GPS мапи за Symbian OS v9.2, S60 (освен Nokia Maps и Google Maps)?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.099
Веб-сајт
www.kajgana.com
Me нервира што Nokia Maps и Google Maps покрај вградениот GPS рисивер бараат и активна интернет конекција (што во странство го прави позиционирањето бескорисно, а кај нас прави трошок). Кој софтвер и мапи функционираат на Symbian OS v9.2, S60 исклучиво со вграден GPS рисивер?

Me нервира што Nokia Maps и Google Maps покрај вградениот GPS рисивер бараат и активна интернет конекција (што во странство го прави позиционирањето бескорисно, а кај нас прави трошок). Кој софтвер и мапи функционираат на Symbian OS v9.2, S60 исклучиво со вграден GPS рисивер?

Гармин друже,а има и мапа на Мк.Не е 100% дигитализирана... ама брка работа :)

кхм... и јас користам е90, не бараат активна интернет конекција. Само првиот пат ако треба мапите да ги симнеш, потоа треба само да причекаш додека да те лоцира т.е. додека лоцира телефонот сателит, последниве 2 недели незнам дали е само кај мене и блискиве колеги или е на глобално ниво проблемов - но скоро секој телефон што има вграден џипиес му требаат повеќе од 5/10 минути за да најде сателит, до пред 10тина дена при самото активирање веќе имаше најдено 4 до 6 сателити :D

како и да е кај мене на форум имаше една тазе тема со ТомТом 7.2 комплет со мапи од истоков на европа.
јас сум си задоволен од нокиа мапс, ја користам првата верзија, втората велат многу подобра била ама одкако ќе ги апдејтува мапите - ќе имаш само 2 улици и една населба :pos:

Кај мене од постојано 5-10 минути му треба, а некогаш и воопшто не се поврзува.
Ако седнам покрај вифи одма ќе се поврзе истата минута. Сега го фаќам на финта. Имам еден аксес поинт направено Н82 го крстив, Ad-Hoc е као демек со компјутерот дома се поврзува и тој ќе си се уклучи и компјутерот мој го нема али битно wifi-то е конектирано, па ќе ме лоцира за брзо време. Пробај и ти со ова.

кхм... и јас користам е90, не бараат активна интернет конекција. Само првиот пат ако треба мапите да ги симнеш, потоа треба само да причекаш додека да те лоцира т.е. додека лоцира телефонот сателит
Кога се конектира, не ги симнува сите мапи, туку од областа во која си. Мрдни негде и пак ке ти бара конекција. Знаеш :)

Таму кај што шеташ со курсорот низ мапата, таму ти симнува. Отиди во нигерија на мапата, ќе почне мапата од нигерија да ти ја симиња;)

Таму кај што шеташ со курсорот низ мапата, таму ти симнува. Отиди во нигерија на мапата, ќе почне мапата од нигерија да ти ја симиња;)
затоа јас си седнав во рамстор едно пола саати и симнував, скопје, скопските села, патото до велес и велес, охрид, патот од скопје до истамбул, цела софија, пловдив, едрене, истамбул, дубаи комплет преку 40мб... :D

дали воопшто има некој издадено мапа на скопје со сите улици?мене конкретно ми треба за NAV N GO??

затоа јас си седнав во рамстор едно пола саати и симнував, скопје, скопските села, патото до велес и велес, охрид, патот од скопје до истамбул, цела софија, пловдив, едрене, истамбул, дубаи комплет преку 40мб... :D
се што набројав во овој пост можете да симнете на следниот линк, т.е. сега ги аплоудувам на рапид шер... за 20/30 мин ќе биде, околу 180мб зафаќаат комплет сите мапи од скопје, патото до велес, охрид, истамбул и дубаи.

се што набројав во овој пост можете да симнете на следниот линк, т.е. сега ги аплоудувам на рапид шер... за 20/30 мин ќе биде, околу 180мб зафаќаат комплет сите мапи од скопје, патото до велес, охрид, истамбул и дубаи.

каде можат да се симнат.

дали воопшто има некој издадено мапа на скопје со сите улици?мене конкретно ми треба за NAV N GO??
Јас имам ептен детална мапа од скопје да ти пратам, ама за Нокиа Мапс е. Незнам дали ке ти одговара на тоа твоето.

Јас имам ептен детална мапа од скопје да ти пратам, ама за Нокиа Мапс е. Незнам дали ке ти одговара на тоа твоето.

вреди да се проба :)

каде можат да се симнат.
абе 180мб е интернетов ми шиба ама се дисконектира на 20/30 мин :S

пробав да ја поделам на 3-4 на рапид да ја ставам не иде... :/

имам свој сервер, па викендов ќе ја качам, вечер ќе го оставам нека полни ;)

абе 180мб е интернетов ми шиба ама се дисконектира на 20/30 мин :S

пробав да ја поделам на 3-4 на рапид да ја ставам не иде... :/

имам свој сервер, па викендов ќе ја качам, вечер ќе го оставам нека полни ;)

ok..фала на информацијата :wink:..кога ќе ја закачиш пиши

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom