Фан Клуб: Брегалница Штип

• Креатор на темата Креатор на темата falanga_stip
  • Време на започнување Време на започнување
Ме разочаравте со вакви местенки. Не се ни сомневам дека сте ја наместиле утакмицата со Напредок. Како не им е срам на управата бе. Џабе ли идевте по утакмици цела сезона. Во Прилеп нема шанси да тепате, ама сепак се надевам дека грешам за местенкиве и дека ќе покажете амбиција и со малку среќа (Скопје да не му ја пушти на Напредок) да се најдете пред нив. Ако испаднете четврти на крај, ондак ќе знаеме дека дефинитивно сте местеле, и дека ќе го наместите баражот и ќе им дозволите на шипците да останат во прва лига :nesvest:

Денес Градоначалникот на Штип поднесе неотповиклива оставка од членството на Управниот Одбор на ФФМ по последните случувања на натпреварот во Штип, Брегалница - Напредок!

Денес Градоначалникот на Штип поднесе неотповиклива оставка од членството на Управниот Одбор на ФФМ по последните случувања на натпреварот во Штип, Брегалница - Напредок!

a sto toa se slucilo na toj natprevar?

Судијата беше фатен од страна на управата на Напредок и Драган Христовски играше со 8 дефанзивци последните 20 минути...никакви спектакуларни местенки..играчите изгинаа на теренот ! ! !

--- надополнето ---

ОdMitico Не се прај стручњак, и не продвај муда за бубрег,сме продавале утакмици цела сезона.Од вакви стручњаци како тебе не ја бива државата.

e vaka drugarce ke ti kazam,dete si ti uste i ne razbiras mnogu raboti!
Prvo nema da pobedite,oti ne sakate i samite da igrate vo prva liga i prodavate utakmici cela vtora polusezona!Da sakavte ke izvadevte barem bod so napredok milum ili silum,sto ke vi bese dovolen za najmalce 3 mesto!
Drugo,nema da pobedite poradi toa sto 11 Oktomvri i ne e taka slab,da ne recam e eden od najkvalitetnite vo 2 liga,i proletva ima samo 3 poraza - 1 doma od napredok,a ja pobedija i Skendija!
Treto: I da ponudite pari da vi ja pustat,nema poradi Dragi Hristovski..Bidi siguren deka dodeka e Hari na celo na FFM,bregalnica za zal nema da vidi prva liga!!
jas kako sto znam skendija igrala so mladinci na taa utakmica so 11 oktomvri i kako vtoro ne mozes da kazes ti deka prodavame utakmici od kaj znaes pa ti deka prodavame utakmic!!!!!!!!
btw:koj ke ni e trener sea ako znae nekoj neka pise ako ima informacii????

a sto toa se slucilo na toj natprevar?

При резултат 2-2 некаде 80 минута.....не дозволи да се изведе одма аут, туку задржа ја играта едно минута ипол за да го ставе дресо у гаките!

При резултат 2-2 некаде 94 минута...досудува непостоечки пенал, каде после кошкањето.....Црвен на Алчинов голманот, Жолт на Мандак.......а после у записнико наведел дека Новаков у таа ситуација го исплукал!

--- надополнето ---

Драган Христовски е сменет од функцијата Шеф на стручен штаб.:vozbud:

Последните две кола тимот ке ги води Влатко Давитков поранешен играч на Брегалница!

"]

--- надополнето ---

[/COLOR]Драган Христовски е сменет од функцијата Шеф на стручен штаб.:vozbud:

!

Barem da go ostavele vo Prilep da ve vodi..Ovaka deckite vo ogan gi pusta samo,a toj si go trga gazot profiterski! Ok e Falanga,ajde ne mestite,a jas i ne se pravam nekoj strucnjak,posto ne sum toa..nego gledav tabelata na polusezona bevte prvi so 6 boda pred napredok,a sega odednas se istopi prednosta!Taka beshe i lani koga na polusezona bevte 2-ri,na krajot edvaj 4-ti,i mu ja prodadovte na Metalurg (ajde reci deka ne beshe taka- koga od gol linija prazen gol promasuvaja vasite- Dimitrioski mislam deka se vikase toj).Pozz i se gledame vo nedela!@

Го гледав Алексов на ТВ. Не е задоволен од судењето. Пенал во 90' за гостите и тоа при резултат 2:2, во натпревар што одлучува за 1-ва лига !?? Судија со муда се вика тоа. Не знам дали ова се има случено на друго место. Обично кај нас ваквите ситуации завршуваат со прекин.
Ситуацијата за пенал не ја видов и не знам дали е исправна. Не верувам дека Мечка би се осмелил да досуди пенал ако не е ептен очигледен или пак ако некој од Брегалница му рекол да свири. Само нагаѓам :smir:

Ме чуди зошто Алексов кога даваше изјави на ТВ, не донесе касета па да ја даде на новинарите и да го видиме и ние тој пенал.

Го гледав Алексов на ТВ. Не е задоволен од судењето. Пенал во 90' за гостите и тоа при резултат 2:2, во натпревар што одлучува за 1-ва лига !?? Судија со муда се вика тоа. Не знам дали ова се има случено на друго место. Обично кај нас ваквите ситуации завршуваат со прекин.
Ситуацијата за пенал не ја видов и не знам дали е исправна. Не верувам дека Мечка би се осмелил да досуди пенал ако не е ептен очигледен или пак ако некој од Брегалница му рекол да свири. Само нагаѓам :smir:

Ме чуди зошто Алексов кога даваше изјави на ТВ, не донесе касета па да ја даде на новинарите и да го видиме и ние тој пенал.

Идмак ние го видовме, исто така има и видео............ ке побарам некако од локалната телевизија да го стават на Ју Туб па ке го постирам тука!

Остај друго......рачнуај дека се игра на ДОМАШЕН ТЕРЕН, натпревар кој би можел да се нарече БАРАЖ е со самото тоа според мене Судија кој пази носи амблем со знак на УЕФА не смее да си дозволи таков луксиз но сепак кај нас Наредбата е скапа но ако не се изврши истата може да биде уште поскапа!:toe:

ПС. Судија беше Ставрев а не Мечкаровски!

Идмак ние го видовме, исто така има и видео............ ке побарам некако од локалната телевизија да го стават на Ју Туб па ке го постирам тука!

Остај друго......рачнуај дека се игра на ДОМАШЕН ТЕРЕН, натпревар кој би можел да се нарече БАРАЖ е со самото тоа според мене Судија кој пази носи амблем со знак на УЕФА не смее да си дозволи таков луксиз но сепак кај нас Наредбата е скапа но ако не се изврши истата може да биде уште поскапа!:toe:

ПС. Судија беше Ставрев а не Мечкаровски!

Колку што прочитав во спорт, мада незнам колку е вистина, ама според пристрасноста со која е напишан текстот верувам дека е, цитрам : Брегалница не одигра слабо, ТУКУ НЕ ОДИГРА НИШТО. Некој член погоре пиша дека играчите гинеле на теренот, а во текстот во Спорт пишува нешто сосем поразлично :toe: Сигурен сум дека Ставрев ве оштетил во таа 95-та минута (познавајќи за какво лајно станува збор), ама па вината треба да ја барате и во ваши редови. Он ве оштетил во 94-та минута, а што сте правеле вие за 94 минути. Ништо :toe: Играчите биле демотивиранби и дозволиле да загубат од Напредок кој знаеме како доби неколку меча по ред. Затоа ми е сомнителен мечов, во тоа што играчите на Брегалница во меч кој им беше исто како бараж и во кој се бараше само да извадат бод, изиграле тотално демотивирано...

Колку што прочитав во спорт, мада незнам колку е вистина, ама според пристрасноста со која е напишан текстот верувам дека е, цитрам : Брегалница не одигра слабо, ТУКУ НЕ ОДИГРА НИШТО. Некој член погоре пиша дека играчите гинеле на теренот, а во текстот во Спорт пишува нешто сосем поразлично :toe: Сигурен сум дека Ставрев ве оштетил во таа 95-та минута (познавајќи за какво лајно станува збор), ама па вината треба да ја барате и во ваши редови. Он ве оштетил во 94-та минута, а што сте правеле вие за 94 минути. Ништо :toe: Играчите биле демотивиранби и дозволиле да загубат од Напредок кој знаеме како доби неколку меча по ред. Затоа ми е сомнителен мечов, во тоа што играчите на Брегалница во меч кој им беше исто како бараж и во кој се бараше само да извадат бод, изиграле тотално демотивирано...

Вината ние ја најдовме со отказот на Христовски, но сепак не е тоа решение............судијата дојде со намера и цел и истата ја изврши на нему својствен начин!

Во Спорт се пишува политички,затоа што известувачот на Македонски Спорт,Боро Цеков е од опозицијата,а клубот е Вмро.That is the point.

Утре е денот на одлука за Брегалница, „да се биде или не“!
Да се надеваме барем времето да ни се погоди и да не има во што поголем број во Прилеп!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom