Како го разбирате светото тројство?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Во сите вери Господ ко Бог има исти карактеристики... не се доведува во прашање Неговото постоење... ( ако почнеш пак за Буда .. тој Буда не бил Бог него човек.. т.е. не бил еден биле повеке луѓе.. „Буда се нарекува човек кој до ослободување дошол преку самсара.... Будизмот го признава Буда како свет учител кој помагал на луѓето да ги надминат нивните страдања според законите на карма’’ .. побарај малце инфо окулу него на нет.) Значи него не го мешај во прикаската затоа што ни верата ни самиот Буда нема врска со Господ за кој сега збориме. Како што спомнав и прееска во другата тема Алах е исто Бог на арапски и не е поразличен од Господ како што го знаеме ние тука. За кој Бог во чија вера збориш ти тогаш?
Гледам секаде го пишуваш истото .. за „многуте вери’’ но тоа не докажува дека Бог не постои него, пак ќе кажам, дека луѓето, дали за своја корист, дали за незнам кои причини другачие гледаат на сето тоа.. и така настанале верите...

Атеист, твоето „толкување„ на стиховите е промашено најмалку 100%. Ем си надвор од Црквата, ем се впушташ во толкување стихови. „Набадаш„ стихови како ќе ти дојде и тврдиш дека си ја нашол врката помеѓу нив.

Како ги поврзав Алфа и Омега со пророците? Едноставно: поднаучи малку за Хриатовата природа, за Неговите особини, за смислата и целта од Неговото прво доаѓање и ќе ти се разјасни. А Христос, Синот Божји и човечки, е последниот пророк кој му е птребен на родот човечки.

MIKI1..........мешаш баби и жаби.............

темата беше дали е Исус последниот ПРОРОК....а вие тврдите дека сите после него што ќе дошле ќе биле лажни поточно антихристи

И што има јас да толкувам .............примерите што ти ги наведов самите кажуваат дека и веднаш после Христ ...кога апостолите проповедале и ширеле христијанство дури и во нивни редови имало ПРОРОЦИ

Ако ти е зборот дека тие пророци го признавале Исус .........па и Мухамед го признава и во куранот го пишува Исус не го спорат луѓето

Мојсеј исто за Исус го кажува како за пророк
( всушност и самиот пророк Исус станал предмет на пророштво)
Исус сепак бил пророк ....а тоа што и самиот станал предмет на пророштво ...ќе го видиме понатаму.

Е немој молим те да ми кажуваш за целта и смислата на неговото прво доаѓање пред 2000 год (а и не било прво..ама ќе ти објаснам ).....остај јас тоа ептен добро ќе ти објаснам ....па и да сака некој да не може да не разбере и да не свати...остај ми мене.....Вие 1700 години останавте несватени неразбрани душички......ниту некој ве свати ниту некој ве разбра.........а неможе ..па и нема што се разбира...дрндупки

Хехе,ти само мислиш дека ти е јасно,а во суштина изгледа дека појма немаш........А за приемен нема потреба да полагам, а ако мислиш дека се глупости овие,па повели демантирај ме,само ќе те молам со факти а не со рекла казала...па, бујрум!!!!!!!!!!

istoto bi go kasal za tebe...samo ti imas mnogu knigi procitano..jebiga toa e
ne vadam citati od biblijata od ednostavna pricina...ne frlam biseri pred svinji

MIKI1..........мешаш баби и жаби.............

темата беше дали е Исус последниот ПРОРОК....а вие тврдите дека сите после него што ќе дошле ќе биле лажни поточно антихристи

И што има јас да толкувам .............примерите што ти ги наведов самите кажуваат дека и веднаш после Христ ...кога апостолите проповедале и ширеле христијанство дури и во нивни редови имало ПРОРОЦИ

Ако ти е зборот дека тие пророци го признавале Исус .........па и Мухамед го признава и во куранот го пишува Исус не го спорат луѓето

Мојсеј исто за Исус го кажува како за пророк
( всушност и самиот пророк Исус станал предмет на пророштво)
Исус сепак бил пророк ....а тоа што и самиот станал предмет на пророштво ...ќе го видиме понатаму.

Е немој молим те да ми кажуваш за целта и смислата на неговото прво доаѓање пред 2000 год (а и не било прво..ама ќе ти објаснам ).....остај јас тоа ептен добро ќе ти објаснам ....па и да сака некој да не може да не разбере и да не свати...остај ми мене.....Вие 1700 години останавте несватени неразбрани душички......ниту некој ве свати ниту некој ве разбра.........а неможе ..па и нема што се разбира...дрндупки

nigde mojsej ne go kasuva isus za prorok,tuku za mesija ,zatoa ne vadi citati od biblija nemas kapacitet da gi tumacis :kesa:

Значи немаш докази,затоа не мешај се кај што не ти доликува...

And Jesus answered and said to them, Take heed that no man deceive you. For many shall come in my name, saying, I am Christ; and shall deceive many....

i ne mi kazuvaj kaj da se mesam. Ova e forum, a ne privatna zurka!!!:baeh:

And Jesus answered and said to them, Take heed that no man deceive you. For many shall come in my name, saying, I am Christ; and shall deceive many....

i ne mi kazuvaj kaj da se mesam. Ova e forum, a ne privatna zurka!!!:baeh:

Дефинитивно си изгубен дечко,ти вероватно појма немаш што требаше да докажеш за да ме демантираш,изгледа дека се ти се испомешало........

Aлал да ти е,јас толку книги имам прочитано и нигде не сум сретнал такво нешто,а тебе кој ти го рекол тоа дека Мухаммед а.с. извршил масовно убиство????

Малку историја за тебе: Мухаммед а.с. се борел со неверниците кога тие сакале да го убијат и да го спречат со ширењето на исламот,значи само се бранел тој самиот и ја бранел неговата вера,и не си измислувај такви глупости ќе те молам,зашто исламот никаде не бил присилно навлезен,тој што те учел така многу погрешно те насочил.....

А тоа за светото тројство,не се замарајте да го објасните зашто нема никаква логика,Иса а.с.(Исус) не е ништо друго освен обичен пратеник,како и Мухаммед а.с.....а Бог има само еден,не е роден,ниту родил,ниту има на себе сличен....затоа немојте да се трудите да докажувате некои нелогичности....така ве учеле,така верувајте,но не е на одмет да прочитате нешто и од Исламот па можеби тука ќе најдете одговори на повеќе прашања во животот....Respect!!!!!!!

Повели...некако како да ми забега од темава!!!!!:helou:

Што збориш жити се,мислиш дека атеист и бладе се една личност???????

Хехе,е сега си навистина смешен,само не знам од кај ти дојде таа идеа,изгледа дека премногу си навлезен во темата за светото тројство,па сега и ние по тројца во еден ти се гледаме.....
Молим те оди прилегни малце,освежи се,наспиј се,напрај нешто за да се соземеш......

Хехе,е сега си навистина смешен,само не знам од кај ти дојде таа идеа,изгледа дека премногу си навлезен во темата за светото тројство,па сега и ние по тројца во еден ти се гледаме.....
Молим те оди прилегни малце,освежи се,наспиј се,напрај нешто за да се соземеш......

vasi sea...a ti sto baras na temava, ovde devici ne davaat

nigde mojsej ne go kasuva isus za prorok,tuku za mesija ,zatoa ne vadi citati od biblija nemas kapacitet da gi tumacis :kesa:

Работава е акни глупост и биди среќен што останал жив....нели radapciger

Дела 3 -ред 22 ..."Зошто Мојсеј беше рекол Господ Бог ќе ви издигне од вашите браќа Пророк како мене бидете му послушни во се што ќе ви рече !"

ред 23- "А секоја душа која не ќе го послуша тој Пророк ќе биде истребена од народот ."

НЕМАМ ШТО ДА ТУМАЧАМ !

Јадна таа ваша вера (чиј припадник некогаш бев и јас ) кога спаднала на ниво вакви гилиптери како тебе да ја бранат .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom