Месечари!

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Jas ednas sum idel vo spienje- brat mi mi kaza deka sum mislel deka treba da idem u skolo i ja cel sum se spremil i u 12:30 po polnok sum bil spremen da izlezem i posle dojde tatko mi od nadvor so majka mi i me prasale kj idem ja sum im rekol u skolo (ja nisto ne se sekavav brat mi ova mi go raskaza posle malce mi tekna ama ne se) i mi velat kde u skolo u 12:30 saat, ja im vikam pa koga sakate i mi vikaa idi vrati se da spies i posle toa sum im rekol da odat da me opravdaat :). Otprvin ne veruvav ama brat mi me snimil so mobilen koga dojdoa majka mi i tatko mi ja se zacudiv samo.

P.S: Kojznae kako sum znael deka e 12:30 casot a bez da poglednem.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
ne sum mesecar, no znam ednas uste kako pomala, sestra mi stana od krevet zasto i se odelo vo wc, no mesto vo wc taa se navalila tuka vo hodnikot ja zela kondurata od tatko mi i sakala da mocka vo nea!!! :))) majka mi ja vide (se sekavam i jas vidov) i i vika, so praes tuka, a sestra mi i vika pa da mocam i majka mi ja odnese vo wc a utredenta sestra mi na ova ne se secavase...

A znam druga slucka pred nekolku godini edno dete koe bilo mesecar se frlilo niz balkon i bilo pronajdeno mrtvo...

Navistina e loso ova, ne znaes sto mozes da napravis...

USB

Unforgiven
Член од
11 мај 2007
Мислења
241
Поени од реакции
0
More jezivo e mesecarenjeto

*OSS*

Commentless.
Член од
13 мај 2007
Мислења
818
Поени од реакции
43
мене мислам само еднаш ми се случило да месечарам, и се сеќавам на тоа (?!?) станав од кревет отидов до надворешната врата, ја отклучив и дошла мајка ми и јас пак ја заклучив :icon_eek:
а на брат ми многу често му се случува додека ја седам касно на компјутер тој одеднаш се буди и почнува да ми зборува нешто за другар му Киро, еднаш рече Киро ај одаме там :pos: и после пак си легна да спие:pos:
на мене некогаш ми се случува да викнам нешто во сонот и тој после нонстоп ме зафркава за тоа :blabla:

П

Паспарту

Гостин
moj drugar isto taka lani za nova godina bese :) spieme 10-tina maski i zenski u soba i ovoj okolu 5 sabajle si otvori vrata od terasa(terasata uste ne bese izgradena) i taka stoj i ne mrda covekot :) posle 1-2 min pocna da zbori nesto i si se vrati vo krevet. stvarno losa rabota e ova mesecarenjevo, ke te fati panika ako gledas nekoj kako mesecari i nema da znaes sto da pravis :)

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Kako pomala negde na 6-7 godini sum imala dva tri napada na mesecarenje. vo site slucaja sum trgnuvala na skolo. Ama od togas nisto slicno.
Podocna imam razgovarano so strucno lice na taa tema. Mesecarite najcesto se luge koi vo svojata psiha cvrsto imaat odbelezano nesto nedovrseno, stres ili rabota koja ceka na nivnata odgovornost. Tie ne se sekavaat odkoga ke se razbudat i se custvuvaat sosem normalno. Mesecarenjeto moze da prekine so vreme, koga covekot ke se oslobodi od "psiholoskata stega" sto ja ima.

Член од
24 мај 2006
Мислења
61
Поени од реакции
0
Интересна тема:)
Ја како мала често сонував WC и дека мочам ѓто најверојатно стварно ми се мочало штом тоа сум сонувала бидејќи обично сонуваш работи кои ти се у потсвест зависи кога како.И сум станала у сон т.е сум месечарела дека идам у wc и додека така сум идела место таму кај што треба сум излегла на балкон среќа дедо ми буден бил ме видел и ме вратил у кревет. Следната вечер истиот сон но овојпат место во wc сум излегла надвор од станот и сум шетала по влез и од 5-ти спрат сум стигнала до 4-ти незнам ни ја како не сум се убила негде важно овојпат баба ми била спасителот,:)) и што е најинтересно веќе неам месечарено.Можда ми бил периодот:))))

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Баш јаки случки, се изнасмеав. А оние јазивите....
А јас, месечар? малце:toe:
Во 6 одделени на зимовање, неколку женски заедно во соба седиме, т.е. сите будни освен јас. Се будам јас, одам во ВЦ се заклучувам, се соблакам и седнувам на шоља. И така сум си седела едно 15-20 минути и почнале да тропаат, а јас сум си спиела. Почнале ептен да урлаат, јас сум си станала, сум се облекла, сум отклучила и право во кревет без да се сеќавам на ништо, без збор да кажам на некој.
И сабајлето се подразбира :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
јас за себе не сум месечар но еден брачед мој е.а тој кога станува моча и во кујната

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Јас не сум месечар, ама знам едно дете шо беше а веќе не е...И ми кажа оти еднч осетил доле дуќано под куќата как им го опљачкале..Кажал на баба му (оти спијал доле кај нее) и баба му не му верувала ништо и после накај 7саато сабајлето се јавила работничката и кажала оти е опљачкан дуќано...Ц ц ц ц...

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Мене еднаш само ми се има случено и тоа како помал.Сум станал од креветот и се бутнав под бирото во мојата соба и спиев таму.Случајно татко ми поминувајќи за у вц ме виде и ме врати во кревет.Многу погана работа е тоа,не ни бев свесен зашто и како сум го направил тоа.Лошо чуство у секој случај.Моите мислеа дека се глупирам нешто ама ќе бев среќен ја лично и свесно да го направев тоа.Многу лоша работа не посакувам некој да ја осети.

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
Maca напиша:
A znam druga slucka pred nekolku godini edno dete koe bilo mesecar se frlilo niz balkon i bilo pronajdeno mrtvo...

Navistina e loso ova, ne znaes sto mozes da napravis...

ова со детево дека паднал и умрел мислам дека не е точно зашто познато ми е дека месечарите ако паднат од голема далечина или било што остануваат живи,не им се случува ништо, друго што треба да направиш кога ке видиш месечар е да не го будиш никако, да го оставиш мирен да не го задеваш тоа сам ке си оди во кревет едноставно само му речи ОДИ ВО КРЕВЕТ и толку.
Месечарството може да престане во пубартет или пак тогаш да се појави а може да трае и цел живот.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
a n g e l c e напиша:
ова со детево дека паднал и умрел мислам дека не е точно зашто познато ми е дека месечарите ако паднат од голема далечина или било што остануваат живи,не им се случува ништо, друго што треба да направиш кога ке видиш месечар е да не го будиш никако, да го оставиш мирен да не го задеваш тоа сам ке си оди во кревет едноставно само му речи ОДИ ВО КРЕВЕТ и толку.
Месечарството може да престане во пубартет или пак тогаш да се појави а може да трае и цел живот.
Kaко е ова можно? :zbunet:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
lelej sto mirno dete sum bilo u pubertet... nikakvvo mesecarenje nikakvi vakvi gluposti...
yes da ponekad mozam da izlupam nekoja glupost u son ali sreka sto pretezno spijam sama u soba pa nema koj da mi kazuva sabajle...:)
ali koa ne spijam sama.. e toa se cirkuzi

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
I JAS MESECARAM PONEKOGAS I LUPAM GLUPOSTI U SON

AMA NEMA VEZE:bip:

Kajgana Shop