Руски колеџ во Свети Николе

Член од
27 мај 2008
Мислења
20
Поени од реакции
2
дали некој студира или има информации за овој колеџ?

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Не би ти препорачал да ојш на овој колеџ зошто дипломата е признаена само во Русија. Ак сакаш пак да видиш нешто за овој колеџ имат интернет страница. Побарај ја на Google.

Член од
25 јуни 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Рускиот Колеџ - сакам информации за него што побргу

Ako e mozno sto pobrgu da mi dadete informacii za ruskiot koledz vo sv.nikole i stranata na koja bi mozel da vidam sto i kako posto se Rastrgnav od baranje i zatoa bi ve zamolil sto pobrgu da mi dadete nekoja informacija od pobaranite

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Едно нешто: ДУБАРА ЗА ПАРА.
Ќе се заебеш ако идеш таму. Таму идат само богати дечки и девојки на кои им треба диплома а не мора да се баш помачат да учат нешто. Е ако си од таквите, што да ти кажам...

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Не знам колку е точна информацијава, но имам слушнато од девојка која студирала на колеџов, дека воопшто не се обрнувало внимание на предметите кои се значајни за струката која се изучува.
Првенствено се насочувале кон Русија како држава, изучување на нејзината историја итн, а и поголем дел од предметите се слушале и полагале на Руски јазик.

Член од
25 јуни 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Abe luge vi barav informacii za koledzot i toa sto e mozno pobrgu bidejki mi trebaat za upis a sakam informacii a ako ima nekoj pozapoznaen vo toa bi go zamolil da mi kaze sto i kako stoi za koledzot a ako e mozno sto pobrgu i ako e mozno spekulaciite i toa sto slusnale na kraj da mi kazat bidejki sakam tocni informacii i toa po moznost stranata na koledzot i ako znaat nekoja tocna informacija kako na pr.za participacijata smerovite i itn.Ako e mozno pobrgu...Fala odnapred

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.222
Поени од реакции
34.508
Абе, како планирате да се запишувате на колеџ без да имате појма каде се запишувате? Па тркнете до кај нив, прашајте за телефонски број, јавете им се, дознајте веб страна, распрашајте се по другари, прашајте ги дали се признаени, од кого се признаени и тн...

Член од
25 јуни 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Pa jas i zatoa prasav ako znae nekoj nesto za nego ama da e toa tocno 100%

Член од
25 јуни 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
fala Flava toa sto mi trebase go dobiv od tebe kako prava informacija blagodaram.Fala sto barem nekoj me svati:):helou:

Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Ako e mozno sto pobrgu da mi dadete informacii za ruskiot koledz vo sv.nikole i stranata na koja bi mozel da vidam sto i kako posto se Rastrgnav od baranje i zatoa bi ve zamolil sto pobrgu da mi dadete nekoja informacija od pobaranite
Само като предупреждение, че незнам вашиат Закон за висшето образование, но у нас в БГ които учеха в този вид филиали не им признаха дипломите. Хората само си дадоха парите и си загубиха времето...
Казвам го, заштото чета това:

[FONT=trebuchet ms,geneva]Меѓународен Славјански Институт - Москва, работи со повеќе филијали во Руската Федерација и филијала во Р. Бугарија.[/FONT]

[FONT=trebuchet ms,geneva][/FONT]
[FONT=trebuchet ms,geneva]МСУ ја спроведува својата образовна дејност на просторот на Руската Федерација, Република Бугарија и Република Македонија, на основа на нормативни документи на Руската Федерација, соодветно со Конвенцијата за квалификации на високото образование во Европскиот регион (№ 165) составена во Лисабон на 11.04.1997 година и соодветно со основните принципи на Сорбонската декларација за високо образование на Европскиот простор потпишана на 19.06 1999 година во Болоња.[/FONT][FONT=trebuchet ms,geneva][/FONT]
У нас тој работи чрез частна фирма - Славјанска култура и образование ООД, и това е информацијата от нашето Министерство на образованието
Както и това . Беше станал гольам скандал.
Разбира се, всеки има право да си харчи парите както иска :toe:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Филијала е на руски универзитет, отвори го сајтот се ти пиши. И не е превара за пари, дипломата ти е иста како да си студирал во Русија. Многу јасно е дека ќе треба да ја акредитираш во Македонија. Истото ќе треба да го напрајш и ако студираш негде во странство, пример Бугарија ко мене.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Филијала е на руски универзитет, отвори го сајтот се ти пиши. И не е превара за пари, дипломата ти е иста како да си студирал во Русија. Многу јасно е дека ќе треба да ја акредитираш во Македонија. Истото ќе треба да го напрајш и ако студираш негде во странство, пример Бугарија ко мене.
Kako mozes sam da akreditiras diploma? Treba da ja nostrificiras, ne da ja akreditiras :)

Kajgana Shop

На врв Bottom