Кумановски речник!

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Људи, не сум од Куманово и немам роднини тамо, али много ми прај ќеф кад ќе чују како Кумановци зборев на кумановски! Не знам зошто!

Па ај, да гу напунимо ову тему сас кумановски зборови. Може ли?

Кад Охриѓани можев такој, нека можев и Кумановци!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
А преведувач ќе има?Искрено многу тешко го разбирам овој дијалект.Сега се подобрувам, а порано бев тотално изгубен:)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
А преведувач ќе има?Искрено многу тешко го разбирам овој дијалект.Сега се подобрувам, а порано бев тотално изгубен:)

Па, ако се смилуев Кумановци, ондак може. Иначе, ке читаш као што ке ти напишев. ;))))

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
лол, ја кумановскио никако не го разбирам ... дајте да научиме нешто ...:vozbud:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Па, ако се смилуев Кумановци, ондак може. Иначе, ке читаш као што ке ти напишев. ;))))
Слажем се с'с правила тему.(ако вака е правилно, се потрудив колку можам подобро да го напишам:))

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
имам една колешка од куманово ама ко ќе отпука некој кумановски.. мислам дека речник да земам нема да се снајдам

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
имам една колешка од куманово ама ко ќе отпука некој кумановски.. мислам дека речник да земам нема да се снајдам
Ееее, зашто такој сви викате? Абе разбирљив е, не е до толко неразбирљив како ви што га правите. У реду, можда треба и ви малко да се потрудите. :)

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Ејј,свака част за овуј тему.Одвај чекаше да се отвори оваква тема за да можу да се опушту малко и да си пишују на кумановски.Супер хехе:helou::)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Јас многу се нервиру кога ќе го слушнев кумановски јазик. whatever... :vozbud:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Е шта да цепамо, кд не га знаемо.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Vcera bev ecmenot da ga ozneam i prascite da gi naranam kad od odedan put zapocna da vrne i vikam pu da mu e*bam stopankata kud sg najde da vrne. I taka obuv opincite i pojdov u koperaciju na sred selo da pijemo i poemo sa ljudima i taka sam pominuo cel dn.:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Нешто слабо кумановци по форум.Изгледа сви су отишле на одмор у Охрид(само ја дрему у Куманово)дајте некоју тему да почнемо за да ни иде пол'сно збпрење.хехе.пооз:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom