Swedmilk доби дозвола за извоз во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
Македонската млекарница „Swedmilk” соопшти денеска дека доби дозвола за извоз во земјите членки на Европската унија (ЕУ). Под извозен број МК 01 09 0001, млекарницата е впишана како прва компанија од Македонија која е сертифицирана за извоз според новиот Правилник.

Повеќе

Сега уште нашиве домашни фирми да научат како се прави тоа, пред се винопроизводителите добро би било.

Комшии ми се де. :) Сепак нивното млеко ми е нај убаво, заразлика од другите. Нели ?

идемо далје ... made in Macedonia моќно е нели ... хихи позз ..:helou::helou::helou::vozbud:

добро е,,се додека одиме напред,,макар и чекор по чекор,,одиме полека но сигурно... :helou:

Sweedmilk во моментов има производи кои ми се најмногу по кеф.

Одвај чекам кисело млеко, сирење и кашкавал од нив.

--------------------------------------------------------------------
Овие глупациве од ИМБ ја претераа скроз наскроз, не се нормални, капак беше јогуртот некни што го купив, кој што се поду спремен да експлодира по ден во фрижидер.

Мешаниот кашкавал му е сапун, еднаш ќе го направат ко шо треба, пет пати ќе го зафркнат.
Така да престанувам со купување на производи од ИМБ на 3 месеци, ако и после тоа не се поправат, ги баталувам на век и веков.

Веке може да се купи и во Софиja.
Преди малко купих една кутија - за проба.
Интересно е, дека во Бугариja се продава под т'рговската марка "Корона" и е дистрибуциja на Danone Bulgaria. Цената е 0,98 евро за 3,5%.

Сведмилк ми е омилено млеко. Од кога излезе почнавме по дома да го користиме, и за разлика од сите други трајни млека, само Сведмилк не мириса на грозно кога ќе ставиш нескафе во него. Исто така најубаво оди со корнфлекс. Единствено јогуртите незнам какви се, зашто користиме од Струмичките Јока.
Почнуваат да стануваат убав бренд, секако конкуренција на Битолската Млекара. Мило ми е што докажуваме оти имаме квалитетни крави!

Proizvodite na SWEDMILK se extra, sekogas kupuvam od niv, neka prodolzat taka so zgolemuvajne na izvozot, i so zadrzuvajne na istiot kvalitet pa ke ima pogolema potrosuvacka na mleko kaj nas, i pogolem prihod kaj stocarite. :pusk:

аххх на мене битолското млеко ми е ептен по убаво ..ама имам го и овоа пробано 2-3 пати...

стварно е најубав јогуртон од свидмилк, а јас обожавам јогурт :pipi:
млеко не пијам толку, па не сум пробал, незнам какво е, браво во секој случај...:smir:

Сега уште нашиве домашни фирми да научат како се прави тоа, пред се винопроизводителите добро би било.
Ti i imaat dozvoli samo problemot kaj nas e sto vinito go izvezuvame,no ne vo flasirana forma.Vo germanija vinata na Bovin se edni od najskapite.

Може малку оф топик е ..........
Сакам да ви кажам околу производството на млеко во Шведска.Имено све до пред 1 година во Шведска беше стого забрането производството и продажбата на долготрајно пастеризирано млеко.Со спогодбата која ја има Шведска со ЕУ влезе и ланецот на продавници ЛИДЛ кој почна да продава такво млеко а државата не можеше да направи ништо затоа што ке се најде на суд.Единствено нешто што направо е тоа да забрани да се вршат набавки во градинките и школите со вакво млеко , и донесе закон за употреба на еколошко млеко кое има рок на траење од 3 дена , а разликата во цената ја плаќа државата.

Еднаш пробав од јогуртот прво истече едно пола кило вода па после капна и нешто јогурт,вкус имаше никаков,од тогаш чао,млекото не им го ни пипам уопште...а од друга страна па кој?!?! Џабе е добро она Битолсконо кога ти треба бонсек да отвориш еден тетрапак млеко :):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom