Бесплатни учебници за сите ученици од 2009-та

Eмилија

Reina Gitana
Член од
29 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
4
Кога бев 1 одделение и даваа бесплатни учебници па потоа прекинаа,се надевам дека нема да биде и така овојпат
Инкау мн дбра одлука од страна на владата,редно беше

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ќе биде ли ова? Да се надеваме ли дека во периоди кога од сè останато се крати, на учениците ќе им се овозмжат бесплатни учебници?
Искрено, верувам дека оваа година конечно ќе започне нешто кое заврши кога бев 2-3 одделение.
Конечно образованието (бар основното и средното) ќе можат со слобода да ја носат придавката бесплатно.
Како и да е, поздрав за одлуката.

А

Ајсшутер

Гостин
Ќе биде ли ова? Да се надеваме ли дека во периоди кога од сè останато се крати, на учениците ќе им се овозмжат бесплатни учебници?
Искрено, верувам дека оваа година конечно ќе започне нешто кое заврши кога бев 2-3 одделение.
Конечно образованието (бар основното и средното) ќе можат со слобода да ја носат придавката бесплатно.
Како и да е, поздрав за одлуката.
Веќе биле купени повеќе од 60 % за цела Македонија останатите до 10 Септември требало да бидат донесени :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Веќе биле купени повеќе од 60 % за цела Македонија останатите до 10 Септември требало да бидат донесени :)
Супер, само да не останат тие 40% до полугодие без книги како лани 6то одделенците:)

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
јас мислам дека ке има уцебници, и тоа е многу добро затоа што нема да купуваме.
Браво за Владата!!!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
Mnogu me interesira dali i sega koga ke zavrsi ovaa ucilisna godina po site predmeti ke ima ''promeni'' na ucebnicite kako sto bese praksa do sega. Ili sega koga gi placa drzavata ke moze da se uci od istite, do sega sekoja godina ke promenea dve tri sliki i nekolku recenici i mora da se kupuvaat novi.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
глупости!!!
не се менуваа учебници секоја година, туку на одреден период
кај даваат бесплатни учебници, па наоѓате рачки

кога ги нема, се жалите дека скапи се
сега кога се бесплатни мора да се најде по нешто да се кажува и да се мрчи

наместо да се пофали инцијативата

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Добра одлука и се надевам дека на време ке ги добиеме.А не цел месец да пишуваме по тетратки и такви чуда.Прв пат замев во прво одделение ете сега имав срека пак да земам во крајната година.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Бесплатни учебници саааааааааааааааамо за 1 и 2 година!

.!.и за груевски и за сите од образование!

Ке даваат бесплатни билети за некои на 2 км што живеат а не јас 15 км!
ебати глупото министерство!

Или сите или никој а не вака...

А

Ајсшутер

Гостин
Бесплатни учебници саааааааааааааааамо за 1 и 2 година!

.!.и за груевски и за сите од образование!

Ке даваат бесплатни билети за некои на 2 км што живеат а не јас 15 км!
ебати глупото министерство!

Или сите или никој а не вака...
Кај виде тоа дека само за 1 и 2 година, како што знам само за превозот е 1 и 2 година а учебници ќе има за сите, барем како што кажаа на почеток сега незнам.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Кај виде тоа дека само за 1 и 2 година, како што знам само за превозот е 1 и 2 година а учебници ќе има за сите, барем како што кажаа на почеток сега незнам.
Прееска на вести кажаа бесплатни учебници и билети за учениците од 1 и 2 година!

за билети е сигурно
а учебници мислам и тоа не следува за 3 и 4 -.-

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
Za 1 i 2 godina se besplatni zatoa sto za niv e obavezno sredno, zatoa ve buni.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Јееееј, трета и четврта како црнци во Америка! :vozbud:

А

Ајсшутер

Гостин
Za 1 i 2 godina se besplatni zatoa sto za niv e obavezno sredno, zatoa ve buni.
А за 3-та и 4-та година не е задолжително ?
Учебниците од прво одделение, па се од четврта година ќе бидат бесплатни. Со новиот закон за учебници, кој Собранието ги изгласа минатата недела, оваа новина ќе се применува од учебната 2009/2010.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
401
Поени од реакции
5
А за 3-та и 4-та година не е задолжително ?
Учебниците од прво одделение, па се од четврта година ќе бидат бесплатни. Со новиот закон за учебници, кој Собранието ги изгласа минатата недела, оваа новина ќе се применува од учебната 2009/2010.
Ja mislam deka za tie sega sto se 3 i 4 ne e zadolzitelno, vtora godina e kako e donesen toj zakon.

Kajgana Shop

На врв Bottom