Случај ЗАЕВ - генерална дискусија

• Креатор на темата drle
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Не се свесни дека сами себе си го убијале.
Бранко мислеше дека Грујо ќе го руши а копиљов од Турција ќе глуми демек е кул фраер.
Му рече на избори ќе се видиме и ќе те поразам.
Али пази овој што сака избори е диктатор а овој Бранко кој му се темни од избори е демократ.
Комунистички матрикс.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
И којзнае по кој пат папагалски пост. Смисли нешто креативно барем, да се разликува овој пост од претходните 300.

Ама..тоа ти е..што да очекуваш од човек кој едвам завршил средно техничко..
nema vrska obrazovanieto ..jas poznavam mnogu visoko obrazovani luge koi nemaat gram inteligencija i recnik :smir:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Не се свесни дека сами себе си го убијале.
Бранко мислеше дека Грујо ќе го руши а копиљов од Турција ќе глуми демек е кул фраер.
Му рече на избори ќе се видиме и ќе те поразам.
Али пази овој што сака избори е диктатор а овој Бранко кој му се темни од избори е демократ.
Комунистички матрикс.
Бране оправдано си замина на одмор Турција по фактот дека законски и уставно им го смести на Грујо ... пооправдано и со почиста совест неможело да биде...ами овој Пиноче по кој повод е на одмор..По повод дека цела Македонија ни ја напраил двојазична?:tapp:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
nema vrska obrazovanieto ..jas poznavam mnogu visoko obrazovani luge koi nemaat gram inteligencija i recnik :smir:
Има разлика, помеѓу високо образование...и домашно воспитување.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
:vozbud:
Во оваа прилика како пример само би го спомнал ликот и делото на В.Бучковски поради кој за малку ќе се задавев од смеење кога на А1 го праша Б.Ц. дали ќе се враќа во сдс како претседател или обичен член.

Член од
8 јуни 2005
Мислења
69
Поени од реакции
0
Не!
Откако сите осомничени/обвинети се аболираат, тогаш постапката се прекинува. Нема против кого да се води постапка. Само еден да остане, ќе се води против него само, сфаќаш?
Вообичаено е сите да се аболираат, ретко кога некој не се аболира.
дадов и пример погоре кој би можел да биде на пр. единствен аболиран во некој предмет.
Се надевам дека бев појасен.
се секаваш ли шо ти кажувах за Заев пред 7-8 мес.Гледаш ли оти е апаш.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Бране оправдано си замина на одмор Турција по фактот дека законски и уставно им го смести на Грујо ... пооправдано и со почиста совест неможело да биде...ами овој Пиноче по кој повод е на одмор..По повод дека цела Македонија ни ја напраил двојазична?:tapp:
Двојазична ?
Мислиш на општините каде мнозинство се 20%.
Односно мислиш на новата територијална поделба маде од СДСМ.
Сега дали СДСМ или ДПА да ги слушам за предавство ?

Денеска на Бране му изгласаа закон има рок од 30 дена да го потпише.
Јави му имам добра парцела до мене, газдите се во Турција 15 години не се вратени само ми треба чоек во катастар, јас праам, јас градам, кога ќе ме фатат иста шема како Заев.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Двојазична ?
Мислиш на општините каде мнозинство се 20%.
Односно мислиш на новата територијална поделба маде од СДСМ.
Сега дали СДСМ или ДПА да ги слушам за предавство ?

Денеска на Бране му изгласаа закон има рок од 30 дена да го потпише.
Јави му имам добра парцела до мене, газдите се во Турција 15 години не се вратени само ми треба чоек во катастар, јас праам, јас градам, кога ќе ме фатат иста шема како Заев.
Па до сега беше така, а од сега мислам дека ќе биде на цела територија. Ако добро се сеќавам, законот не гласи: таму кај што има 20%, туку: тие кои се 20% ќе имаат право да го користат својот јазик. Не е во прашање територија, нема логика истото да се донесува пак.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Пример Битола не е двојазична.
Таму сите одлуки и комуникација со власта оди на службениот јазик кој е еден.
Досега во суд на сите нивоа постоеше двојазичност односно ако е Албанец сите документи му се преведуваат на мајчин јазик.
Незнам дали и за другите народности е така.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Пример Битола не е двојазична.
Таму сите одлуки и комуникација со власта оди на службениот јазик кој е еден.
Досега во суд на сите нивоа постоеше двојазичност односно ако е Албанец сите документи му се преведуваат на мајчин јазик.
Незнам дали и за другите народности е така.
Не те сфаќам со Битола... Сега ќе има 2 службени јазици.
Нема да има поделба меѓу градовите, дали се двојазични или не. Во пракса може нема многу да се користи албанскиот кај што нема многу Албанци, ама ако сакаат, може све да добијат на албански во било кој град. Или пример, ако во Гевгелија уапсат некој Албанец, пак на албански ќе мора да му се прочитаат правата.
Тоа е разликата.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Аболиција и Помилување се 2 различни работи...помилување е да се ослободи затвореник веќе осуден а Аболиција да се прекине судска постапка по некое обвинение...А власта е виновна од самата глава по фактот дека судството е корумпирано од глава до пета почнуваќи со Уставниот Суд и судската комисија која уставниот суд ја води кумот на Трајко Славески а другата пак ја води жена по која против семејството нејзино е поднесена кривична пријава т.е. нејзиниот сопруг како и самата таа а сега е главна на тој судски совет :tapp:А бидеќи Заев беше осомничен и обвинет а неосуден тогаш е невин нели?
Ај жити сдс најди ми го законот за аболиција.
А еве од мене закон за помилување па види сега дали са различни или е истото :tapp: http://www.pravo.org.mk/download/Zakoni/Pomiluvanje_93.pdf

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Не те сфаќам со Битола... Сега ќе има 2 службени јазици.
Нема да има поделба меѓу градовите, дали се двојазични или не. Во пракса може нема многу да се користи албанскиот кај што нема многу Албанци, ама ако сакаат, може све да добијат на албански во било кој град. Или пример, ако во Гевгелија уапсат некој Албанец, пак на албански ќе мора да му се прочитаат правата.
Тоа е разликата.
Судот во секој случај ако побара преведувач мора да му се обезбеди.
Тоа е одамна.
Исто законот предвидува и комуникација помеѓу локалната и централнта власт.
Само во општини со 20% јазикот на таа заедница станува и службен јазик односно се користи и во комуникација со централната власт.
Но паралелно со Македонскиот јазик кој е службен на цела територија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom