Конечно закон за бранителите од АРМ!

• Креатор на темата Креатор на темата Грмуш
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто тоа би му значело... Ионака е тајно гласањето во Собранието - се знае само колку се за и против и воздржани... не од кого.

...И јас така си велам, ама типот демек : „ да виам јас кој не сака да гласа...„:tapp:
...Дури и да сака некој пратеник од албанскиот политички блок тајно да го поддржи законот, нема да може од страв од осуда од некого...

А тоа дека имало одредени криминалци кои направија повеќе штета отпосле за угледот на сите бранители и кои што се повикуваа секогаш на изговор дека се во “Лавовите“ за да изнудат некакво прогледување низ прсти за глупостите кои ги направиле, имало но тоа не е во тој степен како што беше своевремено медиумски покриено и етаблирано од тогашната власт, се со цел да се оцрни специјалната единица

Стереотипен приод кон дефинирање на националист е честа појава во Македонија.Ако некој не го сака Никола Груевски на пример,не значи по дифолт дека е против Македонија.Колку луѓе толку гледишта и сфаќања.

И тогаш “некому“ не му одговараше таква единица со еден препознатлив симбол и жестокост, промовирана под една друга партија, да носи толкави заслуги,подига борбен морал и препознатливост на македонските сили

..препознатлив симбол и жестокост на Лавовите??:)

Нашите сили немаат препознатливост од самата причина што немаат водено никогаш војна.
Конфликтот во 2001 го изгубија.

Нашите сили немаат препознатливост од самата причина што немаат водено никогаш војна.
Пардон шо се мешам.
Војската наша изгуби или политичарите "наши" изгубија ???
Размисли малку.Еве само еден пример Арачиново.Толку

Пардон шо се мешам.

Да не дојдоа оние од Запад,немаше автобусите толку лесно да пројдат

Пардон шо се мешам.

Нашата армија не изгуби ни на едно место...А политичарите што ни се охридски трубадури тоа е друго!

..препознатлив симбол и жестокост на Лавовите??:)

Не ни очекував да разбереш.

Препознатлив симбол = Лавот

Кој асоцира на партија ( која што всушност и ги создаде), за жал нивните политички опоненти не можеа да си дозволат “лавовите“ да функционираат и понатаму, пред се нивните воени заслуги ќе беа препишани и поврзани со ВМРО, абез разлика на нивниот од тебе оспорен придонес во конфликтот, тие сепак го подигнаа многу високо борбениот дух и разнишаната самодоверба, и меѓу одбрамбените сили и меѓу народот.

Не по некоја случајност токму таа единица беше еден од условите на ЕУ педофилите да биде трансформирана.
Размисли зашто не им одговарало токму ним.

Глупо е да ја навредуваш Европа.
Европа е сила,Европа демонстрира сила,Европа го владее светот.
Значи нивниот начин на гледање,дефинирање и решавање на проблемите се покажал како најдобар.
Они не сакаат милитарна држава.
А Македонија со Љупчо и Лавовите ќе беше баш тоа.

Значи нивниот начин на гледање,дефинирање и решавање на проблемите се покажал како најдобар.

А како тоа европа владее со светот?

Затоа ли Европа ги поддржуваше терористите на УЧК?

Не мора да реплицираш уствари, јасен ми е твојот одговор.

Пријатен пат во Европа!

пред 3-4дена ген Стојанче Ангелов, претседателот на ДОСТОИНСТВО беше кај Јанко шо јаде бурек:vozbud:

зборуваа за нивниот закон,шо-како...

и генералов вика: пред некој ден,во собрание тој и тој ми рече дека не сум бил генера/не сум заслужувал....нека дојде тоа да ми го каже на улица, и јанко:па генерале,вие сте воин/борец,ја не би ви рекол ни дека вратоврската ви е крива:vozbud:

Не прди без врска.Точно е дека имаше секакви луѓе , не само кај лавовите и не само во полицијата.И на крај краева , без разлика кој биле и што биле,застанале во одбрана на државата, а не како некои рози кои фатија џенем и се криева како пички под кошула.Каде беше ти , во левото , или десното???????:wink:
се сложувам со тебе...партиска војска беа лавовите а после успејаа да влезат во МВР ами ја знам луге кои не исполнуваат височина па пак беа лавови ама најчесто тоа се екстремистите...инаку мислам дека треба закон но притоа да ги вклучи оние кои имаат претрпено физичка или психичка штета:smir:

тука не се сложувам европа е селективна во решавањето на проблемите и во основа не е демократска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom