VeS
.
- Член од
- 16 мај 2008
- Мислења
- 4.749
- Поени од реакции
- 2.355
а не е пубо "убо" да се стајт на местово од убаво?:helou:Еве Јас Су Охриѓанец Чеј да ти попра
фала Мило да не ми е кол, можда и ке дојдеше Вие Убаво да си поминете![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
а не е пубо "убо" да се стајт на местово од убаво?:helou:Еве Јас Су Охриѓанец Чеј да ти попра
:back: Фала мило..да не ми е кол. можда и ќе дојдеше.
Ви најубаво да си пројдете.
Еве Јас Су Охриѓанец Чеј да ти попра
најомилена буква на охриѓани им е Т. али најчеста реченица што ја користат им е оваа АЈ ДА ОЈМЕ В'чарсија хе хе хе
Смешна си ко гомно со витамини. :smir:најомилена буква на охриѓани им е Т. али најчеста реченица што ја користат им е оваа АЈ ДА ОЈМЕ В'чарсија хе хе хе
најомилена буква на охриѓани им е Т. али најчеста реченица што ја користат им е оваа АЈ ДА ОЈМЕ В'чарсија хе хе хе
Мене ептен ми се свиѓат охридскиот дијалект, многу е интересен.
Ама доста малце знам, морат малце повеќе да научам.![]()
мене како Охриѓанка најфаца збор ми е ЧАШИТЛАМА шо у превод би значело ОГОВАРАЊЕ и нормално извлечено од основниот збор-ЧАШИТКА за оговарачка и ЧАШИТ за гомнојадач во машки род
мене како Охриѓанка најфаца збор ми е ЧАШИТЛАМА шо у превод би значело ОГОВАРАЊЕ и нормално извлечено од основниот збор-ЧАШИТКА за оговарачка и ЧАШИТ за гомнојадач во машки род
ооо зборов е врсен со Варошон,немаш слушнато а мор доста ко варошка чашитка си станала....инаку потекло води од ко шо спомнав стариот дел на Охрид -Варош,а се појавил како последица на гас место збиените куќи кај шо се дешава да прдиш или да се почешаш и да те сумат во радиус од 10км квадратни.не дај боже да поминиш со некој за рака горе по темницине-тоа сите испоизлезени на чашит пенџере немет промаш...снимен си гарант:uvo::kesa:прв пат го слушам овој збор![]()
модифициран е хаха
абе да се разбериме,то шо ке го видиш или чуеш,ако не го споделиш со друг исто ко ништо да не било--жалосно ама вистинито.така да,сето то е чашитлама:helou:Абе не е оговарање...то би можело да се зејт само ко дел од чашитвењето, иначе чашитвењето имат ногу пошироко значење.На пример чашитвење е и да прислушвиш некој шо прајт како прајт муабет или да глеаш кој како е облечен и не морат да го споделиш то со други...
ооо зборов е врсен со Варошон,немаш слушнато а мор доста ко варошка чашитка си станала....инаку потекло води од ко шо спомнав стариот дел на Охрид -Варош,а се појавил како последица на гас место збиените куќи кај шо се дешава да прдиш или да се почешаш и да те сумат во радиус од 10км квадратни.не дај боже да поминиш со некој за рака горе по темницине-тоа сите испоизлезени на чашит пенџере немет промаш...снимен си гарант:uvo::kesa:
Ај да ојме в чаршија?Смешна си ко гомно со витамини. :smir:
Исфрустриран провинцијалец... шо ќе прајш.
Хе хе хе.Ај да ојме в чаршија?