- Член од
- 14 јануари 2008
- Мислења
- 1.341
- Поени од реакции
- 162
Please enlighten me.Ти навистина не знаеш што зборуваш.
Please enlighten me.Ти навистина не знаеш што зборуваш.
Aha, znaci ti ja zgolemuvas frekvencijata za 50% i procesorot ti raboti skoro 30% pobrzo. Ne mi razjasni nisto da ti kazam pravo, samo go potvrdi ona sto go kazav, a toa e deka ako ja zgolemis frekvencijata za 50% kompjuterot nema 50% pogolema brzina da dobie.
P.S.
I emi ako imas procesor na 2.13 MHz, emi, nema da mozes da pisuvas na forumov.
Вака испага дека ти си боље фаца...:pos2::kesa:Еми имам Core 2 Duo на 2.13mhz
И сега, го клокам на 3.2mhz.
И работи скоро 30% побрзо.
Се надевам дека ти разјаснив нешто.
Вака испага дека ти си боље фаца...:pos2::kesa:
Ako imas 50% pokratok takt na procesor ne znaci deka 50% pobrzo ke ti se startuva nekoja aplikacija ili deka 50% pobrzo ke raboti kompjuterot. Na toa mislev.
Nema potreba da se ponasas nesozreano i da vrakas so vakvi komentari. A za brzinata, sto da ti kazam drugo, sam si go pobi svoeto tvrdenje.Cool батка, стварно си faca...
Еве види вака кога ќе пуштам рендер, стварно работи за 50% побрзо. Кога ќе пуштам енкодинг на видео, стварно е 50% побрз.
Кога ќе пуштам филтер во графичка апликација, стварно е 50% побрз.
Можеби Firefox не ми е побрз или OpenOffice, ама тоа што ТРЕБА е 50% побрзо.
Не мислам да се курчам или нешто туку ме интересира дали знаеш како работат FSB и множителите на процесорите?Nema potreba da se ponasas nesozreano i da vrakas so vakvi komentari. A za brzinata, sto da ti kazam drugo, sam si go pobi svoeto tvrdenje.
Procesorot e najrazvien del vo PC-to. Procesorot e vo faza na cekanje dobri 70% od vremeto dodeka raboti kompjuterot, bas zaradi toa sto e najnapred od drugite. I kako moze 50% pogolema frekvencija na CPU da rezultira so 50% pogolema brzina na kompjuter koga RAM memorijata ti e uste na 600MHz na primer, GPU-to ti e isto na stara frekvencija, hard diskot pak te koci zasto momentot dur se premesti glavata od edno na drugo mesto trae kolku edna vecnost za procesorot i red drugi raboti.
A baska na pogolema frekvencija, CPU-to pravi poveke greski, pa mora da gi isprava istite.
Nema potreba da se ponasas nesozreano i da vrakas so vakvi komentari. A za brzinata, sto da ti kazam drugo, sam si go pobi svoeto tvrdenje.
Procesorot e najrazvien del vo PC-to. Procesorot e vo faza na cekanje dobri 70% od vremeto dodeka raboti kompjuterot, bas zaradi toa sto e najnapred od drugite. I kako moze 50% pogolema frekvencija na CPU da rezultira so 50% pogolema brzina na kompjuter koga RAM memorijata ti e uste na 600MHz na primer, GPU-to ti e isto na stara frekvencija, hard diskot pak te koci zasto momentot dur se premesti glavata od edno na drugo mesto trae kolku edna vecnost za procesorot i red drugi raboti.
A baska na pogolema frekvencija, CPU-to pravi poveke greski, pa mora da gi isprava istite.
Иииии.... се пофали...:nenene: :baeh:Ako ventilatorot od prva brzina si go stavil vo shesta i ako ima turbo plnach mozhebi ke raboti pobrzo!!! Edna pogovorka veli : NE GO STAVAJ GAZOT TAMU KAJ SHTO SE MERAT KU.....E :pos2::pos2::pos2:. Imam procesor AMD ATHLON X2 6400,8GB RAM ama iskoristeni se samo 4GB zatoa shto so 32 biten WINDOWS samo tolku rabotat,750 GB RAM,8600 NVIDIA GFORCE,zoshto da mi gnie snagata i da pravam overclock,dali na taa konfiguracija mi treba,mislam deka NE,blagodaram!!!
Kade vide gore da spomnam nesto za FSB, celo vreme potenciram CPU, ili sega ke iskoci FSB e del od CPU? Treaba sega i toa da se raspravame? Drugite delovi ne ni mora da gi komentiras, mi objasni ubavo deka so 50% si dobil 30% na brzina, i toa skoro 30%, i ne znam zasto uste diskutirame na ovaa tema koga sam si kontriras vo svoite postovi. a so toa i im kontriras i na ostanatite koi go tvrdat bas ona sto ti go pobi, valjda na nesakajki. :helou:По овај пост се гледа колку знаеш.Не треси повеќе зелени те молам.Ако нешто си начул не значи дека мора одма да го истресеш на некој форум.
Брзината на меморијата го прати FSB-то, или во превод, колку повеќе го креваш FSB, толку повеќе се крева и меморијата.Во идеален случај би било 1:1.
Другите делови од тоа што си го напишал не ги коментирам.
Темата е за оверклокирање, а не за расправање.Ако имаш резултати постирај ги, а не флејмувај.
Kolku si samo vo pravo. Tolku od mene ; ]Со човек што не се разбира не вреди да се расправаш.