тисоне се супер засилувања кои ќе ја зголемат конкуренцијата во тимот а и ќе му дадат нова димензија со нивната брзина и креативност. Ди Натале и Кваљарела се стандардно добри, како за тимот на Удинезе така и за Италијанската репрезентација. Сепак според мене, овој тим нема да котира така високо како и минатата сезона. Очекувам пласман некаде помеѓу 8 и 11 место.

Ред Девил, ова да ти е ПОСЛЕДЕН пат да делиш правда дали треба да има или да нема некоја тема во овој подфорум барем, кај шо сум јас надлежен. Ако уште само еднаш ти текне да кажуваш која тема да оди во канта а која да остане, јас лично ќе се погрижам да добиеш барем еден ден одмор од форум, не од темата.

Продолжете со дискусија.

Гокан Инлер во моментов е најдобриот играч на зебрестите од Удине. Пола од кремот, т.е. половина од силните Европски клубови беа заинтересирани за него. Фелипе е уште еден играч од костурот на Удинезе во последниве неколку сезони. Лангела и Тисоне се супер засилувања кои ќе ја зголемат конкуренцијата во тимот а и ќе му дадат нова димензија со нивната брзина и креативност. Ди Натале и Кваљарела се стандардно добри, како за тимот на Удинезе така и за Италијанската репрезентација. Сепак според мене, овој тим нема да котира така високо како и минатата сезона. Очекувам пласман некаде помеѓу 8 и 11 место.
Јас тука би го додал и Ободо
Дечкото е ѕвер:smir:

Вистина е дека не пратим мн удинезе ама од тоа што сум видел тие дечки се покажале а особено Ди Натале , можда си у право за Гокан Инлер ама ја сум гледал само 3-4 напревари на Удинезе минатата сезона , а и италијанска лига не пратим мн мн бидејќи не ми е по укус(сите имаат различен укус), играат мн поразличен фудбал од англискиот со мн тактизирање а во англија играат повеќе со трчање по крилата а у италија нз дали некој тим игра со крила , изгледа таа тактичка игра мн е добра бидејќи италијански екипи имаат мн освоени трофеи во ЛШ , УЕФА и др.

Па според мене најнезгодниот тим во Серија А!Имаат неколку поединци како Ди Натале,Кваљарела,Инлер,Запата,Фелипе,Тисоне...што направија разлика во тимот!Имаат ептен добри скаути,посебно за Јужна Америка!Секогаш вадат добри играчи!Иначе имаат еден млад играч Санчез или Суарез(како и да е)ептен е добар!Дечкото игра крило и е ѕвер!Иначе незнам дали е на позајмица или не ама добар е!

[zEUs];1583526 напиша:
Вистина е дека не пратим мн удинезе ама од тоа што сум видел тие дечки се покажале а особено Ди Натале , можда си у право за Гокан Инлер ама ја сум гледал само 3-4 напревари на Удинезе минатата сезона , а и италијанска лига не пратим мн мн бидејќи не ми е по укус(сите имаат различен укус), играат мн поразличен фудбал од англискиот со мн тактизирање а во англија играат повеќе со трчање по крилата а у италија нз дали некој тим игра со крила , изгледа таа тактичка игра мн е добра бидејќи италијански екипи имаат мн освоени трофеи во ЛШ , УЕФА и др.

Не, океј е не те нападнав јас не се правдај. :)
Само те поправив.

Па според мене најнезгодниот тим во Серија А!Имаат неколку поединци како Ди Натале,Кваљарела,Инлер,Запата,Фелипе,Тисоне...што направија разлика во тимот!Имаат ептен добри скаути,посебно за Јужна Америка!Секогаш вадат добри играчи!Иначе имаат еден млад играч Санчез или Суарез(како и да е)ептен е добар!Дечкото игра крило и е ѕвер!Иначе незнам дали е на позајмица или не ама добар е!

Алексис Санчез, чилеанец. Добар е но сеуште не е земен во А тимот на Удинезе, веќе втора сезона. Зошто? Не знам ни јас, каде и што беше пуштен на позајмица се покажа...
Мене според стилот на игра ме потсеќа на Агеро, а скаутите го споредуваат со К. Роналдо. Дека е добар, тоа е несоомнено но дали ќе добие шанса да се докаже оваа сезона, ќе видиме. Инаку неговата цена во моментов е 20м евра.

Има уште двајца африканци во овој тим на кои истотака им се предвидува блескава иднина, но нивното време допрва доаѓа па најверојатно сезонава ќе бидат пратени на позајмица.

Не бе Удинезе се закон!Тој малиот е ѕвер невиден!Јас ствано незнам зашто не игра!На Gazzetta страницата,го има во формацијата за оваа сезона!А дека вреди 20 милиони баш и не би рекол но сигурно е квалитетен и во иднина би бил многу скап!

голмани:

Antonio CHIMENTI
Samir HANDANOVIC

одбрана:
Moreno AOAS VIDAL
Andrea CODA
Damiano FERRONETTI
Aleksandar LUKOVIC
Alain NEF
Giovanni PASQUALE

средина:
Gaetano D'AGOSTINO
Fernando DAMIAN TISSONE
Raffaele DE MARTINO
Roman EREMENKO
Gokhan INLER
Mauricio Anibal ISLA
Christian OBODO
Antonio LANGELLA
Giampiero PINZI
Guilherme SIQUEIRA

напад:
Antonio DI NATALE
Antonio FLORO FLORES
Simone PEPE
Fabio QUAGLIARELLA

150px-Udinese_calcio.gif
Antioni Chimenti e golman na Juve momentalno, zosto si go pisal?
Inaku da kazam za Udineze krajnata sezona trebase da go potisne milan da dojdese na 5toto mesto mozese no eto bidna, ovaa sezona ocekuvam poveke od Udineze.

Темава е отворена пред купот :)
А тој Кименти сезонава заминал од Удинезе во Јуве ?

пријателска:

Виљареал - Удинезе 0-1 Quagliarella 70'

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom