Грмуш
Пичкмајчин
- Член од
- 11 октомври 2007
- Мислења
- 1.118
- Поени од реакции
- 90
А дали знаеш точно зошто се тепаа со Хрватите?Чекај јас да ти кажам:заради желбата да доминираат во една мултинационална држава каква што беше Југославија.Ама тоа братче не е возможно во мултинационална држава да командува САМО една нација.А во однос на тоа дека тие ни ја создале државата еве батко ти да те корегира:државата ни ја даде или создаде како сакаш изрази се Јосип Броз Тито,кој меѓудругото по националност беше Хрват.Така да Србија нема ништо општо со создавањето на нашата држава.и ако не ја знаеш следнава информација чекај пак нешто да ти кажам:1991 година,кога излезе на виделина нашето осамостојување како држава,Србите и Грците склучија таен договор за поделба на Македонија заради вечната нивна желба да имаат заедничка граница.Што мислиш зошто Срби и Грци си го имаат на ти го-дај ми го толку многу меѓусебе и толку многу се поштоваат како народи меѓусебно?Така да Мицотакис и Милошевиќ кога сакаа да не делат среќа што се најде НЕКОЈ ДРУГ АНОНИМЕН отстрана да ги постави тенковите на својата западна граница и да рече:НЕ за поделба на Македонија.Ако не ми веруваш потпрашај некој кој бил воено лице во времето на ЈНА во 1991год.Нормално ако пројави желба да ти ја каже.Оти кај нас многу работи се опасни да излезат на виделина.
А за овие теми зборете во темата Нерешени прашања:Македонија-Србија тука збориме за Тадич-Џинџич....поздрав:salut: