Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ја гледам и таа страна и некако како да не ми е јасна,па и првоборците можеле да прават деца зарем не?:)
Инаку што се однесува до твоето мислење се согласувам за погоре наведеното,само не знам дали тоа го мислиш по партијска или по Струмичка линија?
Сега АБЦ, не се прави наудрен, зарем незнаеш дека со двајца сведоци можеше секој да стане борец многу лесно? Мене ми е некако неспоиво војување на терен и во кревет :)
Исто како денес што со членување во партија се постигнуваат многу цели, легални или нелегални.

Моето мислење...хмммм...партиска линија јас немам, мене ме заболе за партии, си го гледам сопствениот интерес.
Струмичката линија тука нема врска.
А ти што мислиш?
Има тука некое здраво издржано мислење по темата или се се сведува на борба меѓу „комуњарите“ и „бугарофилите“ диригирани од соодветните штабови, најчесто со навреди, полувистини и шпекулации?
За мене, нема.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Експресно изгласување на закони??па затоа ке плакате 60% поскапо парно и не знам колку поскапа струја....
kazi mi od koga makedonskata vlada moze da ja kontrolira cenata na mazutot vo svetot i cenata na strujata koja ja uvezuvame?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Од ДПБНЕ немаат ни уши ни рогови...келјави се:pos2:...Башка другото бегаат од отчет како евреин од крст :tv: И за дефокусирањето....не се секирај за портокаловите...родени дефокусирани се..такви пациенти ретки се... затоа и му се најомилени на Бранко.
aj od mart pa nataka ke praime muabet koj na koj mu e najomilen poso branko tesko deka ke si ostane pretsedatel. da ne zaboravime deka ako ljube dojde na pretsedatelskata funkcija toa e kraj za sdsm zatoa sto oni go namestija za u hag, oni gi mestea branitelite i oni go strpaa tarculovski u hag. ljube ima da im se odmazdi za sve. a bate bane si ja ima muvata na kapata pa ke bega kako znae i umee... i vikas omileni na branko a? pa branko i sdsm se pokazaa deka ne vredat nisto vo drzavava. od mart nema vise pomiluvanje samo zatvor za sdsm :helou:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Дента кога се врати, Љубе се сретнал со Бранко за да му се заблагодари за некои документи што ги дал Бранко, а помогнале во одбраната.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Сега АБЦ, не се прави наудрен, зарем незнаеш дека со двајца сведоци можеше секој да стане борец многу лесно? Мене ми е некако неспоиво војување на терен и во кревет :)
Исто како денес што со членување во партија се постигнуваат многу цели, легални или нелегални.

Моето мислење...хмммм...партиска линија јас немам, мене ме заболе за партии, си го гледам сопствениот интерес.
А ти што мислиш?
Има тука некое здраво издржано мислење по темата или се се сведува на борба меѓу „комуњарите“ и „бугарофилите“ диригирани од соодветните штабови, најчесто со навреди, полувистини и шпекулации?
За мене, нема.

Поддршка за Заев
Членовите на Секцијата на Четвртата бригада и борците на град Скопје
Почитуван градоначалнику, Зоран Заев,

Секцијата на борците на Четвртата македонска бригада при Градскиот одбор на Сојузот на борците на Скопје искрено сочувствува поради неправдата што Ви беше направена од актуелната власт. Ова сочувство и солидарноста со Вас и со народот на Струмица ги искажавме со присуството на протестниот митинг во Струмица вечерта на 30 јули 2008 година од невладините организации на вашиот град. Масовното присуство и единство на народот во осуда на вашиот притвор не' потсети на далечните години на НОБ, во која учествуваа неколку стотици граѓани на Струмица и беа единствени во борбата против фашизмот.

Високо го цениме Вашиот личен придонес во негувањето на традициите на таа борба преку настаните и борбите на Четвртата бригада во која учествуваа поголем број струмичани. Секоја година масовно и свечено се одбележува 23 јули, денот кога беше формирана таа бригада во 1944 година на Плачковица и на која Вие редовно бевте присутни. Жалевме искрено што тоа одбележување оваа година беше извршено без Ваше учество поради познатите причини, прогонот што го вршеше власта врз вас. Знаевме дека за тоа одбележување Вие сте дале согласност и голема поддршка. Го знаеме и тоа дека Вие сте дале предлог со автобус да поминеме по новиот асфалтен пат покрај селата Раборци и Попчево во планинскиот реон на Чам Чифлик и да дојдеме на Цареви Кули над Струмица. Вие сте изразиле желба таму кај новиот споменик политичкиот комесар на Четвртата бригада, Раде Гогов, да раскаже за борбите на бригадата против Германците за одбрана на Струмица од 23 до 27 септември 1944 година. Сето тоа беше извршено.

Сега кога сте на слобода, за што искрено се радуваме, уверени сме дека ќе продолжите со Вашата поддршка во негувањето на традициите од НОБ со оглед на тоа што во НОБ со многу жртви македонскиот народ ја извојува својата вековна желба за слобода и за своја држава. Ова одбележување ќе биде мошне значајно во 2009 година кога ќе ја одбележиме 65-годишнината од формирањето на Четвртата бригада.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=891A53A646193B4196ADC04665680F3D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ова борците го напишале или "нивните наследници и продолжувачи" на делото?

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Celava rabota e mnogu logicna.Ako imase nekoj od sto mozese da mu go zagrozi rejtingot na grujo togas toa sigurno bese SAMO ZAEV i nikoj drug.moze ne za mesec,dva,godina, ama ako prodolzese zaev vo isto tempo togas na slednite parlamentarni izbori 100%.vaka mu se udri crtka edna za iden lider na sdsm.logicen poteg ama nefer od strana na grujo.zatoa ne treba da se veruva mnogu po teliviziite zosto kaj nas nisto ne e slucajno sekogas ima zadni nameri. potsetete se kako zavrsi slucajot buckovski.....pet pati poizdrzliv slucaj od ovoj na zaev pa pak nisto...kaj nas se e so zadna namera nisto ne e slucajno.

Член од
5 декември 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
Ако убаво гледаш тоа не е фасада а дека цел трговски е од стакло ,ама и ти не знаеп од каде за прв пат гледаш нешто такво па си мислиш да не е некоја нова фасада
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Убаво шо реплицираш... Штета што не резонираш... Фасада е фраза, шо требаше да кажам убав стакларник ни направија во Струмица!? Или ова од вонка е лепено стакло ко аквариум?

Абе држи си ги предпоставките за тебе... Каде јас сум бил ти никојпат нема да бидеш...

Ти ако се палиш на трговски центар од 12 милиони евра... Јас сум видел многгу многгу повеќе!

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Убаво шо реплицираш... Штета што не резонираш... Фасада е фраза, шо требаше да кажам убав стакларник ни направија во Струмица!? Или ова од вонка е лепено стакло ко аквариум?

Абе држи си ги предпоставките за тебе... Каде јас сум бил ти никојпат нема да бидеш...

Ти ако се палиш на трговски центар од 12 милиони евра... Јас сум видел многгу многгу повеќе!
И сега си главен овде, бреееј овој Иван каде бил ?!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

А ти што мислиш?
За мене, нема.
Јас мислам дека кај тебе преовладува малку Струмичката линија над партијската,а најмногу се водиш од интересот на народот слично како и јас.Очекувам дека ќе бидеш прогласен за партијски определена личност за брзо време,овде на овој форум.:smir:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас мислам дека кај тебе преовладува малку Струмичката линија над партијската,а најмногу се водиш од интересот на народот слично како и јас.Очекувам дека ќе бидеш прогласен за партијски определена личност за брзо време,овде на овој форум.:smir:
И да бидам, АБЦ, не ми е воопшто битно, иако ме нервира :)...А и нема да биде првпат.
Ме прогласуваа тука за комуњар, за ДПМНЕ-овец...па никому ништо, нели?
Туку, прошетав по градот поручекта, гледам некои собираа пак потписи.
Изгледа беа од страната контра Заев. Изгледа пак некоја демек граѓанска асоцијација...не знам, не застанав, не ме интересира...

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

Е да има такви што лесно лепат етикети...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
dobar tekst so ubavo hronoloski podredeni nastani, razbirlivo..najverojatno do gusa ima malverzacii zatoa zaev so dusa ja doceka abolicijata.
Tекстот е одличен и ја опфаќа целосната состојба со криминалните активности во случајот и прилично независен,би рекол.Но останува да лебди едно прашање кое всушност е најбитно во целата оваа пародија:
-КАДЕ БЕА ПРАВОСУДНИТЕ ОРГАНИ И ВЛАСТА ЗА ЦЕЛО ВРЕМЕ ДОДЕКА СЕ ГРАДЕШЕ ГЛОБАЛ?
Дали дотичните играа карти,се разбркуваа по ходници за да “опнат“ некоја колешка перспективна идна судијка,се сончаа ли на плажите по Грчката ривиера,дркаа ли, или се правеа “на Тошо“?Каде беа цели две години,што правеа,па не се два дена,ебаго?За тие две години немаше да се “проневерат“ толку многу пари,ако интервенираа навреме.За тоа време немаше Крстев да направи куќа од милион евра,и за крај клопчево започна да се одмотува од внатре а требаше обратно.
-Ги пикаш сите судии и обвинители кој не интервенирале навреме во притвор,не мора пред камерите на Сител,ги пикаш сите кој не доставиле судски решенија до надлежните во општината исто во притвор за да почнат со питање пред Глобал оти учествувале во криминалот,и на крај ги затвораш главните виновници кој нема да се петелат пред камери дека се невини и дека не знаеле зошто се виновни.Е така се тоа работи господине “огледало“,разбираш.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom